Scudo Sports

Biri beni yol bisikletinden soğutsun

bisikleti gördükçe dışarıda turlayasın gelir, kas yaparsın sağlıklı olursun falan, sigara içip evde yatmak varken dışarıda ne işin var!

soğudun mu? :)

Bu saatten sonra almazsan hayattan soğursun :)

Scudo
yol bisikleti diye bisiklet mi olurmuş... bir kere bisiklet demek, hayatının her anına bir şekilde onu da sığdırmak demek... işe gitmek demek, okula gitmek demek, alış verişe gitmek demek, arkadaşlarla toplaşıp mangala gitmek demek... e bunlar için de arkaya bi bagaj şart. sırt çantası kısa süre için idare eder de bagajın rahatlığı başka..

mangal için sırt çantası yeterli diil tabi... asfaltta mı yapıcaksın pikniğini. çöyle ota, çöpe araziye dayanacak bir lastik de lazım...

@CandanC

Candan hanım tabi ki öyle, bisiklet zaten başlı başına bir yaşam tarzıdır. Arkadaşın gönlünden yol bisikleti geçiyor ama maddi açıdan sıkıntısı var, sırf maddi yönden gönlünden geçmeyen ucuz bir bisiklet almaktansa hiç almaması bence daha iyi, alırsa da dünyanın sonu değil biner gezer sonra sıkılıp 2.el satar ve zarar eder en fazla :)

Yoksa X, Y bisiklet vs. gibi ayrım yapmak söz konusu olamaz, kimisi dağda bayırda kullanmak ister MTB alır, kimisi yolda hızlı gitmek vs. ister yol bisikleti alır, kimisi şehirde veya uzun turlarda kullanmak ister şehir-tur bisikleti alır vs.vs. tercih ve zevkler kişiseldir ama gerçek olan, bisikleti yaşam tarzı gibi gören, her tür bisikleti kullanmayı sever.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Yüzgeç
Tatmin etmeyecek olan şeye sahip olmaktansa beklemeyi tercih ederim. Gerekirse 1 ay, gerekirse 1 sene. Bence bekleyin ve mutlu edecek olana sahip olun.

• Beğen
@Taner James bey, arkadaş beni soğutun demiş.. ben de soğutuyorum :) ama sadece soğutmaya çalışmasam, yerine de bir seçenek sunsam iyi olur diye düşündüm... daha öğrenciyken de, aileyle sorun yaşayacakken neden zorlasın hem ailesini hem kendini... sonracığıma yol bisikleti almamak da kötü değil... diğer bisikletlerin de kendine göre avantajları var falan... öyle değil mi :)

-- ha esas düşüncem de yukarıda yazdığım gibi, o ayrı :) öyle olmasaydı zaten yolcu olurdum. oysa kendimi hiç yol bisikletiyle düşünemiyorum, falan filan :)

aaaa ne diycem... şimdi bi birbirimize girelim, kavga, dövüş... arkadaşı hem bisikletten hem forumdan soğutmuş oluruz :D :D

bende aldım deseydim iki ay önce sıfır triban3 alabilirdim ama içime sinmedi. araya bu kışıda sokup önümüzdeki sezon 2500 limit koyup alacağım birşeyler. içime sinmedikten sonra yarın alsamda ısınamam o yüzden beklesin keyifli keyifli alayım :D

@CandanC

hepimiz bisiklet severiz o yüzden sorun yok, bir bayanla kavga hele ki bisikletçi bir bayanla ile kavga en son yapacağım şey olur :)

sanırım arkadaş üniversite sınavına girecekmiş, bu durumda beklemek daha iyi olabilir ama daha iyi bir bisiklet almak için bence hiiç beklenmemeli. o an neye yetiyorsa bütçe, o alınmalı... artık bisiklet parçaları da eskisi gibi değil, en kötüsü bile gayet iyi... zaten belli bir süre sonra yıpranmaya da başlayacak parçalar, değişmesi gerekecek, o zaman daha kalitelisini alır takarız. -- kişisel düşüncem tabi... para biriktirip daha iyisini almak için 1 yıl bisikletsiz kaldığımı düşünüyorum da... mümkün diil :)

Unutmadan, yaz aylarında sanırım bisiklet fiyatları biraz daha pahalı oluyor gibi, kışa doğru firmalar stoklarda kalanları tüketmek için ucuza satabiliyorlar, tabi stoklarda düzgün mal kalırsa :)

Arkadaşlar sınav bisiklet almamı etkilemez yani sorumluluklarımı bilen biriyim evelallah.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@Taner James bey, ciddi değilim... :D :D 'lardan belli olur diye düşünmüştüm ama sanal dünyanın cilveleri sanırım :)

-- ayrıca erkeklerle de kavga etmeyin... bugün bi kavganın ortasına düştüm de... iki adam ve eşleri... hadi adamlardan biri yine daha idare ederdi de en azından laf dinledi, sakinleşti falan... diğerinden, tüm çevreden toplananlar, sakinleştirmeye çalışanlar, adamın eşi de dahil, hepimiz tiksindik vallahi..

