Scudo Sports

Birkaç fotoğrafla Akdeniz kıyı turu

yakubi

Daimi Üye
Tepki
940
İsim
Mehmet
Bisiklet
Fuji
Böyle başladıkimage.jpeg

Daha sonra Silifke'ye otobüsle gittik image.jpeg

Silifke den taşucundayım bir çorba içtikten sonra pedallamaya başladık image.jpeg

Taşucunu daha önceden de sevmiştim bi kez daha görmüş olmaktan hatta eski şirin ihtiyar pansiyoncumu ziyaret etmiş olmaktan mutluluk duydum arkasından etrafı keşfe çıkmak gerekiyordu öyle yaptık
image.jpeg

image.jpeg
Yukarıdaki fotoğrafta harika boğsak koyunu görüyorsunuz

image.jpeg

image.jpeg
Ertesi gün Aydıncık kasabasına giderken yoldaki Çamaltı isimli mütevazı "tesisin" mükemmel tostu ve ikramı

image.jpeg
Aydıncıka geldikten sonra gezinti sırasında liman görüntüsü ve bisikletimiz Fujita

image.jpeg
Bir başka liman görüntüsü ve Fujita
Burda söylemeden geçemeyeceğim şey bu kasabada ve sonrasındaki korkunç kamyoncu ve ağır vasıta trafiği. Ölümüne şehir içinde yarış yapanları gördüm gözlerimle. Gerçekten akıl sır erdiremedim ve ilk gördüğüm trafik ekibine sordum gerekçe şehir içi yolun şehirlerarası yol kabul ediliyor olmasıymış. Yani hız sınırı 95
Kamyoncunun biri bizim şikayete tanık olunca hır çalsa da muhatap olmadık. Geçelim..

image.jpeg
Diğer gün Anamur'a pedallarken olağanüstü yokuşlardan bezdik ve kısa bir mola dediğimiz sırada Akdeniz ve Fujita

image.jpeg
İkinci molam Bozyazı girişinde oldu
Bu ayran hayatımdaki en güzel ayranlardan biriydi
Bardak bardak içtimimage.png

Ve Anamur otogarında kısa turumuzu sonlandırdık
Selamlar

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    140 KB · Okunma: 13
Scudo
@yakubi gerçekten çok güzel bir tur olmuş, resimler de çok güzel. Akdeniz'in o güzel sahillerinde turlamak gerçekten çok muazzam birşey olsa gerek..
Bisikletinizin markası carraro sportive 224 mü?? Ayrıca xlc gidon çantanız da gerçekten çok güzelmiş, ayrıca sırt çantası olarak da kullanılabiliyor değil mi?

Teşekkür ederim
Bisiklet Fuji Touring
Çanta yandan bağlamalı sırttan değil bu model

• Beğen
Tepkiler: M Yavuz Selim
@yakubi Hocam bizde marmara-ege-akdeniz turu yapmayı planlıyoruz. Yollar genel olarak akdenizde yoğun mu ? Nelere dikkat etmemizi önerirsiniz ? Birde otobüse bisikleti koyarken sıkıntı oluyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: mersault
@Adem Gül akdeniz kıyı şeridi özellikle tek yönlü yollar çok yoğun, kesinlikle dikkat edilmeli. anamura kadar olan yol hem çok virajlı hem de sürekli iniş çıkışlıydı. o yollarda ağırlık çok önem kazanıyor. bence bisiklete hakim olmak açısından olabilecek en hafif yükle yola çıkılmalı. ( oldukça ağır bir çadır almış olmanın pişmanlığını yaşıyorum. 4kg civarında) ayrıca bu bahsettiğim yollar aslfalt olarak olmasa da görsellik ve performans açısından ultra hafif tur için çok uygun.
otobüsler hiç sıkıntı çıkarmadı. giderken de gelirken de metro kullandım. bence firmadan daha önemlisi şoför ve muavin: )
kaç günde bu rotayı yapmayı düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@yakubi Şöför ve muavin konusunda haklısınız. Firmalara göre değil kişiye göre değişiklik gösteriyor. İstanbul çıkışlı ve Antalya veya Muğla varışlı 15 günlük bir rotamız olacak. Peki siz kaç kg yükle çıktınız yolculuğa ?

• Beğen
Tepkiler: darkweather
Güzel olmuş ben de silifke antalya arası tura çıkmayı istiyorum aradaki muhteşem koyları ziyaret ederek. Yalnız küçük bir eleştirim olacak .doğa fotoğrafları siyah beyaz çekilince olmuyor.

@harun baz haklısın fotoğraf konusunda Teşekkür ediyorum
Turunuzda başarılar dilerim
@Adem Gül kg olarak tartmadım bu yüzden kesin bişey diyemem fakat en ağır eşyam çadırım oldu
Muhtemelen 25 kg civarıdır
Çok aşırı ağırlık değilse de çadır kendini diğerlerinden daha çok hissettirdi yüklerken ve boşaltırken
Ondan olabilir

@yakubi
3 kg kadar çadırlar bisiklette çok rahatsız etmez sanırım. O nedenle decathlondaki modellere bakıyorum.

@yakubi Zor bir rotayı pedallamışsınız... O yolda maalesef sizinde bahsettiğiniz gibi yoğun kamyon trafiği var... İnsanı canınan bezdiriyor...

• Beğen
Tepkiler: yakubi
@M.Ozkul
haklısınız. tüm yol boyunca bir tane bisikletli göremeyişim de bu rotanın zorluğundan olsa gerek. fakat bu güzellikler yaşanmaya değer kanımca.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Geri