Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Valla cok guzel bilgilendim cok tesekkur ederim. 50 34 gecisi yapacak olursak turkiyeden nerden buluruz? Kimsede stokta yok online baktiklarim. Wiggle disinda cok secenek yok gibi. Orda da iki farkli olcusu var 170 ve 172,5 olurda alacak olursak hangisini neye gore sececez?
Boyuna göre seçeceksin. 172 185 arası ortalama 172.5 dur. Çağrı terzioğlunjn videosu var youtube da , aynakol boyu yaz göreceksin.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Scudo
@vusalazeroglu neden aynakol değişimine gidiyorsunuz sadece benim yaptığım gibi aynakol yaprağı değiştirin.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Bisikleti satın alırken dişli oranlarını mağazaya ya da fabrikaya iletsek değişiklik yaparlar mı ? İlla bisikleti aldıktan sonra aynakol ve rubleyi kendimiz mi değiştirmemiz gerek ?

Bisikleti satın alırken dişli oranlarını mağazaya ya da fabrikaya iletsek değişiklik yaparlar mı ? İlla bisikleti aldıktan sonra aynakol ve rubleyi kendimiz mi değiştirmemiz gerek ?
Çok zor bir olasılık. Sadece bazı büyük firmalar yapıyor galiba o şekilde tam Emin değilim ama.

• Beğen
Tepkiler: ophellia
Amerika'da olsak Poseidon bisiklet her tarafını kurcalamaya izin veriyor satın alma aşamasında ama canım ülkemde anca büyük markalardan kadroset alıp kendimiz toplarsak öyle birşey mümkün olabilir.

Arkadaşlar bisiklette süreklilik isteyenlere duyurulur.
1. Vücudunu zorlamak yerine alıştıracaksın. Alışmıyorsa zorlamaktan ziyade gücünün yettiği kadarıyla devam edeceksin. Program dahilinde vücut herşeye zamanla alışır.
2. Bisikletin bakımlı olacak ki vücudun ile doğru orantılı çalışsın.
3. Kendine her ne olursa olsun şart koyma. Yeri gelir 5 km ile yokuş çıkarsın,yeri gelir düzde 15 km hızla gidersin ve yeri gelir yokuş aşağı Allah ne verdiyse salarsın.
4. Dizlerin kesinlikle bakımlı olması lazım. Zeytin yağı ile 3 günü geçmeyecek şekilde bacak ve eklem yerleri masajlanmalı. Badem yağı daha iyi gelir fakat bacağıma süreceğime daha gür olsun diye bıyıklarıma sürerim. :koptum:
5. Beslenme sistemin kemik,kıkırdak ve kan dolaşımı sistemini takviye edecek şekilde olmalı.
6. Rüzgarı sürekli şurandan burandan alırsan ve hesaba katmazsan bisikletle olan aşkın sonlanabilir. Yani giyim olayı çok önemli. İklim koşullarına göre giyim sistemini oluşturmalısın.
7. Dişlinin ,rublenin, zincirin veya bunların oranlarının bisiklet sporundan para kazanmıyorsan hiç bir önemi yok. Her bisiklet sürücüsü bedeni kabiliyetlerini fark ederek ve zayıflıklarını görerek vücuduna binmeyen en ideal sürüş stilini bulmak zorundadır.

Allah nasip ederse 70 li yaşlarda da sürmek isterim. @selim82 arkadaşımız olması gerekenleri sporcu mantığıyla oran vererek genelleme yapmış ve isabetli bir şekilde anlatmış . Önemli olan dizlere zarar vermeden sağlıklı bir sürüş şeklidir. Yoksa kimse şu oranda olmazsa ,bilmem ne yapmazsa veya takmazsa şu olur ,bu biter diye kesin bir yargıda bulunamaz. Fakat ekmeğini bisiklet sporundan çıkarıyorsan her rublenin ,her dişlinin ve bisikletle alakalı her bir vidanın ayrı ayrı önemi vardır. Kural dışına çıkarsan sporculuğun yalan olur, hiç olur.

Kıvrak değil ve vücudunu oynatamıyorsan , hangi hava da çalarlarsa çalsınlar sadece parmak şıklatmakla kalırsın. Parmak şıklatma da neymiş deyip geçmemek lazım yoğun bir ince motor becerisi gerektirir.:harika:

Sırf bu oranlarda almak için (11-32 50-34) bir çok bisikleti eledim ve Rx9300 (Gte bulamadığım için) aldım.Özellikle yokuşun çok olduğu bir yerde kullanacaksanız.Bu oranları tavsiye ederim.Büyük rahatlık.

