Arkadaşlar bisiklette süreklilik isteyenlere duyurulur.
1. Vücudunu zorlamak yerine alıştıracaksın. Alışmıyorsa zorlamaktan ziyade gücünün yettiği kadarıyla devam edeceksin. Program dahilinde vücut herşeye zamanla alışır.
2. Bisikletin bakımlı olacak ki vücudun ile doğru orantılı çalışsın.
3. Kendine her ne olursa olsun şart koyma. Yeri gelir 5 km ile yokuş çıkarsın,yeri gelir düzde 15 km hızla gidersin ve yeri gelir yokuş aşağı Allah ne verdiyse salarsın.
4. Dizlerin kesinlikle bakımlı olması lazım. Zeytin yağı ile 3 günü geçmeyecek şekilde bacak ve eklem yerleri masajlanmalı. Badem yağı daha iyi gelir fakat bacağıma süreceğime daha gür olsun diye bıyıklarıma sürerim.
5. Beslenme sistemin kemik,kıkırdak ve kan dolaşımı sistemini takviye edecek şekilde olmalı.
6. Rüzgarı sürekli şurandan burandan alırsan ve hesaba katmazsan bisikletle olan aşkın sonlanabilir. Yani giyim olayı çok önemli. İklim koşullarına göre giyim sistemini oluşturmalısın.
7. Dişlinin ,rublenin, zincirin veya bunların oranlarının bisiklet sporundan para kazanmıyorsan hiç bir önemi yok. Her bisiklet sürücüsü bedeni kabiliyetlerini fark ederek ve zayıflıklarını görerek vücuduna binmeyen en ideal sürüş stilini bulmak zorundadır.
Allah nasip ederse 70 li yaşlarda da sürmek isterim.
@selim82 arkadaşımız olması gerekenleri sporcu mantığıyla oran vererek genelleme yapmış ve isabetli bir şekilde anlatmış . Önemli olan dizlere zarar vermeden sağlıklı bir sürüş şeklidir. Yoksa kimse şu oranda olmazsa ,bilmem ne yapmazsa veya takmazsa şu olur ,bu biter diye kesin bir yargıda bulunamaz. Fakat ekmeğini bisiklet sporundan çıkarıyorsan her rublenin ,her dişlinin ve bisikletle alakalı her bir vidanın ayrı ayrı önemi vardır. Kural dışına çıkarsan sporculuğun yalan olur, hiç olur.
Kıvrak değil ve vücudunu oynatamıyorsan , hangi hava da çalarlarsa çalsınlar sadece parmak şıklatmakla kalırsın. Parmak şıklatma da neymiş deyip geçmemek lazım yoğun bir ince motor becerisi gerektirir.
