Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Scudo
@blackdestiny O zaman bulamazsanız size 9300-9400 öneriyorum.

Bisan Grand Tour Eco modelini kullanan var mı acaba ?

🙋‍♂️
Hocam ben de önümüzdeki sezon almayı düşünüyorum. Artılarını bir çok yerden kişiden duydum az çok biliyorum. Benim size sormak istediğim şey memnun kalmadığınız bir özelliği veya sorunu vs. var mı?

Hocam ben de önümüzdeki sezon almayı düşünüyorum. Artılarını bir çok yerden kişiden duydum az çok biliyorum. Benim size sormak istediğim şey memnun kalmadığınız bir özelliği veya sorunu vs. var mı?
Benim ilk yol bisikletim olması ve henüz daha 350 km bile kullanamamış olmam sebebiyle detaylı yorum yapmam pek doğru olmaz. Daha önce farklı yol bisikleti kullanış olup, sonradan bu bisikleti kullanan arkadaşlar veya tecrübesi daha çok olan arkadaşlar daha güzel yanıtlayabilirler.
Benimse tek söyleyebileceğim; ilk alındığında her iki jant içi şeritlerinin mutlaka kaliteli olanları ile değiştirilmesi. Çünkü stoklar çok dandik ve her kullanıcı lastik patlaması sorunu yaşadı. Bu sorun şerit değiştirildiğinde tamamen çözülüyor. Bunun dışında başka bir sorunu ile henüz karşılaşmadım. Gerçi ben henüz çok yol yapmış sayılmıyorum.

Evet sorundan da çözümden de haberim var. Elektrik bandı flaster vs ile korumalar yapıldı ama onlar pek başarılı olmadı. Burada önemli olan üretim hatasından kaynaklı bir sorunu kendimiz çözmeye çalışmamız. Sorunu Bisan'a taşıdım, bugün ulaştılar bana. Kendilerinden çözüm önerilerini bekliyorum.

Bisan jant şeritlerini gönderdi ve taktık. ayrıca bayiye de ücretsiz değiştirmiş olduğu iç lastikleri geri verdi. sıkıştırınca yardımcı oldular sağolsunlar :) umarım bir daha problem olmaz.

Yeni alacak arkadaşlar mutlaka jant şeritlerini önden taksınlar elektrik bandı vs. uğraşıp hiç canınızı sıkmayın :)

Bozuk yollarda nasıl performans veriyor Alltrail ve GT arasında kaldım artı ve eksi yönleri ne sizce?

@reloqram Alltrail Gravel tarzı bir bisiklet. Daha kalın ve dişli lastikleri mevcut, asfaltta Gt ye göre bariz yavaşlarsınız. Aynı zamanda aynakol oranları nedeniyle yokuşlarda çok daha rahat edersiniz. Köy yollarına, toprak yollara, çakıl yollara ağırlıklı girmek istiyorsanız kesinlikle All Trail tercih etmelisiniz.

Gt ise asfaltta uzun turlar için uygun Endurance tarzı bir bisiklet. Aynakol ve ruble oranları başlangıçta yokuşlarda zorlayabilir. Lastikleri köy yollarına uygun olur ama toprakta ve çakılda sıkıntı yaşarsınız. Düz yolda All trail e göre daha süratli yol alırsınız.

Seçim tamamen kullanım amacınıza bağlı: Asfalt ağırlıklı turlar için Gt, toprak yol ağırlıklı turlar için All Trail

@reloqram Alltrail Gravel tarzı bir bisiklet. Daha kalın ve dişli lastikleri mevcut, asfaltta Gt ye göre bariz yavaşlarsınız. Aynı zamanda aynakol oranları nedeniyle yokuşlarda çok daha rahat edersiniz. Köy yollarına, toprak yollara, çakıl yollara ağırlıklı girmek istiyorsanız kesinlikle All Trail tercih etmelisiniz.

Gt ise asfaltta uzun turlar için uygun Endurance tarzı bir bisiklet. Aynakol ve ruble oranları başlangıçta yokuşlarda zorlayabilir. Lastikleri köy yollarına uygun olur ama toprakta ve çakılda sıkıntı yaşarsınız. Düz yolda All trail e göre daha süratli yol alırsınız.

