mehmet Aksoy
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 205

Çelik olup olmadığını mıknatısla anlayabilirsiniz.Bende Art 900 var hala kullanıyorum. Üzerinde shimano alivio set var. frenler shimano. Göbekler shimano. 21 vites. Muhtemelen bisiklet benden yaşlı. Abim kullandı, abimden bana kaldı. Geçen senelerde kömürlükten çıkarıp kullanmaya başladım. Strava verilerine göre 1100 km kadar da kullanmışım
Gövde konusunu bende araştırdım. Sele borusu kaynamıştı çünkü, kostik soda ile eritmeyi düşündüm sele boruları aliminyum oluyormuş. Ama gövde de aliminyum gibi, hatta bisanı aradım teyit için, Bisanın 3-4 yıl önce el değiştirdiğini eski verilerin olmadığını söylediler. Bilgi alabilen olursa ben de merak ediyorum açıkcası, bana aluminyum gibi geldi ama emin olamıyorum.
Agırlık olarakta ölçtüm bisikleti 15-16 kg arası geldi.
Jantlar filan quick remove filan, o zamanın teknolojisine göre çok üst düzey bir bisikletti.
mıknatıslanıyorsa çelik midir?Çelik olup olmadığını mıknatısla anlayabilirsiniz.
Evet, mıknatıs demir nikel gibi metallere çeker. alüminyum mıknatıstan etkilenmiyormıknatıslanıyorsa çelik midir?
Hocam bende tıpatıp aynısından aldım 3 haneli bir fiyata😀. Set tam ama, bana göre setin içindeki en önemli şey yani arka aktarıcı değişmiş, kalanı aynı. Fakat aynakolu dağlara taşlara vurmuşlar ve ön maşanın da rengini değişmeye kalkmışlar ama pek başarılı bir çalışma olmamış.3-5 yerde ufak tefek sürtmeler var. Yani anlaşılan yapılacak çok iş var. Bisiklet 7 aydır sanayide şase olarak duruyor ,yağan kar bisikleti çürütmeden alayım bari😀. Eğer merak eden olursa burada herkesle paylaşabilirim, sadece kozmetik ve boya anlamında değil apayrı bir proje düşünüyorum işin sonunda.270117 dosyayı görüntüle
Shimano Altus A20 Grupset:
270120 dosyayı görüntüle
Geçen sene Ankara'dan Letgo'dan ART 920 buldum, Shimano Altus A20 grupset var, ITM jantlar, sele borusu kaynamıştı aynen. Yaklaşık 40 yıldır bisiklet kullanıyorum, MTB hiç kullanmadım 😀, grupset hoşuma gittiği için satın aldım. Satan kişinin komşu çocukları dış lastiklerini çalmışlar, jantları yerine takmışlar 😀.
Bir tane de ART 900 aldım, Shimano Alivio grupseti var.