Scudo Sports

Biri Bu Kişinin Ne Yapmak İstediğini Açıklar mı?

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
981
Bisiklet
Giant

havaların sgouk oldugu şu günlerde güneşi gördüğünde kendini dışarı atan bisiklet sever dostlar..belli ki bu videodaki kişi epey bi zaman önce bi video çekmiş ve yayınlamış.

hava fıstık gıbı.güneş insanın içini ısıtıyo ve bisiklet aşıgı bizler kalkıp bisikletle otobuse bınmeye çalışıyoruz..yahu bizler değil miyiz araba yerine bisikleti tercih et nasihatini verenler..bu adamın guneslı bı havada bısıkletle otobuse bınmek istemesindeki maksatı nedir?

ve çok değişik videoları var bu adamın sadece bu değil..

Scudo
@muhiddin
Sakatlanmış olabilir.

Bu arada videoda yanlış olan nedir size göre? Bence güzel bir video olmuş. Otobüse neden bisikletle binilemediğini açıklayan bir video. Ayrıca şoförün insanca yaklaşımı belki diğer şoförlere de örnek olur.

Videoda sorun yok.

@hayatçokgarip

video evet diğer otobus soforlerıne ornek olabılır lakın karsısındakı şöför farklı bı cevap verseydı emın olunkı boyle olmazdı..

Adam cok guzel aciklama yapmis
Ani bir frende herşey olabilir
Bisikletin ayrica koyulacagi sabitlenecegi bir alan lazim
Veya metroya trene devam:)
Ben şehirler arasi otobuse koyarken tekeri seleyi gidonu sökup oyle koydum iceri
Hem millet rahatsiz olmadi sıgdı
Hem de guvenli oldu

iett otobüslerinde eşya taşımak yasaksa koca koca valizler bebek arabaları çuvallar v.b. bir sürü eşya niye taşınıyor ozaman
onlarda birinin üstüne düşer kaza anında
bisiklet 10 kilo kimi valizler 50 kilo geliyo araba takla atsa altında ezilip gideriz

Adam sakatlanmis olabilir,hastalanmis olabilir,
Lastigi patlamis veya ariza cikmis olabilir,
Evi uzak olup, acil gitmek zorunda olabilir,
Bayir assa gitmiş, cikmaya usenmis olabilir
Olabilir de olabilir. Bunda sorun goremiyorum?
Ayrica @barış barış nin da dedigine katiliyorum. Bunlarin bisiklet dusmanligi ve isgüzarliklarindan baska da bir sey goremiyorum videoda. Hicbir şey almazlarsa eyvallahta ona öyle buna böyle olmaz.
Ayrica bisikleti otobuse sokupta kilitlerseniz bunun gibilere de iyi kapak yapmis olursunuz. 5 liralik dandik bir kilit yeter de artar.

bence bisiklete binemeyenler binenleri kıskanıyor gibi sanki hep bi bahaneler bi kötülemeler var
bisiklet sağlık demek sosyalleşmek stres atmak güzel zaman geçirmek demek muhabbet demek bisiklet gezmek görmek demek daha bi sürü şey demek bisiklet
ben şöfor olsam bi şekilde alırdım illaki
temiz insanlardır genelde bisiklet severler

koca koca bebek arabaları daha çok yer kaplıyor ayrıca sıkıyorsa onlara de almıyorum diyede görelim

Videoda yanlış birşey yok bence de. Otobüslere ya bisiklet için içerisinde ayrı bir bölüm yapılmalı yada şoförün dediği gibi öne aparat olması gerek. Videodaki en doğal olan şey ise bisikletli kişinin otobüsü kullanmak istemesi.

• Beğen
Tepkiler: silent_ship
Arkadaşın diğer videolarına bakmadım.
Tahmin yürütüyorum:
1- Rotasındaki rampayı otobüs ile aşmak istiyor olabilir,
2- Sakatlanmış olabilir,
3- Totosu, seleye koyulamayacak kadar acıyor olabilir,
4- O sıcakta pişik olmuş olabilir.
Daha uzar gider, uzatmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yasin Şimşek
@Seymour Glass
Bisiklet ile toplu taşıma kullanmak için bir sebebinin olmasına gerek yok ki?
Bisikletle turlayacağım diye çıkmış ancak efor sarf etmekten vazgeçmiş olabilir. Bisikletin yanından yürümeyi seviyor olabilir. Bisiklet başkasının sahibine götürüyor olabilir.

