Scudo Sports

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

Selamlaşmayı mutlaka sözle veya elle de beklememek lazım tabi. Çoğu zaman ufak bir kafa hareketiyle selamlaşırım. Eğer kafamı öne eğmiş ve o an atraksiyon peşindeysem doğal olarak karşıdan geleni göremeyebiliyorum o_O

• Beğen
Tepkiler: venom09
Scudo
@mrth

@Mustafa Zeybek

Ay üstüme iyilik sağlık! :koptum:

Niyeyse kadın/erkek fark etmeksizin bi' yarısı bana da atıyor o bakışı selam verdiğim kampçı ve bisikletçilerin. Hatta geçen hafta kampımızın olduğu yere turcu arkadaşlar geldi pek sıcaklamış halde, soğuk su kaynağının yerini söylediğimde sövecekler diye korktum. O bakış...

Böyle bir konuya sosyolojik bir problem gibi teoriler üretmek her ne kadar saçma da gelse insanlar bireyselleşmeyi çok yanlış anlayıp mı bu hale geldi, korku gerçekten bu kadar mı derinimize işledi bilmiyorum. Üzücü bir durum her şekilde.

@ilayda i
3 defa yazıp sildim çünkü yazacaklarım dine girecek ve tartışma çıkacak. Siz ne demek istediğimi büyük ihtimalle anlarsınız, iyi pedallar dilerim :)

@ilayda i tabii bu söylediğim kişiden kişiye değişir ama toplum içinde benim gözlemlediğim bu yani. Kamplar da filan özgür kız modunda takılan biri ile güngören'de pedallayan biri aynı kafada olmaz sanırım. :koptum:

bana kalırsa bu selamlaşma olayını biraz fazla abartıyoruz.6 ay öncesine kadar bende her gördüğüme selam veriyordum, son 6 aydır sıklıkla polonya ve diğer avrupa ülkelerinde vakit geçirdim ve burada bisiklet sürmek gayet doğal bir şey olduğu için selam verme ihtiyacı da olmuyor.Polonya da ilk pedallamaya başladığım gün yoldan geçen birisine selam vermiştim, selamımı aldı ama sonradan ne yapıyorum ben, acaba bizim ülkedeki gibi herkes birbirine selam veriyor mu diye düşünmeye ve insanları seyretmeye başladım.Onların bizim yaptığımız gibi her gördüğüne selam vermediklerini farkettim.Yanlış anlaşılmasın selamlaşmak tabi ki güzel birşey, insan tanımadığı birisi ile çok kısa süreliğine el-kafa hareketleri ile bile olsa iletişim kuruyor ve mutlu oluyoruz ama bazı arkadaşların " xx tarihinde xxx yolu üzerinde xx bisiklet + formalı kişiye selam verdim selamımı almadı " gibi yazılarına denk geldiğim oluyor, işte bu durumda aşırı abartmış oluyoruz.Malum 2 teker üzerinde iken başka birisinden gelecek selam yerine yola,diğer araçlara,yayalara,kadansa ve bunun gibi birçok şeye odaklandığımız için bazen selam verildiğini hatta yakınımızdan başka bisikletlinin geçtiğini bile farkedemeyebiliyoruz.bu mesajı da neden yazdım ne için yazdım bilmiyorum :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geçen aylarda ufak ufak turlarken insanların ve arabaların çokça oldugu bir caddenin yol kenarında durmuş, arkam yola dönük bir şekilde mola veriyordum. Su içiyodum vs mesguldum yani. O esnada tin tin zil sesleri geliyor... Aldırmadım ilk. Sesler devam ediyor ama yavas yavasta uzaklasıyor... Kafamı en sonunda çevirdim ama ortada bir işaret yok. Sonra bir baktım karşı şeritten bir bisikletli arkadaş selam vermeye çalışıyormuş. Hemen karsılık verdim tabii.. Aramızdaki mesafe de baya bir açılmışmış ama ona rağmen kafasını bana doğru geriye doğrultmuş ve aynı zamanda hala bisiklet üstünde ilerlerken benle göz teması kurmaya çalışıyormuş. Çok hoşuma gitmişti o hareketi. Helal olsun :)

