Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

@özgür duygu Ben yakın zamanda 2020 carraro 022 aldım.
Beni de rahatsız eden aynı şekilde ses geliyordu. Akord yaptırdım olmadı.
Göbek sandım değilmiş. Sonunda götürdüm meğer jant tellerinin iyice sıkılması gerilmesi gerekiyormuş.
Hepsini bilen biri gerdirdi akordunu yaptı ve ses kesildi.

Belki benzer bir konu olabilir sizin bisiklette de.

Scudo
Bugün deneme sürüşünde hafif çıt çıt sesler geliyordu önden. Tam bulamadım ama bakalım araştırıyorum.

benim carraro 022 de de var bu sesler. Ne olabilir ki acaba?
@özgür duygu Ben yakın zamanda 2020 carraro 022 aldım.
Beni de rahatsız eden aynı şekilde ses geliyordu. Akord yaptırdım olmadı.
Göbek sandım değilmiş. Sonunda götürdüm meğer jant tellerinin iyice sıkılması gerilmesi gerekiyormuş.
Hepsini bilen biri gerdirdi akordunu yaptı ve ses kesildi.

Belki benzer bir konu olabilir sizin bisiklette de.

merhaba. Aynı dert ben de de var sanırım. Boş çevirince bir ses yok. Ama bindiğimizde yapıyor. Ne diyelim bisikletçiye ? Jant tellerinin sıkılması gerekiyor mu diyelim?

• Beğen
Tepkiler: bonder76
benim carraro 022 de de var bu sesler. Ne olabilir ki acaba?

merhaba. Aynı dert ben de de var sanırım. Boş çevirince bir ses yok. Ama bindiğimizde yapıyor. Ne diyelim bisikletçiye ? Jant tellerinin sıkılması gerekiyor mu diyelim?
Bisikletçi sorunun ne olduğunu anlayamıyorsa bisikletçi değildir. Daha iyi bi bisikletçiye götür.

@Yldrm07 Bende aynı şekilde tarif ettim. Bende de aynı şekilde oluyordu.
Boş çevirince ses çıkmıyordu, hatta göbekten ufak bir ses geliyor sandım
sonra gidip aynen bu şekilde anlattım. Bunların hastalığı o dedi aldığım yer "Metin Bisiklet Metin abi"

Sıktı ve düzeldi.
Bir bağlama veya keman telini sıkıp akort ediyormuş gibi düşünün. Aynen öyle sıkıyor ve geriyor.
Usta bir bisikletçiyse anlayacaktır zaten.

@Yldrm07 Bende aynı şekilde tarif ettim. Bende de aynı şekilde oluyordu.
Boş çevirince ses çıkmıyordu, hatta göbekten ufak bir ses geliyor sandım
sonra gidip aynen bu şekilde anlattım. Bunların hastalığı o dedi aldığım yer "Metin Bisiklet Metin abi"

Sıktı ve düzeldi.
Bir bağlama veya keman telini sıkıp akort ediyormuş gibi düşünün. Aynen öyle sıkıyor ve geriyor.
Usta bir bisikletçiyse anlayacaktır zaten.

Zaten ses te öyle. Tın tın gibi bir şey. Çok teşekkürler. Daha önce hep kulaklık vardı duymamış olabilirim. Dün kulaklığın şarjı bitince ses sinir etti. Bisikletçiye uğradım. Lastiği çevirdi falan hiç bir şey yok dedi.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Arkadaşlar, bisiklete dair olan en ufak ve görece önemsiz deneyimlerinizi bile bu başlığa yazarsanız; bisikleti almadan önce fikir edinmek isteyen kişileri biraz alakasız bilgiye boğmuş olmuyor musunuz? 28 sayfa yazı var, bunların içinden hangi birini ayıklasın insanlar? Özel mesajlaşmaya biraz yönelmek daha doğru olabilir mi, lütfen kendinizce değerlendirin.

