1) Hava güzel bisikleti niye otobüsle götürüyorsunuz: Sana mı soralım? Gel ben seni aktif saatte bisikletle Beylikdüzü-Taksim yaptırayım ertesi gün sağ kalırsan hep bisikletle gidersin. Ya da köprüden karşıya bisikletle geçmeyi denersin bakalım geçiriyorlar mı?
Geçenlerde bisikletimi aldım, Büyükçekmece'den Mudanya'ya feribotla geçtim, Mudanya'da bisiklet turu yaptım. Akşam Kabataş'a geçtim, ordan tramvaya bindim, tramvaydan metrobüse geçtim, ordan Beylikdüzü'ne dönüp Büyükçekmece'ye pedalladım. Keşke sana sorsaydım, toplu taşıma bisikletle binmek kötüymüş ya.
2) Otobüste eşya taşımak yasak diye bir durum yok. Genellikle taşınan eşyanın diğer yolcuları engellememesi gibi bir durum var, zaten öyle bir durumda bisikleti sokup çıkaramıyoruz. Neymiş efendim tehlikeliymiş. Peki niye bütün araçlarda emniyet kemeri zorunluluğu var da belediye otobüsleri ayakta 40 tane yolcu taşıyor. Hadi hepsini geçtim araçta belirlenmiş ayakta taşınabilecek yolcu sayısına harfiyen uyuyor mu?
3) 10 kiloluk bisikletle otobüse binilemiyorsa, 10 kiloluk başka hiçbir eşyayı otobüse almasınlar.
Ben İstanbul içi uzun bisiklet turlarımın büyük bölümünü toplu taşımayla planlıyorum, bisiklete müsait saatlere ayarlıyorum. günlük 60km pedallıyorsam, dönüşümü toplu taşımayla yapıyorum. Bu "neden benim doğru bildiğimi yapmayanlar var" tavrı ergenlik değil de nedir allahaşkına?