Scudo Sports

Bisan Bisiklet 2022 Modelleri Lansmanı

OB_Tolga

Aktif Üye
Tepki
305
İsim
Tolga
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Merhaba sevgili forumdaşlar,

Bisan bisiklet geçtiğimiz salı günü (22 Kasım'da) İzmir Kemalpaşa'daki fabrikasında düzenlediği bir organizasyon ile bayilerine hem fabrikadaki değişiklileri hem de yeni sezon ürünleri gösterdi. Bisan bisiklet bu sene dağ bisikletlerinde ART 01 ve 02 modelleri ile tekrar karbon dağ bisikleti serilerine dönüş yapmış. Gravel modellere ise yine karbon kadro, maşaya ve GRX ekipmanlı Reactive modeli eklenmiş. Şehir bisikletlerinde ve katlanır modellerde de bir çok modele Shimano Nexus göbekten dinamolar eklenmiş. Dizayn konusunda da bir çok modelde değişiklikler yapılmış. İyi seyirler.

Scudo
''Yaaaa ne oacak ya avrupadan model çalarak,malezyadan karbon kadro getirterek,şimanodan grup set koyarak üretimmi olur yiiiaaaa'' cılar gelmeden yorumumu yapayımda şurada dursun!
👏👏 Harika tek kelimeyle,bitti bitiyor gözüyle baktığımız,son nefesinde küllerinden doğarak yenidem üreten veya monte eden her neyse ama sonuçta bir tesisi canlandıran (bikefit hizmetinden bahsetmiyorum bile),Ülkede üretim adına hiçbir şekilde,bırakın desteği adeta üretimi yasaklayan bir yönetim anlayışına rağmen!üreticinin her konuda önüne engel çıkarılmasına rağmen,istihdam sağlayabilen bir Türk firmasının kendini geliştirme konusunda biz bisikletseverlerin desteğine ihtiyacı olduğunu burada belirtmekte fayda var,eğerki bir sonraki aşamada bir bisiklet alma yada değiştirme imkanım olursa bu kesinlikle Bisan olacak,ufak defek arızalar üretimden kaynaklanan hatalarında arkasında durmaya,müşteri memnuniyetini ve ürün gamı denilen çeşitlilik ve davmlılığı geliştirebilirlerse dahada büyümemeleri için bir engel olmaz,en kısa sürede fabrikalarını bir kez daha ziyaret edicem en son geçen sene gitmiştim,şuda bir gerçek dövizin bu kadar yükseldiği demicem Türk liramızın bu kadar değer kaybettiği bu dönemde,rakamlar hepimizi aşar oldu.
Darısı corelli gibi yerli markaların başına,hepsinin yolu açık olsun.

Son düzenleme:
Bisan 2021 sezonuna da böyle büyük reklamlarla giriş yapmıştı fakat yeni modellerin hiç birini bayilerde göremedik, bu yılda aynı olay yaşanmasın. Bu arada elektrikli yol bisikletini beğendim fakat bir de gravel versiyonu olsaydı fena olmazdı., gerçi fiyatı en az 50 bin gibi bir rakam olur . Videoda claris ve soralı gravel modellerini göremedim. Her şeye rağmen paramızın puldan bile değersiz hale geldiği bir dönemde bisiklet sektörüne yatırım yapmaya devam eden Bisan'ı kutluyorum.

Şair çirkindir, insan içine çıkmaktan kaçınır ve ''Beni bu güzel havalar mahvetti'' der.
Biz de muktedirler tarafından bile isteye fakirleştirilen bir millet olduğumuzdan dolayı bu bisikletlere sahip olmamız çok zorlaştığından ''Bizi bu güzel bisikletler mahvetti'' diyebiliriz herhalde.