Arkadaşlar, bisiklete dair olan en ufak ve görece önemsiz deneyimlerinizi bile bu başlığa yazarsanız; bisikleti almadan önce fikir edinmek isteyen kişileri biraz alakasız bilgiye boğmuş olmuyor musunuz? 28 sayfa yazı var, bunların içinden hangi birini ayıklasın insanlar? Özel mesajlaşmaya biraz yönelmek daha doğru olabilir mi, lütfen kendinizce değerlendirin.
Ya kardeşim kesinlikle doğrusun, gt yi merak ediyorum, konuyu dikkatle takip ediyorum birşeyler öğrenmeye çalışıyorum yok igsport yok strava, yok ses, bunlar da tabiki tartışılsın konuşulsun ama hepsi ayrı kendi konusunda yapılsın

Başlık ‘’ Bisan Grand tour inceleme’’ olsaydı dediğinizde çok haklıydınız.
Ben forumda yeniyim. Bazı kuralları bilemeyebilirim. Ama dediğim gibi bu arkadaşın samimice açtığı bir başlık ve ilk günden beri Bisan grand tour ile ilgim olmasa bile takip ediyorum. Sohbetler hoşuma gidiyor. İnsanlar burada duygularını paylaşıyor ve bizde onların heyecanına sevincine yada üzüntülerine ortak oluyoruz. Bence buda forumda olmanın güzelliği. Sizlerin söylediği gibi katı kurallar olsa samimiyet olmaz ve forumun güzelliği kalmaz. Sizler de biraz hoşgörülü olmalısınız bence.

@Yldrm07 Forum ile sohbet odasını karıştırıyor olabilir misiniz? Sohbet odasının olmaması, her konunun sohbet içeriğine dönüştürülebileceği anlamına gelmeyebilir.

Tabii, ben de alelade bir kullanıcıyım. Fikir belirtiyorum sadece, söylediklerim kural niteliğinde değil. Özel mesajlaşmayı kendinizce değerlendirmeyi rica ettim, bunu kural olarak değerlendirmek ya da "katı" bulmak ve hoşgörü beklemek bence biraz abartı. Bu kadar hassas olmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

@Yldrm07 Forum ile sohbet odasını karıştırıyor olabilir misiniz? Sohbet odasının olmaması, her konunun sohbet içeriğine dönüştürülebileceği anlamına gelmeyebilir.

Tabii, ben de alelade bir kullanıcıyım. Fikir belirtiyorum sadece, söylediklerim kural niteliğinde değil. Özel mesajlaşmayı kendinizce değerlendirmeyi rica ettim, bunu kural olarak değerlendirmek ya da "katı" bulmak ve hoşgörü beklemek bence biraz abartı. Bu kadar hassas olmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Yok ben karıştırmıyorum. Ama dikkat ederseniz bu başlığın 28 sayfasının en az 25 i sohbetle ve esprilerle geçti. Bugüne kadar da kimse şikayet etmedi. Aksine de çok memnun. Sizin 28 sayfa sonra böyle bir tavsiyede bulunmanız garibime gitti. Bence insanların hevesini kırmaktan başka bir sonucu olmaz. Özellikle bu başlık için. Dediğim gibi bu başlık bir inceleme başlığı değil. Bence sizde bu keyifli başlığa güzel katkılar yapabilirsiniz. Çok katı olmayın.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
@oflaz ses konusu bana gelmiş sanırım. Cevap vereyim jant şeridi gibi genel bir problem var mı diye yazdım. Başka kullanıcılarda da varsa diye yazdım. Kusura bakmayın. Bir de onun dışında merak ettiğiniz ve öğrenemediğiniz bir soru varsa kısa süreli olsa kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Bu arada şikayeti olan kullanıcılar mesajların sol altındaki şikayet butonunu da kullanabilir. Uygun görülürse modlar gerekli işlemleri yapacaktır tahminimce.