Malumunuz kış geldi çattı. Yağmur ve soğuk rüzgar derken bizim kara oğlanı bir güzel yıkayıp bakımını yaptık. Artık güzel havalarda görüşmek üzere.

Arkadaşlar; Bisan, sitesine kadro ölçülerini eklemiş sonunda. :ssrtcbya:
Gerçi ben önceden kendi çabamla çizmiştim :D (Tabi tam tutturamasam da, bir kaç mm farklarla yine de tutturduğum söylenebilir :p)

@suyunsesi Hocam bu tabloyu bisiklet satın alırken nasıl kullanabiliriz ? Nasıl okuruz ? Bunun için bir video vb. bir şey var mıdır ?

@suyunsesi Hocam bu tabloyu bisiklet satın alırken nasıl kullanabiliriz ? Nasıl okuruz ? Bunun için bir video vb. bir şey var mıdır ?

Şu altta linkini paylaştığım siteye girip, aşağı doğru kaydırıp, yönergeleri izleyiniz. Buradan kendi bedeniniz için yaklaşık bir kadro uyum tablosu çıkartabiliyorsunuz. (Bike Fit diyorlar).
(link)

O tablodaki değerleri, Bisan'ın paylaştığı değerlerle karşılaştırıp, hangi boy kadronun kendine uygun olduğunu anlayabilirsin. Böylece kendine daha uyumlu bir bisiklet seçmiş olursun.

Daha da basite indirgemek istiyorsanız, sadece boy ve iç bacak boyu oranıyla genel bir kadro boyu hesaplaması yapan siteler var.
(link)

Örneğin benim boyum 173, iç bacak boyum 78. Bisan Grand Tour Eco 52 kadrosunu kullanıyorum. Benim için uyumlu bir kadro.
Kadro hesaplayan siteler benim için Seat Tube ölçüsünü 53 - 54 arası çıkarıyor. Top Tube ölçüsünü de 55,7 - 56,2 arası çıkarıyorlar. Peki benim için kadro 54'e yakınken neden 52 kadro kullanıyorum. Çünkü burada uzanma mesafesi olan TT ölçüsünü ben daha fazla önemsiyorum. Uzanma mesafesi doğru ayarlanmazsa, el bilekleri, parmaklar, boyun ağrısı ve bel ağrısına kadar bazı sorunlar çıkarabiliyor. Bu yüzden ST yerine TT ölçüsü daha uyumlu olduğu için ve ayrıca ST uzunluğunu seleyi 1 - 2 cm yukarı, 1 cm öne alarak tam ayarlayabildiğim için GTE'nin 52 kadro bisikleti bana göre diyebiliyorum.
Sonuçta ST (seat tube)'si aslında 52 olup, TT (top tube)'si 56 olan Bisan'ın GTE bisikleti, yaptığım kişisel bike fit ayarları ile bana tam uyuyor.
Bisan, st uzunluğunu normal, tt uzunluğunu biraz uzun tutmuş sanki. Tabloda yok ama gidon boğazı uzunluğunu da kısa tutmuş (8 cm). Böylece uzanma mesafesinde denge sağlamış sanıyorum.

Şu altta linkini paylaştığım siteye girip, aşağı doğru kaydırıp, yönergeleri izleyiniz. Buradan kendi bedeniniz için yaklaşık bir kadro uyum tablosu çıkartabiliyorsunuz. (Bike Fit diyorlar).
(link)

O tablodaki değerleri, Bisan'ın paylaştığı değerlerle karşılaştırıp, hangi boy kadronun kendine uygun olduğunu anlayabilirsin. Böylece kendine daha uyumlu bir bisiklet seçmiş olursun.

Daha da basite indirgemek istiyorsanız, sadece boy ve iç bacak boyu oranıyla genel bir kadro boyu hesaplaması yapan siteler var.
(link)