2022 ler çok güzel olmuş carbon gravel yada cx mükemmel duruyor mtblerde carbon fs hardtail ler çok iyi olmuş umarım sitelerinde sadece marka adını yazıp geçmezler modelide yazarlar

Bisan 2021 sezonuna da böyle büyük reklamlarla giriş yapmıştı fakat yeni modellerin hiç birini bayilerde göremedik, bu yılda aynı olay yaşanmasın. Bu arada elektrikli yol bisikletini beğendim fakat bir de gravel versiyonu olsaydı fena olmazdı., gerçi fiyatı en az 50 bin gibi bir rakam olur . Videoda claris ve soralı gravel modellerini göremedim. Her şeye rağmen paramızın puldan bile değersiz hale geldiği bir dönemde bisiklet sektörüne yatırım yapmaya devam eden Bisan'ı kutluyorum.
Evet maalesef öyle bir durum var. Sektör genelinde parça bulmak zorlaştığı için bu sene bütün firmalardan gelmeyen modellerimiz oldu ancak Bisan bu konuda başı çekti. 2022 için CEO Ali Orçun BAL daha iyi geçeceğini söyledi. Bu sene fabrikaya 6 tane alüminyum robot kaynak makinası siparişi vermişler biz gittiğimizde 2 tanesi çalışır durumdaydı onları da ayrı bir videoda paylaşacağım. Artık komple alüminyum kadro üretimlerini burada yapmayı planlıyor Bisan. Robotlar kendi kendine kaynak yaptığı içinde çalışanlara olan bağlılık azalacak bu sayede en az sorunla üretim yapılacak. Bir çok firma covid i bahane ederek çalışanların sürekli izin kullanması sebebiyle fabrikalarının tam kapasitede çalışmadığından şikayetçi. İnsanımızın bu fırsatçı hareketleri de firmaları otomasyona itiyor. Geçtiğimiz haftalarda Anlaş lastik bayi toplantısına katılmıştık fabrikanın sahibi de üretimden kalite kontrole full otomasyona geçtiklerini bu pandemi sürecinde çalışanlardan bezdiklerini söylemişti.

Selamlar. Fiyatlara dair ipucu söylediler mi hiç?

alektrikli gravel versiyonu vardı.fabrika daki galerisine girince hemen sağdaydı sarı renkliydi. ama ismine dikkat etmedim

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Robotlar kendi kendine kaynak yaptığı içinde çalışanlara olan bağlılık azalacak bu sayede en az sorunla üretim yapılacak. Bir çok firma covid i bahane ederek çalışanların sürekli izin kullanması sebebiyle fabrikalarının tam kapasitede çalışmadığından şikayetçi. İnsanımızın bu fırsatçı hareketleri de firmaları otomasyona itiyor. Geçtiğimiz haftalarda Anlaş lastik bayi toplantısına katılmıştık fabrikanın sahibi de üretimden kalite kontrole full otomasyona geçtiklerini bu pandemi sürecinde çalışanlardan bezdiklerini söylemişti.
Çok talihsiz yorumlar. Robotlar bedava çalışmayacaklar (yazılım, donanım, vs dövize bağımlı giderler devam edecek) ama kapıya konan işçiler para kazanamayınca ürettikleri bisikletleri kime satacaklar bakalım. Zenginler yerli bisiklet almaz.

arkadaşlar her görüşe saygılıyım .o zaman benim görüşümde şu.yerli firmalar robot kullanmaz . nerde trek specialized nerde bisan olur. robot koyarlar yine taşlanır . bardağın hiç mi dolu yanı yok. ülkemizde bir şeyleri daha iyi yapmaya çalışan kimse sahip çıkılmalı .

Çok talihsiz yorumlar. Robotlar bedava çalışmayacaklar (yazılım, donanım, vs dövize bağımlı giderler devam edecek) ama kapıya konan işçiler para kazanamayınca ürettikleri bisikletleri kime satacaklar bakalım. Zenginler yerli bisiklet almaz.
Patronlar işçi çalıştırmak için insan istihdam etmek için uğraşıyorlar ancak ülkede herkes çalışmaya hevesli değil maalesef. Sırf insanlar para kazansın ekmeklerinden olmasın diye kim yanında işe gelmeyen bir insana para verir? Şahsen ben vermem. Kaldı ki bir fabrika sahibi işlerin tüm bu yaşanan sıkıntılardan dolayı kanser oldu. Kendisi şahsen "işten bir ara o kadar bunaldım ki işçiler beni o kadar yordu ki hasta oldum sonunda" diye söyledi. Keşke insan çalıştırmak o kadar kolay olsa, herkes iyi niyetli olsa. Bir iki ay covid bahanesiyle işe gelmeyen insanlar varmış. Siz para verir misiniz bu insanlara? Firmalar da biliyor o makinelerin ucuz olmadığını ama bizim insanımızı çalıştırmaktan çok daha zahmetsiz oldukları da bir gerçek.