Son düzenleme:
Ben Ali beye instagram üzerinden yazdım fren ve lastik patlama olayı ile ilgili, özellikle lastik olayı çok büyük bir sorun. Satın alanlar ile ilgili bir çözümleri olur mu bilmiyorum ancak en azından sonraki üretimlerde böyle sorun olmaması gerekir

Herkese selamlar, bu hafta Grand tour modelini almayı düşünüyorum. Önceki yazılanlarda okuduğuma göre GTE modelinde jant bandının kesinlikle değiştirilmesi gerekiyormuş. Bunun haricinde bisikleti satın alırken düzelttirmem gereken veya kesinlikle bunu sor, şunu yaptır diye değerli deneyimini sunacak olan varsa çok sevinirim. İlk yol bisikletim olacak ve ufak tefek problemler yüzünden yol bisikletinden soğumak istemiyorum, yazacağınız her şey benim için çok önemli, çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
231938 dosyayı görüntüle

Alet çok iyi. Grupset farkını anladım claristen 105 e geçince (sessiz ve daha net) yoksa claris hayli hayli iş görür.
Ufak tefek sele ayar işlerim var ama boyu bence sorunsuz oldu.
Karbon gidon, sele borusu ve daha hafif bir jant ile 8 kgli rakamlarda ömürlük bi bisiklet olur dünyalı sürücüler için.

Yasak öncesi kısa sürede deneyebildim bu arada. Yeşilköy sahile gittik ama sahil tarafı beklediğimden bozuk çıktı(bi fenerbahçe tuzla değil) ama alet iyi be. Subjektif oluyor biraz ama.
Unutmadan şunu da ekleyeyim. Yaz gelmiş. 830 tan sonra güzel sıcaktı.
Kardeşim allah kaza bela vermesin bende almayı dünüyorum diğer markalara göre 600 700 lira bi fiyat farkı var o parayla da forma almayı düşünüyorum. 👍

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Ali bey sağolsun cevap verdi ve bayilere sora frenlerin gönderildiğini, aldığımız bayi ile iletişime geçerek değişim olacağını belirtti, lastik patlaması ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yanılıyorsunuz. Ben GTE almak üzereyim. Buradan aldığım bilgilerle montaj sırasında kaliteli jant şeridi taktırıp, jant tellerinin sıkılaştırılmasını isteyeceğim. Ön frenin de modeline dikkat edeceğim.
Hız göstergesi konusunda haklısınız, yeri burası değildi.

Bir Bisan Grand Tour Eco alma düşüncesinde olduğum için bu başlıktan çok fayda gördüm. Gayet yerinde ve çok doğru yazışmalar ve tespitler yapılmış. Ses olayı (yani jant telleri), iç lastik patlamasına sebebiyet veren jant bandını, ön frenlerin Sora olmadığını ve değiştirilmesi gerektiği, daha bu bisikleti almadan öğrendiğim çok yerinde bilgiler. Bu bilgileri tecrübe edip paylaşan tüm forumdaşlara ayrıca teşekkürler. E tabiki ufak tefek farklı sorular da gelip araya sıkışıyor. Ben "o kadar olur" dedim ve bunları pek sorun etmedim.

@oflaz ses konusu bana gelmiş sanırım. Cevap vereyim jant şeridi gibi genel bir problem var mı diye yazdım. Başka kullanıcılarda da varsa diye yazdım. Kusura bakmayın. Bir de onun dışında merak ettiğiniz ve öğrenemediğiniz bir soru varsa kısa süreli olsa kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Bu arada şikayeti olan kullanıcılar mesajların sol altındaki şikayet butonunu da kullanabilir. Uygun görülürse modlar gerekli işlemleri yapacaktır tahminimce.
Hayırlı olsun bisikletiniz, güle güle zevkle kullanın inşallah!
Ne şikayeti canım, olur mu öyle şey!

Geri