Scudo Sports

Bisan mustang resterasyon (resimli)

Evet, @Ceyhun Özkan doğru yazmış. 27" jantın çapı 630 mm, 28" jantın çapı da 622 mm'dir. Lastik kalınlığından dolayı 28" ve 29" tekerler daha büyük çaplı olurlar. 630 mm janta 622 mm'e uygun teker takılamaz.

Scudo
@Lkr15 mustang'de kullanabileceğin en büyük jant 27 inç. daha büyük jantlar ve lastikler var ama hem bulman çok zor hem de çocuk bisikleti freni takman gerekecek. onları ancak ebay'de koleksiyonerlere retro bisiklet parçaları satanlardan bulursun o da ateş pahasına.

27'nin 28'den büyük olmasına gelince... iki jant ebatının farklı kuruluşlarca standartlaştırılmasından kaynaklanıyor. 27 inç çember, ''dış çapı 27 inç çember'' anlamına geliyor. 28 inç çember ise, ''şişirildiğinde çapı yaklaşık olarak 28 inç (700mm) gelen lastiğin takıldığı çember'' anlamına geliyor. yani birinde çemberin dış çapını, diğerinde ise lastiğin şişmiş halinin çapını esas almışlar.

@BookFox peki yol bisikletleri için en büyük jant ölçüsü nedir? bir de sıfır vites ve fren takımı almalımıyım yoksa üzerinde olana bakım yaptırmak mı mantıklı olur?
@Yusuf'san selamlar bende de mustang var da parçalarını nerden temin ettiniz hangi parçaları kullandınız ?

@Lkr15
Ben gidon bandı, sele ve dış lastik dışında birşey almadım.
Tüm parçalar orijinal ve taş gibi bi 30 yıl daha gider sanki :eek: :ssrtcbya: :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Yardimlariniz için çok teşekkürler. O zaman ilk iş güzel bi 28 jant set bulup sonrasinda lastik almak. (Bildiginiz güvenilir bir yer var mı bununla ilgili?) Artik fren ve viteslere de bakicam onların yenisini almaktansa tadilata giderim büyük ihtimalle yada yenisini alsam çok tutar mi çünkü hatırladığım kadariyla vites geçişleri problemli idi.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Lkr15 mustang'de kullanabileceğin en büyük jant 27 inç. daha büyük jantlar ve lastikler var ama hem bulman çok zor hem de çocuk bisikleti freni takman gerekecek. onları ancak ebay'de koleksiyonerlere retro bisiklet parçaları satanlardan bulursun o da ateş pahasına.

27'nin 28'den büyük olmasına gelince... iki jant ebatının farklı kuruluşlarca standartlaştırılmasından kaynaklanıyor. 27 inç çember, ''dış çapı 27 inç çember'' anlamına geliyor. 28 inç çember ise, ''şişirildiğinde çapı yaklaşık olarak 28 inç (700mm) gelen lastiğin takıldığı çember'' anlamına geliyor. yani birinde çemberin dış çapını, diğerinde ise lastiğin şişmiş halinin çapını esas almışlar.
Özür dilerim sayın @Ceyhun Özkan 😅.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Lkr15 (link) benim nexus 8 arka jantı aldığım yer.

@Lkr15 çift kat, yandan bakınca simit gibi gözüken çemberleri klasik kadroya yakıştıramıyorum ben. elimde 80lerin parıl parıl kromaj çemberleri de var ama vitesli olduğu için yani dağ bayır gideceğim için hafif olsun diye ayrıca gümüşi renkten de vazgeçmemiş olmak için tek kat aluminyum çember aldım çok memnunum.

eğer dişli oranlarını değiştirmeyeceksen vitesi değiştirmene gerek yok. iyi bir ustaya götürürsen saat gibi çalışır hale getirir. freni yenilemene zaten gerek yok. sadece pabuçlar sertleşmiştir muhtemelen, yeni pabuç alman yeterli.

Geri