Bir Yakınım İçin Bisiklet Tavsiyeleriniz

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC
merhabalar
Babamın bir arkadaşı ve benim de çok samimi olduğumuz bir abimiz dün akşam beni aradı..Bisiklet sporuna başlayacağını söyledi.Hangi Bisiklet diye sordu bana,ben kendilerine uygun birkaç model düşündüm ama bir de sizlerin görüşlerini başvurayım dedim..
Abimizin:
Boy:165cm
Kilo:65kg
Bisikleti kullanım alanları:Mesafe için;asfalt ve zaman zaman arazi-patika...
tahmini Bütçe:350-400ytl
Ben salcano ng600,DRAG ARMOUR DH ve birde kron zoxes(hala zoxes olarak satışı varsa) düşündüm..
Sizce bunlardan biri nasıl olur veya sizlerin tavsiyeleri nelerdir?(taksitli alımlarda bütçeyi daha genişletebiliriz..)
Bir de Kronlar halen zoxes,xaos,zeon olarak satışta var mı?
Şimdiden Teşekkür Ederiz..



(Bugünlerde bisiklet danışmak için beni yakın çevreden devamlı arıyorlar en kararlısı bu abimiz olmak üzere..Seviniyoruz< tabii...İnşaallah :dua: bu şekilde bilinçli bisiklet kullanıcı sayısı artacak... :) )
 
Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Tavsiyeleriniz yerinde olmuş :). Kron'lar eski seri olarak belki bulunabilir, satıcıların stoklarında hala var ise (ki aslında pek sanmıyorum). Ama onun yerine XC 1000'in 21 vitesli versiyonuna da bir göz atın derim :).
 

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC


Teşekkür Ederiz Halil abi.
Dün bu forumu açtıktan sonra farkettim.."Sedona Borla"model nasıl bir bisiklettir?Bu abimize uygun gider mi??
tekrar teşekkür ederiz..
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Sedona'nın Borla modeli geçen seneye ait. Aslında güzel bir bisiklet, kalite olarak da giriş seviyesinde, kullanıcısını üzmeyecek bir bisiklet. Ancak kadrosu Kron'lara göre birazcık daha ağır. Aslında iyi de hatırlattın :). Bu yılki Sedona'lar da çok hoş bisikletler. Onları da Yeşil Bisiklet'ten görebilirsin sanıyorum. Bütçeniz doğrultusunda bi bakın derim. Kadroları bu yıl daha geliştirilmiş, ancak fiyatlar biraz daha yüksek olabilir (geçen seneki Sedona'lara göre).
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Geçen gün fırsat bulup bu başlığa yazı yamıştım faakat internette yaşadığım sorun nedniyle ulaşmamış galiba...Sizin için şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum Asfalt ve zaman zaman patikada kullanılacak bir bisiklet için 300-400 ytl lik bir bütçede alınacak DRAG ARMOUR DH gibi çift amortisörlü bisiklet size performansatan çok arakasındaki yay sebebyle daha çok enerji kaybı ve zamanla fazla ağırlıktan dolayı bıkkınlık verecektir fakat o fiyat aralığını biraz genişleritirseniz (ki taksitle mümkün demişsiniz ) drag ontario serisine bakabilirsiniz 21v ve 24 v modellerinde Delta bisiklette şuan kampanya var ve gayet uygun bisikletler ve bence o fiyat aralığında gayette yeterliler...Ayrıca Delta şuan BF iyelerine peşin fiyata 6 taksit veya peşinde %10 indirim kampanyası yapıyor...

Onun dışında geçen seneki sedonalar bu senekileri gördükten sonra gerçekten gözüme pek hoş gelmemeye başladılar.Donanımları iyi fakat kadro dizaynları pek iyi değil.Kronlara gelince ise eğer ellerinde kalan varsa (ki geçen seneki kron patlamasından sonra sanmıyoırum) ilk alınabilecek bisiklet diye düşünüyorum...Fakat eğer bütçenizi biraz daha genişletebilirseniz bu seneki Sedonalara bakmadan bisiklet almayın diyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: Said Ergöktaş