Scudo Sports

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

@Themaner Haklısın çünkü şu zamanların birincileri çocukluğunda gördüğü birşeyden etkilenip olmuş olanlardır. Çünkü inanç, azim ile olan şeyler bunlar

• Beğen
Tepkiler: Themaner
Scudo
Mutlka ya elle ya kornayla selamımı veriyorum. Hele çocuklar bazen korkuyorlar.
Aynı anda 5-6 velet koşa koşa ve bağırarak geliyor üstünüze, sanki 300 spartalı...
Özellikle " yarışalım mı " sorunu mümkün olduğunca geri çevirmemeye çalışıyorum.
Ancak bende 24 vites 26jant, onlarda tek vites 16 jant beni nasıl geçiyorlar anlamıyorım. ;):acpsnr::p:D

@canerland
Aynen oyle

MTB binerken istisnasız veriyordum. Fakat yakın zamanda yola geçtim. Çukurdan, mangaldan,tümsekten kaçayım, arabadan kaçayım derken çoğunlukla veremiyorum. Bir ara konuşulmuştu yolcular neden selam vermiyor diye. Muhtemelen bu sebepten.

Selamı veriyoruz iyi hoş da, karşı taraf almadı mı olmuyo işte.

Kasklısına, kasksızına, taytlısından, eşofmanlısına, gencinden, yaşlısına,
yol bisikleti kullanicısına arabasından yada kamyonunun dan korna çalan bisiklet severleri hep selamlıyorum. Bisikletin üstüne ne şekil de çıktığı benim için mühim değil.

Kendimi bildim bileli bir bisikletim vardı. Sanırım ömrümün en azından üçte biri bisiklet üzerinde geçmiştir. 2012'den bu yana da yoğun şekilde pedal basıyorum. Günde 30-40 km. pedal basamazsam eksiklik hissediyorum. Son zamanlarda bir şey dikkatimi çekmeye başladı. Birkaç yıl öncesine kadar karşılaştığım her bisikletçi mutlaka ama mutlaka selam verirdi. Ya başıyla, ya eliyle ya da zilini çalarak merhaba derdi. Oysa şimdi neredeyse karşılaştığım bisikletçilerin yarısı sanki beni hiç görmemiş gibi davranıyor, daha da kötüsü bir bölümü de verdiğin selamı bile almıyor. İzmir'de özellikle Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Güzelyalı, Balçova taraflarında dolaşırken beni görüp de selam vermeyen, verdiğim selamı almayan arkadaşları şiddetle kınıyorum. Sevgili arkadaşlarım zaten bir avuç bisikletçiyiz, kimsenin bizi takmadığı, bize zerre kadar değer vermediği bir ülkede yaşıyoruz, hiç olmazsa biz birbirimize değer verelim. Gördüğün bir bisikletsevere bir baş selamı vermek, elini kaldırıp selamlamak, zilinle merhaba demek bu kadar zor mu? Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Hocam herkesin bir sıkıntısı var, ben bile bazen sıkıntıdan gittiğim yolu unutuyorum.

Ülkemizdeki insanlar eskisi gibi değil hocam, özellikle şehirleşmiş bölgelerde insanlar biraz daha duygusallıktan uzaklaşıyor maalesef.

Keşke herkes birbirine Selam verse, forumda kampanya başlatacağım bu konuda :)

Manisa'dan bildiriyorum; selam konusunda sıkıntı yok. :harika:

Allah'ın selamı nihayetinde vermek de almak da sevaptır. Bisiklet bu yolda çok iyi bir araç aslında. Çok insani bir şey bu, ufak bi tebessüm bile bazen sizi motive edebiliyor. Sık sık İzmir'e de gidip geliyorum. Gençler çoğunlukla dediğiniz tarzda hareketler sergiliyor. Bazen denk geliyor; ''neden selam verdi bana bu ya'' bakışı atıyorlar.

Velhasıl selam alın, verin.. :harika:

@Özgürpedal
İstanbul daha beter hele yol bisikletcileri bizdede var yol kardeşim havan kime ya helede bisiklet yolunda iken zaten gidilecek yapılacak sürat belli artık ben tınlamıyorum selam verene elbet veriyoruz o ayrı üstünde durmayın bile hayatın tadına varın verse ne olur vermese ne olur.

Benim de bir kaç turda selam verip karşılığını alamadığım oldu.Geneli üzerine alınmasın ama bu kişiler profesyonel yol bisikletçileri oluyor çoğunlukla.Çok kötü hissettiriyor bu durum insana.Acaba diyorum tempo yaparken dikkatlerini dağıtmamak için falan mı vermiyorlar?

Arkadaşlar, bu selamlaşma konusuna, gereğinden fazla önem verdiğinizi düşünüyorum. Bırakın isteyen selam verir, istemeyen vermez. Bisikletinizi kullanın, tadını çıkartın, keyif almaya bakın. Daha önceleride benzer konular açıldı,tartışıp kendi içimizde bölündük, birbirimizden uzaklaştık, başka da bir işe yaramadı!

@Ceyhun Özkan
demekki profesyonel değillermiş yanlış anlamışsınız asıl böyle arkadaşlar selam verecekki saygı duyacağız.

ben önceleri selam veriyordum baktım kimse takmıyor bu kadar rezil olduğum yeter dedim. ben de artık hiç görmemiş gibi yapmaya başladım.
ayrıca ne hikmettir bilinmez "nadiren" selam verenlerin çoğu turcu
yol sürenler kendi kendilerine tribe girdikleri için selam vermiyor olabilir :D

@dodurgalı_06

Şimdi son yazdığınıza ayrıntılı cevap yazmak isterdim, ancak çok kısa ifade edeyim. O bahsettiğiniz selamlaşma şekli farklı, el veya kafa selamını alıp almamayı, o şekilde anlamlandıramayız.

Yurtdışına gidenler bilir gavur diyerek aşağıladığımız insanlar yüzünüze gülerek bakıp bir merhaba derler, hele siz ondan önce davranıp da bir selam verirseniz nasıl karşılık vereceğini şaşırır. Bu ülkenin %99.9'u Müslüman değil mi, neden birbirimize selam vermeyelim? Kaldı ki ben bisiklet seven birisinin kültürlü, kendini yetiştirmiş, çevreye önem ve değer veren, insanları seven, toplumun geneli tarafından karne hediyesi olarak görülen, çocuk oyuncağı olarak kabul edilen çevreci bir aleti inatla seçerek farkındalık yaratan insan olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle de selamsız bisikletçi bisiklete binmese daha iyi olur diyorum. Bu arada dalgınlıkla ya da dertleri yüzünden selam veremeyenlere de bir sözüm var "En kötü gün bile yalnızca 24 saattir. Kafaya kasktan başka bir şey takmayalım.".

Yaşadığım yerde düzgün bisikletçi olsa da selam versem dicem de yok arkadaş bisikletçi yok.Market pisletine binen apaçi veletler var hep onlarda önüne gelene laf atma peşinde

Geri