Scudo Sports

Bisan cosmic

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
46482 dosyayı görüntüle 46483 dosyayı görüntüle 46484 dosyayı görüntüle 46485 dosyayı görüntüle 46486 dosyayı görüntüle 46487 dosyayı görüntüle 46488 dosyayı görüntüle 46481 dosyayı görüntüle Klasik bisiklet konusu kafamı karıştırıp duruyor. Mesela, bu benim 1988 yılında Bandırma'da görev yaparken aldığım bisiklet, o zamanın en pahalı bisikletiydi. Üzerinde nikelajlı demir bagaj ve yine nikelajlı çamurlukları vardı. Bagajlı haliyle Bandırma Limanı'ndaki kaynak suyu çeşmesinden 20 litrelik su bidonu ile Hava Lojmanları'na su taşırdım. Bandırma'yı bilenler bilir bahsettiğim güzergah oldukça eğimlidir, şu an aynı şeyi yapabilir miyim bilemiyorum. Neyse, biz yine konumuza dönelim, Yanılmıyorsam jantlar Fransız, frenler Alman, pedallar İtalyan malı; vites, aynakol ne malıdır, kadro neyin nesidir bilmiyorum. (Bilen meraklı arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.) Anladığım kadarıyla zamanının kaliteli parçaları ile toplanmış. Şimdi bu bisiklet sırf markası BİSAN diye klasik sınıfına girmeyi hak etmiyor mu? Klasik bisiklet olması için ne olması gerekiyor. Son hali itibariyle sele, lastikler ve kırıldığı için değiştirilen arka göbek mili dışında her şeyi ile orjinal (Bakım kitabı bile duruyor.) ve müthiş akıcılığı olan bir bisiklet. Bisiklet toplama, yenileme konusunda otorite olan forumdaşlar başta olmak üzere görüşlerinizi merak ediyorum. Bu arada arka göbek milinin duruşunu hiç beğenmedim hemen mandallı ile değiştireceğim, orjinal mandalı duruyor.

Scudo
@Alihan Geroğlu Eğer biskleti baştan toplama gibi niyetiniz varsa hiç bulaşmayın göbek vites fren bakımı yapıp kadroyu şeffaf folyoyla kaplıyıp kullanamya devam edin çok güzel bisikletiniz böyle bakmaya devam edin :D

Bende de var bir tane, 86 model. Güzel bisiklet. Vakit bulabilsem iyi bir bakım ve ayar istiyor. Jantlar biraz yamuk...

Ali Bey merhaba
Aynı bisikletten bir adet de bende vardı. Fakat ben Peugeot diye almıştım. Daha sonradan öğrendim Bisan olduğunu. Araştırmalarım sonucu kadro açıları lug lar vs. herşey daha önce üretilmiş modelini bilmediğim bir Peugeot serisine ait. Bisiklet çelik kadro olması lazım. Jantlar Fransız Rigida Superchromix, pedallar İtalyan Miche, vites sistemi komple Fransız Simplex, fren sistemi komple Alman Weinmann şeklinde orta seviyedeki parçalar. Klasik olur mu olmaz mı bilmem ama benim ilk bisikletimdi ve çok şey öğretti bana.

Ayni bisikletten dun almis durumdayim.akiciligi gayet iyi bir bisiklet.pedallar miche jantlar rigida.daha oncede klasiklerim olmustu ilk defa bunda performans buldum.puch cycles gitane relaigh im de oldu bence bu bisiklet gayet iyi

Bisan Cosmic'in son hali. Aynakoldaki zincir koruma söküldü, ön lastik değiştirildi, gidona rahat tutuş için düzenleme yapıldı, göbekler, zincir yağlandı, yola kaldığı yerden devama hazır hale getirildi. Deneme için yağışların bitmesi bekleniyor.

takipteyim.

Bugün ön lastiği değiştirirken jantın çelik olmasına rağmen oldukça hafif olduğunu gördüm ve şaşırdım. Tartmadım ama neredeyse alüminyum jantla aynı ağırlıktaydı. 28 yıllık bisikletin arka göbek mili ve lastikleri dışında hiçbir şeyi değişmedi, zincir bile orjinal. Vites sistemi sorunsuz çalışıyor. Tek sorun arka ruble dişlilerinin diş sayısının az olması. Akıcılığı gayet güzel. Daha ne olsun?

Gerçekten çok güzel ve temiz duruyor maaşallah.. Ben de aynı modelden aldım 2-3ay önce, üretim tarihini arıyordum her yerde :) Üretim tarihi olarak 1988 denilebilir mi sizce

Beldesan rabbit bisan cosmic bunlar efsanedir hocam, ayrıca çok temiz korunmuş gibi duruyor.

Çok temiz görünüyor. İyi bakmışsınız.

Geri