• Beğen
Tepkiler: Taner James
@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti almak isin baslangici. Bisikleti tamamlamak icin gerekenler: Matarasi, kafesi, kilitli pedali-ayakkabisi, tayti-formasi vs.. bunlari da hesaba katmakta fayda var.
Bunlar kacinilmaz bir sekilde aliniyor :)

@Ömer Yüzgeç bırakın yol bisikleti almamak için ikna etmeyi , hayattan bile küstürüz yeterki siz isteyin.

@Ömer Yüzgeç yol bisikleti alma : Yol bisikleti yolda kullanılsın diye yapılmış , Ancak istanbulda yolmu var ? Aralarında 5-10 cm kot farklı olan Kırk yamalı asfaltlar, en az 15 düşük rögar kapakları , Toynaklı hayvan tuzağı kıvamında mazgallar, minibüsler yavaş gitsin diye abartı yüksek yapılmış, üzerinden geçinde Bungee jumping hissi yaşattıran kasisler. Yolda Slalom yapan araba sürücüleri , gelene gidene bakmadan zınk diye kapınısı açanlar. Böyle bir yolda bisiklet sürülürmü hiç ?

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma : Anında hızlanıp , mevcut hızını uzun süre koruduğun için pedal çevirmezsin , pedal çevirmezsende bisiklet sürme keyfi vermez. Yokuş aşağı anında felaket hızlanıyor. Zaten kolay kolayda durmuyor bu meretler.

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma: Yağmurlu havalarda ve 2 parmak çamura denk geldiğin , lastiklerin yol tutuşları berbat. Normal şekilde fren yapsan dahi düşersin. Fren yapmasanda düşersin.

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma : Yol bisikletinde , Amortisör olmadığı için bozuk yollarda böbrek taşların düşer.Yazık değilmi ? Yıllarca özene bezene büyüt o taşları , bisiklet sürme sevdasına düşüversin. Bünyedeki taş rezevleri israf etme.

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma : Lastiklerine 100-120 PSI hava basman lazım , Benzinlikte pompaların ağzı zaten ince presta siboplara uyumlu olmaz. Ayrıca el pompasıyla bu değerlere ulaşmak için Arnold Sivastanegezer kıvamında kolların olması lazım. Bu duruma gelirsen bisiklete ne gerek var? Paşa paşa ağırlık çalışırsın.

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma :Kaça aldın ? Delimisin ? O paraya şahin alınır sorularıyla muhatap kalırsınız , canın sıkılır.

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma : Karbon bisiklet kullananlara selam versen almazlar. Sinirlerin bozulur, Depresyona girersin.

@Ömer Yüzgeç Yol bisikleti alma : Alırdan aldığın gün moderasyona özel mesaj atar seni banlatırım. Bisiklet aldığından forumda kimsenin haberi olmaz.

Özetle : Alma yol bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Cömert
Eyvallah ama şu çamur işi kafamı kurcaladı cidden ufacık çamurda takla atardın. Mazgalları da unutmamak lazım aynı zamanda hava basmak olayı da iyiymiş.

@Ömer Yüzgeç Adam dalga geçmiş zaten :)

Al kardeşim al. Havada basarsın frende yaparsın. Taklada atarsın kelebek gibide konarsın

• Beğen
Daha bugün aldım . Bence al kardeşim. Hatta almalısın

Yol bisikletleri 12 den önce eve dönmezsen kabağa dönüşüyor diye biliyorum ama lastikler kalıyormuş sadece kadro kabağa dönüşüyormuş sonra lastikleri takacak kadroyu bütün şehirde arıyormuşsun :D :D Şaka bi yana bisikleti hangi amaçla kullanacağını belirle ve türünü ona göre seç bence. Yol bisikletinde karar kılarsan ya paranı biriktirip beğendiğini almaya çalış ya da bisikletsiz yapamam ve illa yol bisikleti diyosan bütçene göre ikinci el bakabilirsin

Geri