@Mustafa Zeybek buradan da mı dine bağlanıyor konu? Selamlar... :)

@mrth yaşadığım yerin durumu pek farklı değil, öyle çok ağır farklılıklar olduğunu düşünmüyorum. İnsanlara yakın bir bölgede bisiklet sürmek, her saat başı cinsel kimliğine yöneltilmiş en az bir sözel taciz demek -burada diğer arkadaşların bahsettiklerine değinmiyorum hiç, onlar genel-. Erkek arkadaşlarımıza kıyasla fazlasıyla trafik terörizmine maruz kalmak da var. Su almak için uğradığın büfede sıkıştırılmak mesela. Hava karardıktan sonra aydınlatmadan daha fazla uğrayabileceğin saldırılardan korunma metodların için planlar yapmak vesaire...

O özgür kız kafası dediğiniz şey için hepimiz bir bedel ödüyoruz. Eminim oradaki arkadaşlarımız selam vermekten dahi imtina ediyorlarsa bunun sorumluluğu sadece onlara ait değildir. :( Neyse, dert yanmak değil maksadım. En azından siz bu topluluğun bir parçası olarak cinsiyetçi yargılarla yaklaşmayın istiyorum sanırım. Hepsi bu. Saygılar.

@Neil deGrasse Tyson
Hocam herkesin kendi doğruları var, bu yüzden kültür farklılıkları var. Selam bizde bir kültürdür. Bahsettiğiniz yerlerde bende bir süre zaman geçirdim onlarda bizdeki gibi selamlaşma kültürü hiç yok. Bir şeyi x bir ülkenin yapması o şeyin doğru olduğunu göstermez.
Sağlıcakla Kalın :)

Yol bisikletçileri diye bi genelleme yapmanız yanlış ben de yolcuyum gördüğüm herkese selam veririm yol veren arabalara teşekkür ederim trip falan alakası yok kaldırımda yürüsem dahi görünce selam veririm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve mertznc
Şehir içi uzun tur yapılan bölgelerde bu selamlaşmalar daha sık oluyor. Örneğin sarıyer istikametindeki bisikletçiler, belli ki yarı prof ya da profesyonel insanlar. Bu gibi kişilerin birbirine selam vermesi benim de hoşuma gidiyor. Ama mtb ile mahallede turlarken selamlaşmak, biraz tuhaf kaçıyor

• Beğen
Tepkiler: one of you
bu konuyu okuduğumdan beri Ankara'da her gördüğüm bisikletçiye zil çalıp el kaldırıyorum, sadece birisiyle muhabbet ettik, diğer herkes -özellikle çocuklar ve döner servisi yapanlar- ters ters bakıyor, bazen insanın neşesi kaçabiliyor.

Yolda, bisiklet sürdüğünü gördüklerime, aynı yolda ve yakın isek yanlarına yaklaşıp *İyi günler* diyorum, uzakta ise elimle işaret yapıyorum. Ankara'da bunu yaptığım herkes yüzünde bir gülümseme ile karşılık verdi. İnsan gerçekten mutlu oluyor. Sonuçta aynı yolun yolcusuyuz ve karşınızdakinin size saygı duyduğunu hissediyorsunuz.

Bazı kişiler çok artist oluyor görmezden geliyorlar sanki selam varince seviyesi düşecek gibi hissediyor herhalde. Bir bisiklet linin selam vermesi insana mutluluk veriyor adrenalin salgılanıyor sanki. Güç geliyor insana

Elimden geldiği kadar selam vermeye çalışıyorum. El selamı kafa selamı artık durum nasıl müsaitse :) Motosiklet kültüründen gelen birisiyim, aynı tartışma konusu motosiklette de var bu bir kültür daha da yaygınlaşması lazım. Her zaman selam verin selam alın bu sizin yaptığınız şeyi daha çok sevmenizi sağlayacak.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
ben selamın hello diye selamlaşıyorum. Ülkede bisiklet sürenlerin yarısı yabancı nede olsa.

Geri