''Yaaaa ne oacak ya avrupadan model çalarak,malezyadan karbon kadro getirterek,şimanodan grup set koyarak üretimmi olur yiiiaaaa'' cılar gelmeden yorumumu yapayımda şurada dursun!
👏👏 Harika tek kelimeyle,bitti bitiyor gözüyle baktığımız,son nefesinde küllerinden doğarak yenidem üreten veya monte eden her neyse ama sonuçta bir tesisi canlandıran (bikefit hizmetinden bahsetmiyorum bile),Ülkede üretim adına hiçbir şekilde,bırakın desteği adeta üretimi yasaklayan bir yönetim anlayışına rağmen!üreticinin her konuda önüne engel çıkarılmasına rağmen,istihdam sağlayabilen bir Türk firmasının kendini geliştirme konusunda biz bisikletseverlerin desteğine ihtiyacı olduğunu burada belirtmekte fayda var,eğerki bir sonraki aşamada bir bisiklet alma yada değiştirme imkanım olursa bu kesinlikle Bisan olacak,ufak defek arızalar üretimden kaynaklanan hatalarında arkasında durmaya,müşteri memnuniyetini ve ürün gamı denilen çeşitlilik ve davmlılığı geliştirebilirlerse dahada büyümemeleri için bir engel olmaz,en kısa sürede fabrikalarını bir kez daha ziyaret edicem en son geçen sene gitmiştim,şuda bir gerçek dövizin bu kadar yükseldiği demicem Türk liramızın bu kadar değer kaybettiği bu dönemde,rakamlar hepimizi aşar oldu.
Darısı merida corelli gibi markaların başına,hepsinin yolu açık olsun.
Corelliyi anladım da Merida ne alaka?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
rx9300 sahibiyim iyi ki almışım karbon maşa sora set 5040 a aldım daha iyisi yoktu bu fiyata. 10 kilo en hafifiydi. en yakın rakibi carraro 042 11 kg alimünyüm maşaydı neyse şimdi 9 k oldu benim bislet temmuzda aldım . yenur bisan adamdır

Evet maalesef öyle bir durum var. Sektör genelinde parça bulmak zorlaştığı için bu sene bütün firmalardan gelmeyen modellerimiz oldu ancak Bisan bu konuda başı çekti. 2022 için CEO Ali Orçun BAL daha iyi geçeceğini söyledi. Bu sene fabrikaya 6 tane alüminyum robot kaynak makinası siparişi vermişler biz gittiğimizde 2 tanesi çalışır durumdaydı onları da ayrı bir videoda paylaşacağım. Artık komple alüminyum kadro üretimlerini burada yapmayı planlıyor Bisan. Robotlar kendi kendine kaynak yaptığı içinde çalışanlara olan bağlılık azalacak bu sayede en az sorunla üretim yapılacak. Bir çok firma covid i bahane ederek çalışanların sürekli izin kullanması sebebiyle fabrikalarının tam kapasitede çalışmadığından şikayetçi. İnsanımızın bu fırsatçı hareketleri de firmaları otomasyona itiyor. Geçtiğimiz haftalarda Anlaş lastik bayi toplantısına katılmıştık fabrikanın sahibi de üretimden kalite kontrole full otomasyona geçtiklerini bu pandemi sürecinde çalışanlardan bezdiklerini söylemişti.
Ne korkunç, gerçeklikten kopuk, emek düşmanı yorumlar bunlar. Pandeminin yükünü çeken, patronlar konforlu ortamlarında virüsten korunurken yüzlerce işçi aynı havayı soluyan, iç içe çalışıp üretimi devam ettiren kimlerdi?

