historiyst
Pedalşör ;)
- Tepki
- 994
- İsim
- Murat Hoca
- Bisiklet
- Giant
Bisan Bisikletin kurucusu Ahmet Hulusi ŞENKAYA dır. Hala hayattadır.(94 yaşında)Ülkemizin bilmem kaç yılllık bisiklet firmalarından bisan, (kurucusu Cavit Cav olabilir bilen lütfen düzeltsin) çocukluğumuzda bindiğimiz ilk göz ağrısı bisikletlerin ardındanki-bunlardan birini; bisan cindrella yı 40 yıl önce dedem almıştı-sükuta girdiği büyük kayıplık zamanlarında sadece münasebetsiz şakalarımızın konusunu oluşturmuştu. Bugün devamlı ziyarete gittiğim bisikletçide birde ne göreyim. Bisanın dönüşü hakkaten muhteşem olmuş. O renk seçimi ve uyum tayvan kadrolardaki sağlamlık algısı ve tasarım yerli bir firmadan beklemediğimiz düzeyde. Şahsen bisanın bu haliyle piyasaya canlılık getireceğine ve rekabetçi fiyatı ile piyasayı sarsacağına inanıyorum. Birde şöyle kişisel bir izlenimim var. Bisan markası ve bisanın abartıdan uzak logosu bana nedense bir itibar algısı uyandırdı. Açıkcası bisan yazılı kadrolar hiç bir şekilde kompleksli bir duygu halini bana çağrıştırmadı. Özellikle yol bisikleti kullananların salcano, kron bir ölçüde corelliye mesafeli duruşunun altında bu komplekli/ezik ruh halinin etkisinin olduğunu düşünenlerdenim. Ama bisan bir gurur halini ve bir yerlilik nosyonunun övüncünü/ kıvancını bana yaşattı. Bisanı bu ruh halini bana yaşatacak kalitede ve fiyatta ürünler ürettiği için kutluyorum.
Bisan Bisikletin kurucusu Ahmet Hulusi ŞENKAYA dır. Hala hayattadır.(94 yaşında)
Malesef ama işe hala gelmektebu yaşta hala hayattaysa bisiklete biniyor olmalı :=)
@btoyer Kesinlikle donanım açısından ve kadro tasarımıyla muadil denilebilecek rakiplerinin çok önünde bir bisiklet.
@btoyer Ben de bisikletin yenilenme/değiştirme zamanı geldiğinde 9400 alamak istiyorum.
benim de hayalimde kocaman bir bisiklet avm'si açılması var. keşke biri açsa. içinde sadece bisikletçiler olsa. ve iki üç katı sadece parkur olsa. denemek için istediğimiz mağazadan istediğimiz modeli alıp sürsek denesek. hayal işte. torunlarım bile göremez
@alper2508 Amerikadaki bir VLOG da görmüştüm. Kocaman bir biisklet mağazası tam istediğimiz gibi. İçerde her marka her model her renk. Aksesuarlar ve aklınıza gelen hersey. Yazarken hatırladım İlkay Zaman ın videolarından bir tanesindeydi. Kendi bisikletini bakıma götürmüştü. Belki bulursunuz izlemek isterseniz![]()
Maalesef Bisan ceo su Orçun bey bu konuyu doğrulamadı. Acaba Pınarbaşı tarafındaki ilk fabrikaya geliyor olmasın? Sanırım orası bisan fabrikasına ait değil.@Ahmet Fidancı evet İzmir de fakat işe gelme saatleri günleri belli olmuyor. Ayrıca randevu da vermiyor malesef.
Fakat gördüğüm zaman ziyaret etme isteğinizi belirtirim. Zaman ayırır ise buradan haber verebilirim.
Orçun Bey kimdir bilmiyorum. Neyi doğrulamadığını anlamadım. Şu anki fabrikamız Şenkaya Çelik Döküm dür ve Bisan bisikletin hemen hemen karşısındadır. Hulusi Şenkaya uzun zaman önce hisselerini devredip Bisan bisikletten ayrılmıştır. İlk fabrikayı bugün Yaşar üniversitesi olan ağaçlı yolda kurmuştur. Kartal makarna yanındadır. Eski çelik döküm fabrikamızın arazisi ve fabrika hala orada bulunmaktadır.Maalesef Bisan ceo su Orçun bey bu konuyu doğrulamadı. Acaba Pınarbaşı tarafındaki ilk fabrikaya geliyor olmasın? Sanırım orası bisan fabrikasına ait değil.