Bireysellik ve bireysel basari surekli pompalanir bir olgudur gunumuzde. Bakınız strava tarzi kom avciliklari. Aractan cok amaca donusunce bunlar tadi kacar.
Cevrenizde gercek insanlar olmasindansa, sanal ortamlarin yardimi ile izole edilmis balon hayatlar kurmanizi tesvik eden sistemde tuzu biberidir bu isin.
''daha cok insana ve mecraya ulasiyoruz bu sayede'' bahanesi uretilse de cevrenizdekilerden ziyade, hic gormediginiz kisilerle internet agi uzerinden gruplasmadir sosyal aglar cogu durumda.
Apartmaninizda oturani tanimazsiniz, isyerindeki arkadaslarinizin isyeri haricinde ne yaptigini merak etmezsiniz, cevrenizde ayni hobiyi zevkleri aliskanliklari olan kisiler yerine bilmem kacyuz kilometre otedeki sanal ortak paydacilara hayatinizda yer vermeyi tercih edersiniz.
Butun bunlar sabirsiz ve ego koruklemeli, sosyal oldugunu zanneden yalniz insanlari cogaltmaktan oteye gecmez olur.
Duyarsizlasir ve cevrenizde ters giden birsey oldugunda, yardima ihtiyac duyan zorda kalan birini gordugunuzde, televizyonda zap yapar gibi kısa bir sure bakarak umursamadan kanal degistirircesine gecer gider yeni bir kadraja odaklanirsiniz...
Butun bunlar hayatinizin her asamasinda yer alan aliskanliklara donusur. Uzerine son donemlerin ekonomik sorunlari, nakitin yanısıra vakitin de sorun olmasi, kimsenin kimseyle eslesememesi durumu eklenince daha ne olsun

Spor amacli cok kasmayan mini turlar (20-50 km civari) yapmak, sosyallesmek, paylasip keyif almak icin grup denemeleri yaptim defalarca. O zamanlar en kondisyonlu, kucuk arizalara karsi en deneyimli ve malzeme olarak en donanimli ben olmama ragmen tutamadim hicbir grubu bir arada. Biraz kendini toparlayan begenmez oluyordu oteki uyeleri veya yeni katilanlari. Kimisi 15 dk. da bir ''duralim fotograf cekelim'' bahanesinde, kimisi tum uyarilara ragmen inatla sulugunu sirt cantasina atip ''su molasi verelim'' diyerek sıkıstıgı performansi dustugu noktada 5 dk. durma egiliminde, kimisi ''agir agir gidelim zamanla gelisir tempo basariz''demesine ragmen 5. tura geldiginde yine ayni cizgide, lastigi patlayana benden baska tahammulu olan yok, gelisecegini iddia edene 2 turdan sonra benden baska inanan ve onun temposuna uymaya cabalayan yok!
3 tur yapinca 2 donanım yukseltip herkese yukardan bakanlar ayri, sıkılıp gruptan kopan mola yerine gelindiginde ''ben cayimi ictim anca geliyorsunuz'' diyerek biz girerken basip gidenler tuzu biberi...
Velhasil 2-3 kisiden sonra grup olmuyor. Hatta bazen 2. bile olmuyor. Ego sahibi, ukala ve ''lider'' heveslisiyseniz olmuyor. Grup katilimcilari arasinda bu tip ego sahibi, ukala ve ''lider'' heveslileri, karakterini bulamamis kişiler olunca hic olmuyor!
Ben de sıkıldım zaten. Vakitsizlikten gece binmesem ve guvenli olmasi icin geceleri bisiklet hevesimi tatmin ederken yanimda birilerinin olmasi zorunlulugu hissetmesem hic ugrasmayacagim grup isiyle :/
Durum maalesef genelde herkes icin boyle gibi gordugum kadariyla...
Gittikce ''iletisim'' caginda yalnizlasan guruhlar...