Patronlar işçi çalıştırmak için insan istihdam etmek için uğraşıyorlar ancak ülkede herkes çalışmaya hevesli değil maalesef. Sırf insanlar para kazansın ekmeklerinden olmasın diye kim yanında işe gelmeyen bir insana para verir? Şahsen ben vermem. Kaldı ki bir fabrika sahibi işlerin tüm bu yaşanan sıkıntılardan dolayı kanser oldu. Kendisi şahsen "işten bir ara o kadar bunaldım ki işçiler beni o kadar yordu ki hasta oldum sonunda" diye söyledi. Keşke insan çalıştırmak o kadar kolay olsa, herkes iyi niyetli olsa. Bir iki ay covid bahanesiyle işe gelmeyen insanlar varmış. Siz para verir misiniz bu insanlara? Firmalar da biliyor o makinelerin ucuz olmadığını ama bizim insanımızı çalıştırmaktan çok daha zahmetsiz oldukları da bir gerçek.
Pandemi ortamında çalışanlarını motive edememiş demek ki patron. Kimse patron kadar hevesli olamaz ve bunun için suçlanamaz. İşçiler her şeyden önce kendi sağlığını ve ailesini düşünecek. Patron önceden eğer aile duygusu verebilmiş olsaydı böyle davranmazdı işçiler. Konuyu dağıtıyoruz belki ama böyle kötü yorumlara cevap vermek zorunda hissettim kendimi.

Ayrıca patronun derdi istihdam sağlamak değildir bunu hepimiz biliyoruz sanırım.

Bu bisikletlerin ne kadarını iç piyasaya verebileceklerini yaşayarak hepimiz göreceğiz. Buradayız. Bisiklet endüstrisi dış pazar için çalışacak 2022'de de... 2021'de iç piyasaya sınırlı sayıda bisiklet sürdüler. Bizim gibi pis fakirlere 30 bin liraya ultegra setli bisiklet satmak zor tabii... Euro cinsinden düşündüğünde 30 bin ₺ çöp oldu. Avrupalılar Türkiye'de üretilen bisikletlerin keyfini sürsün, biz anca işte böyle lansman videolarında izleyip kendimizi tatmin eder dururuz. Alabilir miyiz? Alabilsek kıyıp da sürebilir miyiz? Sanmıyorum. Ultegra setli en ucuz bisan bisikletler bile seneye 40 binden satışa girer bu gidişle. Boşuna birbirinizle dalaşmayın efendiler. Fakirim, fakirsin, fakir, fakiriz, fakirsiniz, fakirler...

arkadaşlar her görüşe saygılıyım .o zaman benim görüşümde şu.yerli firmalar robot kullanmaz . nerde trek specialized nerde bisan olur. robot koyarlar yine taşlanır . bardağın hiç mi dolu yanı yok. ülkemizde bir şeyleri daha iyi yapmaya çalışan kimse sahip çıkılmalı .
Robot koydukları için taşlanmıyorlar, robota karşı olan yok. Kendi işçilerine kötü niyetler besleyenlere karşı olan var. Buraya gelip emeklerini satan insanlara pandemiden korktukları için fırsatçı yakıştırması yapanlara karşı olan var.

lansmanda jant setlerini böyle koymuşlar gene, son kullanıcıya bu jantlarla satmıyorlar ama. çok ilginç bir kafa bu, dolandırıcılık baya.

Robot koydukları için taşlanmıyorlar, robota karşı olan yok. Kendi işçilerine kötü niyetler besleyenlere karşı olan var. Buraya gelip emeklerini satan insanlara pandemiden korktukları için fırsatçı yakıştırması yapanlara karşı olan var.
doğru diyorsun kardeşim. kim çalışanın hakkını alın teri kurumadan vermiyorsa onu taşlayalım.
iyi de Bisan çalışanlarını mağdur ediyor diye bir durum veya haber mi var .
bu konuların Bisan la ne alakası var .
burada Bisanın 2022 modelleri iyi mi kötü mü bunu tartışmamız lazım . diğer konular için başka başlık açılsın. herkes te dürüstçe fikrini söylesin
Ayrıca sadece Bisan bisiklet kullanıyorum .onu da parasını liste fiyatı neyse ödeyerek aldım . toplu iğnesi kadar bile menfaatim yok Bisandan

Geri