Örneğin benim boyum 173, iç bacak boyum 78. Bisan Grand Tour Eco 52 kadrosunu kullanıyorum. Benim için uyumlu bir kadro.
Kadro hesaplayan siteler benim için Seat Tube ölçüsünü 53 - 54 arası çıkarıyor. Top Tube ölçüsünü de 55,7 - 56,2 arası çıkarıyorlar. Peki benim için kadro 54'e yakınken neden 52 kadro kullanıyorum. Çünkü burada uzanma mesafesi olan TT ölçüsünü ben daha fazla önemsiyorum. Uzanma mesafesi doğru ayarlanmazsa, el bilekleri, parmaklar, boyun ağrısı ve bel ağrısına kadar bazı sorunlar çıkarabiliyor. Bu yüzden ST yerine TT ölçüsü daha uyumlu olduğu için ve ayrıca ST uzunluğunu seleyi 1 - 2 cm yukarı, 1 cm öne alarak tam ayarlayabildiğim için GTE'nin 52 kadro bisikleti bana göre diyebiliyorum.
Sonuçta ST (seat tube)'si aslında 52 olup, TT (top tube)'si 56 olan Bisan'ın GTE bisikleti, yaptığım kişisel bike fit ayarları ile bana tam uyuyor.
Bisan, st uzunluğunu normal, tt uzunluğunu biraz uzun tutmuş sanki. Tabloda yok ama gidon boğazı uzunluğunu da kısa tutmuş (8 cm). Böylece uzanma mesafesinde denge sağlamış sanıyorum.
Bazı firmalar seattube başı firmalar ise toptube e göre kadro boyunu belirler. Mesela benim bisikletim sele borusu 52 ama üst boruyu sele merkezinden 56 olarak ölçüp kadroyu 56 olarak isimlendiriryor.
Aslında kendi reach ve stack ölçülerini bilmek önemli. Bunları bildikten sonra firmaların kadro boyları yerine, geometrisini inceleyip kendi boynuzu bulabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@ophellia

Bisiklet kadro geometri tabloları ile yukarıda açıklandığı gibi kendimize uygun kadro boyunu tespit etmenin yanında, ilgili bisikletin sürüş karakteristiği hakkında da detaylı bilgiye ulaşabiliriz.

Örneğin chainstay (çeki borusu) uzunluğu, head tube (alın borusu) açısı ile birlikte bisikletin kıvraklığı hakkında önemli bilgiler verir. Stack / Reach oranı 1.5'in üzerinde kalan bir kadro oldukça konfor esaslıyken 1.4 civarında olan bir kadro agresif sürüşe imkan tanır. BB Drop ne kadar yüksekse ağırlık merkezi o kadar aşağıya alınarak denge sağlanır.

İngilizceniz varsa bike frame geometry şeklinde bir aramayla epey detaylı videolara erişebilirsiniz.

Forum kurallarını bilmiyorum serbest mi yasak mı şimdiden yasaksa özür dilerim. İzmir'de yaşıyorum elimde 1.5 ay önce aldığım Grand Tour var. İlgilenen olursa bana ulaşabilir.

Hocam internette fiyatlar grand tour için 7300-7500 civarı lakin bir sitede 6300tl ye konulmuş hatta havaleye de indirim yapıp 6000 yapıyor güvenilir midir acaba bu site

@Tekerizi Ahmed ön sipariş diyor. Site ve satıcı güvenilir. Ama elinde bisiklet olup olmadığını arayarak sorun.

Hocam bisanın elinde şuan Grand Tour ve bir çok üst grup bisiklet yok yedek parça tedariği bile sorunlu. Bir sonra ki üretimler 2021 tarihi. 7500 yazanların çoğu Bisan yeni sezon stoğunda tüm bisikletleri olması gereken fiyatlara çekecek. Yani normalde örneğin carraro marka 105 grup seti bir bisikleti 5 6 bin lira gibi rakamlara alamıyorsanız artık bisandan da alamayacaksınız. Piyasaya girmek amaçlı iyi donanımlı bisikletleri ucuzdan sattılar ve şimdi olması gereken fiyata dönüyorlar. 6300 TL Grand Tour'un son resmi satış fiyatı idi. Tüm bayilikleri yeni zam bildirimi yapıldı tahmini Grand Tour fiyatı yeni sezonda 9-10 bin TL bareminde bekleniyor. Bu sebepten dolayı bir çok site resmi bildirim dışı para kazanmak adına ön sipariş alıyor ama bisiklet ne zaman gelirse artık. Türkiye'de şuan satın alan kişiler hariç kimse de Grand Tour yok.

Beyler ikinci el opsiyonunu atlamayın. 6000 7000.bandına karbon 105 set bisikletler alabilirsiniz. Yada 4000 5000 civarı üstünde adam gibi jant ve donanım olan bisikletler. İkinci el deyince ürkmeyin. Çoğu insan bir gazla yol bisikleti alıp 1000 km bile binemeden satıyor. Ve 0 aldığınız bisikletler satarken %30 40 daha ucuza anca satılıyor.

Geri