Scudo Sports

Bir Uzak Sürüş Hikayesi - 307 KM / 4.500 Elevasyon

Tebrik ederim. Forumdaki en güzel paylaşımlar bu tarz paylaşımlar.
Okuyunca heyecan ve katılma arzusuyla doluyor insan.
Gebzede bitecek tersi bir rota olursa ancak başarabilirim diye düşünüyorum.

Scudo
Konuyu açmam daki amaçlardan biri de özendirmekti. İstekli insanlara zehri verip, harekete geçmelerini istiyordum.

Konuya da ilgi alakayı görünce bunun başarılı olma ihtimali de var gibi gözüküyor :)

Sizde yıllardan beri suruyorsaniz neden böyle hedef koymuyorsunuz kendinize. İnanın karar verip hazırlandıktan sonra yapılması çok olası bir eylem haline geliyor. En azından kaybedeceğiniz hiç bir şey olmayacak.

Bence uzun yıllardır bisiklete binen bir kisinin monoton şekilde 50-100 km surusleri bir kenara bırakıp sene de 1-2 kere de olsa uzaklara grupla birlikte göç ederek yeni deneyimler yaşamalı. Farklı hazlar ve acıları da deneyimlemeli. Bunun hatırası çok başka oluyor.
Dediklerinize harfiyen katılıyorum,bazen bende sıkıldığımı hissediyorum monoton sürüşlerden tek motivasyonum kendime koyduğum yıllık kmler,bu gibi aktiviteler ayrı bir hazırlık ve motivasyon gerektirir diye düşünüyorum,benim gibi belli bir yaşa gelmiş,hobi ve günlük spor aktivitesi olarak yapan biri için beni çok zorlar diye düşünmüştüm,ama insan isterse ve gerekli hazırlığı yaparsa tabiki başarır :harika: tekrardan tebrik ederim bütün arkadaşları.

26 ortalama ile harika bir tur olmuş. Bende uzun zamandır 200 km. üstüne çıkmamıştım. Yükseklik değeride harika. Ekip gerçekten sağlammış. Gaza geldim resmen.

@Furkan TK strava üzerinden grupların isimlerini alabilir miyim tavsiye varmıdır ?

Kendimi toparlarsam inşallah katılmayı çok merak ettiğim bir organizasyon, tecrübe paylaşımları için çok çok teşekkür ederim 👏

#UZAK gerçekten bu işin zirvesi bence. Çekirdek kadrodakilerin turlarını sürekli olarak takip ediyorum. Podcastleri genelde sürüşler esnasında kulağımda oluyor, dinlemeyenlere mutlaka tavsiye ederim. İçerikler gayet başarılı ve keyifli.

Beni yükseklik biraz korkutuyor bundan 2 sene önce 200 km Sakarya turunda son 20 km de kramp girdi. Durup dinlendikten sonra deseler geri döneceğiz 200 km daha dönerdim büyük ihtimalle. Önemli eşikler oluyor uzun sürüşlerde o eşikler aşıldığında herşey berraklaşıyor. :)

@Furkan TK selam, uzak deneyiminiz, paylaşımınız ve cevaplarınız ile hepimizin kafamızda istediğiniz hevesi yarattınız. ;)
Düşünmesi bile heyecanlı iken, gerçekleşirken vereceği keyif çok muazzam olacaktır. Tebrikler.

benim gibi belli bir yaşa gelmiş,hobi ve günlük spor aktivitesi olarak yapan biri için beni çok zorlar diye düşünmüştüm,ama insan isterse ve gerekli hazırlığı yaparsa tabiki başarır :harika:

@seko35.50 selam, işte tam bu noktada sınırlarımız içinde bizler için daha kısa olan bu tür organizasyonları araştırmak lazım diye düşünüyorum. Illa ki vardır herhalde.