Olabilir de olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
Tartışmaya açık bir video. Bende yarış bisikleti de var katlanır bisiklette var. Yarış bisikletini otobüse koymaya kalksam dolu bir anda millet başlar söylenmeye. Ters bir şöföre denk gelinir almam der bi dünya tartışma çıkar. Bu tartışmaya etraftan katılanlarda olur kavgaya dönüşebilir. Katlanır bisikletimi çantasına koyup istediğim her yere götürebilirim. Her toplu taşıma aracına saat limitine takılı olmaksızın binebilirim. Bir gün yolda lastiğim patladı işe gitmek için katladım minübüse koydum yaşlı bir teyze oğlum minübüse bisikletle binilir mi dedi teyze lastiği patladı ondan mecbur kaldım dedim. Bir şey demedi. Bizim otobüslerin bisiklet taşımaya hazır olduğunu zannetmiyorum metrolarda tramvaylarda bisiklet taşırken sıkıntı yaşayan bir çok bisikletli arkadaşımız olmuştur buna eminim.

İllede bir şey olması gerekmez. Mevzu şudur ki bisikletin, otobüste taşınamayacak kadar tehlikeli bir yük olmadığını ve bisikletlilerin de insan olduklarını cümle aleme göstermek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: telmas52
Otobüse bisikletle binmek ile bebek arabasıyla binmek arasında teorik olarak pek bir fark yok aslında. Ne kadar bisikletçi olursan ol, bir gün otobüse binmek gerekebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: telmas52
Ya aslında bu tip sorunların temelinde insani değerlerden yoksun bir toplum olmamız yatıyor. Hemen hak-hukuk zımbırtıları, bu benim hakkım, yok değil vs...
İnsanımız birbirini seven değil de, daha çok birbirine nefretle bakanlardan oluştuğu için ve neredeyse herkes kendi menfaatini düşündüğünden ...

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen bir milletiz biz neticede. Konudan sapmış olabilirim de, yani demek istediğim bir yolu bulunup yapılabilecek işler için çoğu zaman birbirimize zorluk çıkaran bir toplumuz biz. Dünyada cenneti istemiyorum ama biraz insan olalım artık ya.

Aklıma bu video geldi. :komik:

Antalya'da bisikletle hicbir toplu tasima aracina binemiyoruz, binmek isteyince de sebep dahi belirtmeden olmaz cevabi aliyoruz, bu sofor en azindan duzgunce anlatmis

• Beğen
Tepkiler: amd ve Cemal Ç.
@muhiddin öncelikle seni kınıyorum. bu videoyu çeken abimiz istanbulda bisiklete gönül vermiş biri. adı gökmen barıkan. tipik ülke vatandaşı gibi direk gördüğüne göre saldırmaya çalışmışsın. vur sende vvur ne olacak düşünmeden . diğerleri gibi sende bu duygunu aldırmışsın.

videonun ilk çekim yapılan zamanda kendisi şöyle bir açıklama yaptığını hatırlıyorum. belediye otobüste bisiklet taşınabilir diyor. otobüs sahipleri şöförleri bundan bizim haberimiz yok diyor. daha sonra insan canlısı sürücü abimiz belediyeyi arıyor. durum böyle diye.

internette kendisini arayıp ilgili videolarını izlemenizi tavsiye ederim. adı gökmen barıkan

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
1) Hava güzel bisikleti niye otobüsle götürüyorsunuz: Sana mı soralım? Gel ben seni aktif saatte bisikletle Beylikdüzü-Taksim yaptırayım ertesi gün sağ kalırsan hep bisikletle gidersin. Ya da köprüden karşıya bisikletle geçmeyi denersin bakalım geçiriyorlar mı?

Geçenlerde bisikletimi aldım, Büyükçekmece'den Mudanya'ya feribotla geçtim, Mudanya'da bisiklet turu yaptım. Akşam Kabataş'a geçtim, ordan tramvaya bindim, tramvaydan metrobüse geçtim, ordan Beylikdüzü'ne dönüp Büyükçekmece'ye pedalladım. Keşke sana sorsaydım, toplu taşıma bisikletle binmek kötüymüş ya.

2) Otobüste eşya taşımak yasak diye bir durum yok. Genellikle taşınan eşyanın diğer yolcuları engellememesi gibi bir durum var, zaten öyle bir durumda bisikleti sokup çıkaramıyoruz. Neymiş efendim tehlikeliymiş. Peki niye bütün araçlarda emniyet kemeri zorunluluğu var da belediye otobüsleri ayakta 40 tane yolcu taşıyor. Hadi hepsini geçtim araçta belirlenmiş ayakta taşınabilecek yolcu sayısına harfiyen uyuyor mu?

3) 10 kiloluk bisikletle otobüse binilemiyorsa, 10 kiloluk başka hiçbir eşyayı otobüse almasınlar.

Ben İstanbul içi uzun bisiklet turlarımın büyük bölümünü toplu taşımayla planlıyorum, bisiklete müsait saatlere ayarlıyorum. günlük 60km pedallıyorsam, dönüşümü toplu taşımayla yapıyorum. Bu "neden benim doğru bildiğimi yapmayanlar var" tavrı ergenlik değil de nedir allahaşkına?

Bisiklet gidonunun birine batma olasılığı var eyvallah ancak bu aracın 4 tarafı cam ile çevrili, bir kaza anında camdan daha mı tehlikesiz bu bisiklet.
Madem bu kadar güvenli bir yer neden 1 Allah'ın kulunda emniyet kemeri yok, neden bunca yolcu ayakta taşınıyor.
O örnek verdiği yaşlı amca orta boşluktayken ani bir fren olduğunda kafasını ön camda ortadan ikiye ayrılmış halde bulur mu bulmaz mı bunu da sorsaymış keşke :)

Muhatap alıp ilgilenmesi, sorması falan güzel ancak bahaneden öte değil bunlar. Kalkıp da şoföre de diretemiyorsun işte. İnsan yerine koyup cevap verdiği için bile sevinmiş videoyu çeken bisikletli arkadaşımız, ne desem bilemedim. Bisiklet taşıma aparatı koyulsa sabah iş saatinde millet onun için de söylenir 40 saniye beklememek için.
Bisikletlilerin sevilmemesi, saygı duyulmaması haliyle de ilgilenilmemesi, yok sayılmasıyla sonuçlanan durumlardan bir tanesi yalnızca :(

@hayatçokgarip çok güzel açıklamışsın olay bundan ibaret biz birbirimize kolaylık değilde zorluk çıkarmaya çalışıyoruz herzaman
halbuki anlayış ve yardımlaşma olsa sorun kalmaz memlekette

aynen diğer bir arkadaşın dediği gibi
yüz kişilik otobüslere bin kişiyi sıkıştırıp götürürken tehlike yok Karayolları kanunu yok
bisiklete gelince var
ben kapısından giremediğim otobüsleri biliyorum kalabalıktan bir sürü var hemde sıkış sıkış onlarla kaza yapsalar ne olur acaba onu niye sormuyorlar arayıpta belediyeye şöför kardeşlerimiz

@thedewil

bana soracaksın demedim...uslubune dıkkat et bırader..hani biz bisiklet aşıgıyız yaa.miss gibi havaları buldugumuzda her fırsatı degerlendırıyoruz ya..hanı biz organızasyonlar yapıp arabadan ın bısıklete bın dıyoruz ya..madem bu kadar bısıklet aşıgı ınsanlarız.neden miss gibi havada bisiklet varken bisikleti otobuse sokma ıstegı duyuyoruz..sizin dedıgınız beylikdüzü taksim olayıda farklı ve ıstısnaı bır durum.benım burada anlatmak ıstedıgım vıdeodakı olay ıyı bısey lakın bu kişinin genel olarak vıdeosu hep insanları yargılamakla geçiyo..eger karsıdakı adam otobus soforu boyle bı tepkı vermeseydı emın olun kı o kısınınde tavrı bu olmayacaktı..anlatmak ıstedıgım işimize geldıgınde bisiklet aşıgı ınsanlarız ama işimize gelmediğinde yok şu yok bu...neyse konuyu çokta çetrefıllendırmenın bir manası yok..

Geri