Arkadaslar hergun bisikletle 15 km yapiyorum en az ama nedense kaslarim belirgin olmuyor araliksiz bir ay surmeme ragmen hala bir gelisme yok acaba nedendir.Siskinlik hep ayni turdan sonra biraz sertlesmis gibi oluyor sonradan yine eskisi gibi oluyor
1 ay ' da ne bekliyorsun contador gibi yada nino schurter gibi kaslarınmı çıkacak sanıyorsun seneler sonra çıkacaktır kaslar tabi kendini ne kadar zorladığına bağlı
sen kas beklersen gelmez. zaten günde 15 km ile hiç gelmez. 1 ayda hiç hiç gelmez
hemen kendimden örnek vereyim.
bisikleti ilk aldığım zamanlar her gün çıkıyordum her hafta sonu uzun turlara gidiyorduk. her yolda kendimi zorluyordum.
her gün yumurta yiyordum. ( arada sucuklu )
sonra işe şort ile gittiğim günlerden bir gün kazara alt baldırımda kas olduğunu farkettim. (5 ay sonra )
sonra iş yerinde herkese kaslarımı gösterdim
kardiyo sporlarında kas oluşumunu beklemek biraz hayalcilik olur. Kas yapmanın temel kuralı kaslarınızı travmaya sokmaktır yani olabildiğince ağır yüklerle çalışmak gerek. Bacak kası yapmak istiyorsan spor salonunda ya da ağırlık çalışabileceğin herhangi bir yerde temel bacak egzersizleri yapacaksın bunlar squat, deadlift, legpress, legcurl gibi hareketlerdir. Bisiklet sürerek kas yapmak istersen sürekli rampa çıkman gerekebilir hatta ağır bir bisiklet bulursan daha iyi olur
3-17 yaş arası bisikletten inmediğim için benim belden aşşağısı baya kaslı. (şuan oturduğum yerde bile taştan biraz yumuşak )
17-28 yaş arasında bir kez bile bisiklete binmedim fakat bacaklar kaslardan bişey kaybetmedi, bu bisikletin bana olan faydası. Yalnız belden yukarısı için aynı şeyi söyleyemiycem, baya göbek yaptım ve vucutta şöyle bir uyumsuzluk oldu atıyorum pantolon m giyiyorsam tshirt xl, bu da bisikletin bana olan zararı
Bisiklet bacak kasını çalıştırır bu kaslar da vücuttaki en uzun kaslar bu nedenle çok zor güçlenirler ve fitness da ki gibi tek bölge odaklı çalışmadığından tabiki de o kadar kısa sürede kas belirgin hale gelmez. Hele ki günde 15 km ve eğimsiz bir rota ise çook üzün sürebilir.
Zaten ilk pedalda az abanıp hızlanırsan yüksek viteste 15 km neredeyse ortalama bir pedal çevirerek biter. Rüzgarda arkanda ise hiç sürmemiș say kendini