Uzun olmayan, ama bizlerin de sınırlarını zorlayacak grup sürüşleri çok heyecanlı olacaktır. Bizler biraraya gelip yapamaz mıyız acaba?:hhhhhh:

Harika paylaşım olmuş . Fotoğraflar ve rota harika. Süper organizayon. Şu an Çindeyim. Biz de Audax yapacağız inşallah Nisan ayında burada yaşayan dünyanın heryerinden gelmiş yabancı arkadaşlarla

@haldun989 Bu tarz sürüşlere katılmadan önce Uzak podcastleri dinlemek dersini önceden çalışmak gibi oluyor. Gerçekten çok yararlı bilgiler paylaşılıyor.

Beni yükseklik biraz korkutuyor bundan 2 sene önce 200 km Sakarya turunda son 20 km de kramp girdi. Durup dinlendikten sonra deseler geri döneceğiz 200 km daha dönerdim büyük ihtimalle. Önemli eşikler oluyor uzun sürüşlerde o eşikler aşıldığında herşey berraklaşıyor. :)

Evet dediğin gibi her şey bir eşik aslında. Mesela, 200 km lik Sakarya turunu yaptıktan hafta sonra 250 hatta 300 km yi aşacak fiziksel ve mental duruma geliyorsun. Ben 300 km sürüşe çıkmadan 5 gün önce 230 km'yi devirdim ve ondan sonra 300 km'ye odaklandım.

Yükseklik meselesine gelirsek eğer; İrtifa bir anda toplanmadığı için o kadar da dert olmadı. Cumartesi günkü sürüşteki yükseklik kazanımı turun geneline parça parça yayıldığı için o kadar da bacaklara vurmadı diyebilirim.

Sakarya turundan sonra Büyükçekmece - Çanakkale tek gün planı yaptık aynı arkadaşlarla ama pandemi belimizi büktü biraz. Biraz bireysele döndük. Bu sene şu beladan kurtulursak seneye inşallah yapacağız.

Abi aynı durum kısa da olsa ortalama 70-90 km civarı bir Yalova turunda arkadaşımın başına gelmişti ve kendisi benden daha esnek ve fitness a giden biriydi, sonrasında sele boyunun 1 cm yüksek olduğunu farkettik ve sonraki bol tırmanışli ve uzun turlarda hiç kramp olayı yaşamadı, belki böyle bir durum olmuş olabilir yada tamamen klasik bir kramp da olabilir?

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
_Madmexx _Bunun en güzel örneği gran fondo yarışları olur herhalde,kısa olanlar 60 uzunlar 100k civarı oluyor malum,baya önce marmaris gran fondo uzun parkura katılmıştık,7 kişi İzmir'den gitmiştik müthiş bir deneyim ve unutulmayacak anı oldu benim için.

@yavuzkosar Lapierre de oldu kadro boyu büyüktü zaten sattım kurtuldum.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Konuyu açmam daki amaçlardan biri de özendirmekti. İstekli insanlara zehri verip, harekete geçmelerini istiyordum.

Konuya da ilgi alakayı görünce bunun başarılı olma ihtimali de var gibi gözüküyor :)

Sizde yıllardan beri suruyorsaniz neden böyle hedef koymuyorsunuz kendinize. İnanın karar verip hazırlandıktan sonra yapılması çok olası bir eylem haline geliyor. En azından kaybedeceğiniz hiç bir şey olmayacak.

Bence uzun yıllardır bisiklete binen bir kisinin monoton şekilde 50-100 km surusleri bir kenara bırakıp sene de 1-2 kere de olsa uzaklara grupla birlikte göç ederek yeni deneyimler yaşamalı. Farklı hazlar ve acıları da deneyimlemeli. Bunun hatırası çok başka oluyor.
Hocam seninki zehir degil, bildigin siyanur ehehe

Harika paylaşım, tebrikler.

Hayranlıkla okudum ve izledim turunuza katılan tüm arkadaşlar. Müthiş bir şey başarmışsınız.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Tebrik ederim, çok güzel bir organizasyon olmuş, paylaşımınız için teşekkürler. Çok imrendim, belki bir gün aranızda olabilirim ☺️

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri