Scudo Sports

Bir yıl önce başladım, şimdi bir kazayla bitiyor...

Osman Uygun

Daimi Üye
Tepki
124
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar.

Başımdan geçen kötü bir Kazayı şu anda yattığım hastanenin Ortopedi servisindeki koltuklarda otururken size anlatmak istedim.

Rutin bir günde iftar öncesi 2 saat civarında boşluğum vardı ve hem ihtiyaçlarımı almak hem de bi gezmek için bir Yıldır toplamaya uğraştığım ve daha birleştireli belki de 1 ay bile olmayan Gözümün nuru bisikletimle decathlonun olduğu avm'ye doğru gittim. Biraz orda dolaşıp birkaç bişey aldım ve geri yola koyuldum.

Samsundayım, merkeze gelmiştim. Iftar yeri merkezdeydi ve gelecek olan arkadaşlarımdan iki tanesini tramvaydan gelirken gördüm onlara el salladıktan sonra bir tur atıp Yanlarına gideyim dedim. Olduğum kaldırımdan karşıya geçtim. Göbeğin meydana giren yolu boştu be ben kaldırımdan yine karşıya Geçmek yerine yola girip öyle gideyim dedim.

Yol boştu ve ben yola çıktım her zaman ki gibi arkamı kontrol ettim ve bir motorun tam arkamda bana doğru geldiğini gördüm. Ona yol vermek ve aradan çekilmek için sol tarafa Geçmek istedim. Motoru gördükten sonra Yüzümü önüme çevirdim hiç işaret vermeden yolun soluna yanaşmaya başladım. Ve Çarpışma. Kendimi bisikletten uçarken buldum. Motor bana çarpmamak için iyice sola kırmıştı ama arkasındaki bagajı kurtaramadı, bagaj bana Çarptı ve beni yere Attı.

Tam sol kalçamın üzerine düştüm. Motorun sahibi beni kaldırdı hemen kaldırıma oturdum. Arkadaşlarım ve birkaç kişi daha geldi. Ilk önce birşey yoktur dedim daha önce de düştüm böyle olması normal filan dedim ama yürümek için kalktığımda ne ayağıma basabildim ne de ayakta durabildim. Sonra yine birşey yoktur diye arkadaşların omzunda iftara gittik. Biraz yedim sonra gitgide bacağım kötüleşince hastaneye gidelim dedik.

Bir arkadaşım arabayla Aldı bizi. Okuduğum hastanenin aciline geldik. Film çektiler. Arkadaşlarım kırığı gördü bana da gösterdiler. Femur Dediğimiz uyluk kemiğinin kalça ile eklem yapan kısmındaki o yuvarlak başı ile kemik arasındaki boyun kısmı kırılmıştı. Acil müdahale gerekiyordu. Gece 10 gibi hastanedeydik 1'de ameliyata girdim. Kemiğe 3 tane vida taktılar. 3 ay boyunca hiç sol ayağıma basamayacağım. Sonraki alıştırmalarla 4-5 ay içinde ancak yürüyebileceğim. 1 yıl boyunca aktivite yok. Yani tabiri caizse bisiklet koşu vs. hiçbiri yok.

Benim okulum 6 yıl beşinci yılda bisikletin tadını çıkartırım demiştim. Bir ay olmadan bu kaza oldu. Olacağı vardı. Allah korudu daha kötüsü olmadı.

Ama ne tavsiye edebilirim. Araba yoluna Öylece çıkmayın, sinyal verin el kol ile, kaskınızı eldiveninizi ihmal etmeyin, argo olacak ama artistlik yapmayın yollarda. Arkanızı sürekli kontrol edin araba yolundayken.

Şimdilik bu kadar, yarın taburcu oluyorum. Koltuk değnekleriyle 3 ay Başlıyor. İnşâAllah hiçbirinizin başına gelmez böyle birşey. Allah'a emanet olun sevgili bisikletforum üyeleri..

Scudo
Çok geçmiş olsun, moralinizi bozmayın sakın. İyileştikten sonra yine eskisi gibi sürersiniz inşallah. Dediğiniz gibi olacağı varmış...

Büyük geçmiş olsun son zamanlarda kazalar çok fazlalaşmaya başladı. Umarım bir an önce aramıza dönersiniz :)

çok geçmiş olsun acil şifalar

:/ Geçmiş olsun. Kırık kaynadıktan sonra fizik tedavi verebilirler, sanırım. İhmal etmeyin.

Gecmis olsun... Trafik motorlu motorsuz arac veya yaya olarak farketmez; her zaman ciddiye alinmasi gereken bir olgudur. Maalesef siz herseyi kuralina uygun yapsaniz dahi, karsinizdakinin hata yapabilecegi varsayimini asla gozardi etmeyin!
Acil sifalar ve bir daha boyle seyler yasamamaniz dilegi ile!

• Beğen
Tepkiler: ustad9620
Cok geçmiş olsun." O son turu atmayacaktım, ne gerek vardı "dediginizi duyar gibiyim. Olan olmuş, lütfen uzulmeyin. Allah korusun, daha kötü şeyler de olabilirdi. Herşeyde bir hayır vardır. Siz de bu süreyi bol bol TUS çalışarak degerlendirirsiniz. Geçmiş senelerin tekrarlarını falan yaparsınız.

Büyük geçmiş olsun hocam. Allah daha büyüklerinden korusun sizi.

Allah şafi ismi ile şifa versin inşallah.

• Beğen
Tepkiler: OnurCG
Çok geçmiş olsun, kaza haberlerini gördükçe içime bir tedirginlik düşüyor. Umarım kısa sürede iyileşirsiniz. Ağrılarınız arttıkça Hz.Eyüp (a.s) kıssasını okumanızı tavsiye ederim, inanıyorum ki faydası olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
geçmiş olsun acil şifalar

Allah acil şifalar versin ayna takmalıyız gerekirse sadece sol değil sağlı sollu iki tarafada olmalı

Gerçekten üzücü bir durum en kısa sürede toparlanırsınız umarım

Geri