Seçim tamamen kullanım amacınıza bağlı: Asfalt ağırlıklı turlar için Gt, toprak yol ağırlıklı turlar için All Trail
İkisini de alasım geldi

Her ikisinin de Eco modelleri için yazıyorum; All Trail Eco'nun aynakol / ruble oranları ile Grand Tour Eco'nun ki ile aynı. (Sitesinde her ikisinin de 11/32 - 50/34 görünüyor). Bu durumda düz yolda hız olarak ta yakınlaşıyorlar. Akabinde bisikletlerin ağırlıklarına baktığımda da 1.30 kg fark ile GTE daha hafif.
İkisini de alasım geldi
Tamamen aynı fikirdeyim. Param bol olsa benim Grand Tour Eco'nun yanına bir de All Trail Eco alırdım. 🤪
Muhtemelen kullandıkça birinin gereksiz olduğuna karar verip satardım. Elimde kalan da sağlam bir seçim olmuş olurdu :D .

@suyunsesi eco modelleri için haklısınız. Yine de Grand tour daha akıcı olacaktır alfalt kullanımında. Lastik tipi ve ebadı yüzünden.

Bozuk yollarda nasıl performans veriyor Alltrail ve GT arasında kaldım artı ve eksi yönleri ne sizce?
Yanlislikla cingilli ve bozuk yollara girdigim oldu GT ile bir an panik olsam da kazasiz gectim bitirdim, ne dengem kayboldu ne lastik patladi sukur. Surekli olsa elbet all trail komforu olmaz arasira girilecekse sorun olmuyor yolda birakmiyor.

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
Güneydoğuda yaşadığım için mecbur alltrail artık gönül isterdi endurance bir yol bisikleti ama kısmet

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Uzun zaman sonra tekrar aranizdayim yaklaşık 700 km dir gte ile birlikteyiz. Sorunsuz turlamaya devam ediyoruz. Dün zinciri yaglarken fark ettim. Benim lastik üstünde hava değeri yazmıyor. Acaba bana özgü mu bu? Siz de mevcut ise paylasirmisiniz? Ben 95 100 psi civarında hava basıyorum.

Uzun zaman sonra tekrar aranizdayim yaklaşık 700 km dir gte ile birlikteyiz. Sorunsuz turlamaya devam ediyoruz. Dün zinciri yaglarken fark ettim. Benim lastik üstünde hava değeri yazmıyor. Acaba bana özgü mu bu? Siz de mevcut ise paylasirmisiniz? Ben 95 100 psi civarında hava basıyorum.
Grand Tour Eco için yazıyorum;
Aslında lastik üzerinde yazıyor fakat reflektör şeridinin altında kalmış. Kabartma olarak zar zor okuyabildiğim kadarı ile en düşük 55, en yüksek 87 psi yazıyor.
Diğer arkadaşlardan da kontrol etmelerini net okunur olanların yazmalarını rica ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin

Merhaba,
Öncelikle hava basıncı sizle, kullandığınız zemin ve hava şartıyla çok ilgili. Yardımcı olarak bu siteden bakabilirsiniz.

(link)

Bende AllTrail modelini aldım. Kışın çamurluk takıp 32 lastikle şehir içinde kullanıma çevireceğim. Gayet memnunum.

Merhaba,
Öncelikle hava basıncı sizle, kullandığınız zemin ve hava şartıyla çok ilgili. Yardımcı olarak bu siteden bakabilirsiniz.

(link)

Bende AllTrail modelini aldım. Kışın çamurluk takıp 32 lastikle şehir içinde kullanıma çevireceğim. Gayet memnunum.
Michelin kendi sitesinde 95 bara kadar yazmışlar. O basincta bisikletin üstüne oturunca veya elle kontrol edince bile içe doğru ezilme hissediliyor. Ya da benim pompada sorun var :)

Michelin kendi sitesinde 95 bara kadar yazmışlar. O basincta bisikletin üstüne oturunca veya elle kontrol edince bile içe doğru ezilme hissediliyor. Ya da benim pompada sorun var :)
Pompa şayet ayaklı değilse belki net göstermiyor olabilir. 25mm Lastikte sorun olmaz 95psi kullanabilirsiniz. 100-105e kadar çıkabilirsiniz lakin yüksek basınç düşük konfor :)

Pompa şayet ayaklı değilse belki net göstermiyor olabilir. 25mm Lastikte sorun olmaz 95psi kullanabilirsiniz. 100-105e kadar çıkabilirsiniz lakin yüksek basınç düşük konfor :)
28 mm lastik genişliği. Dediğim basincta özellikle ince keskin bozukluklardan geçince lastikte ezilme ve sanki darbeyi jant karşılıyoruz hissi oluoyr bazen. Ondan dolayı sordum 🖐️

Geri