karanbatu
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 972
- İsim
- Batu
- Bisiklet
- Fuji
Dediklerinize harfiyen katılıyorum,bazen bende sıkıldığımı hissediyorum monoton sürüşlerden tek motivasyonum kendime koyduğum yıllık kmler,bu gibi aktiviteler ayrı bir hazırlık ve motivasyon gerektirir diye düşünüyorum,benim gibi belli bir yaşa gelmiş,hobi ve günlük spor aktivitesi olarak yapan biri için beni çok zorlar diye düşünmüştüm,ama insan isterse ve gerekli hazırlığı yaparsa tabiki başarırKonuyu açmam daki amaçlardan biri de özendirmekti. İstekli insanlara zehri verip, harekete geçmelerini istiyordum.
Konuya da ilgi alakayı görünce bunun başarılı olma ihtimali de var gibi gözüküyor
Sizde yıllardan beri suruyorsaniz neden böyle hedef koymuyorsunuz kendinize. İnanın karar verip hazırlandıktan sonra yapılması çok olası bir eylem haline geliyor. En azından kaybedeceğiniz hiç bir şey olmayacak.
Bence uzun yıllardır bisiklete binen bir kisinin monoton şekilde 50-100 km surusleri bir kenara bırakıp sene de 1-2 kere de olsa uzaklara grupla birlikte göç ederek yeni deneyimler yaşamalı. Farklı hazlar ve acıları da deneyimlemeli. Bunun hatırası çok başka oluyor.
@Furkan TK strava üzerinden grupların isimlerini alabilir miyim tavsiye varmıdır ?
benim gibi belli bir yaşa gelmiş,hobi ve günlük spor aktivitesi olarak yapan biri için beni çok zorlar diye düşünmüştüm,ama insan isterse ve gerekli hazırlığı yaparsa tabiki başarır![]()
Beni yükseklik biraz korkutuyor bundan 2 sene önce 200 km Sakarya turunda son 20 km de kramp girdi. Durup dinlendikten sonra deseler geri döneceğiz 200 km daha dönerdim büyük ihtimalle. Önemli eşikler oluyor uzun sürüşlerde o eşikler aşıldığında herşey berraklaşıyor.![]()
Abi aynı durum kısa da olsa ortalama 70-90 km civarı bir Yalova turunda arkadaşımın başına gelmişti ve kendisi benden daha esnek ve fitness a giden biriydi, sonrasında sele boyunun 1 cm yüksek olduğunu farkettik ve sonraki bol tırmanışli ve uzun turlarda hiç kramp olayı yaşamadı, belki böyle bir durum olmuş olabilir yada tamamen klasik bir kramp da olabilir?Beni yükseklik biraz korkutuyor bundan 2 sene önce 200 km Sakarya turunda son 20 km de kramp girdi. Durup dinlendikten sonra deseler geri döneceğiz 200 km daha dönerdim büyük ihtimalle. Önemli eşikler oluyor uzun sürüşlerde o eşikler aşıldığında herşey berraklaşıyor.![]()
| _Madmexx _Bunun en güzel örneği gran fondo yarışları olur herhalde,kısa olanlar 60 uzunlar 100k civarı oluyor malum,baya önce marmaris gran fondo uzun parkura katılmıştık,7 kişi İzmir'den gitmiştik müthiş bir deneyim ve unutulmayacak anı oldu benim için. |
Hocam seninki zehir degil, bildigin siyanur eheheKonuyu açmam daki amaçlardan biri de özendirmekti. İstekli insanlara zehri verip, harekete geçmelerini istiyordum.
Konuya da ilgi alakayı görünce bunun başarılı olma ihtimali de var gibi gözüküyor
Sizde yıllardan beri suruyorsaniz neden böyle hedef koymuyorsunuz kendinize. İnanın karar verip hazırlandıktan sonra yapılması çok olası bir eylem haline geliyor. En azından kaybedeceğiniz hiç bir şey olmayacak.
Bence uzun yıllardır bisiklete binen bir kisinin monoton şekilde 50-100 km surusleri bir kenara bırakıp sene de 1-2 kere de olsa uzaklara grupla birlikte göç ederek yeni deneyimler yaşamalı. Farklı hazlar ve acıları da deneyimlemeli. Bunun hatırası çok başka oluyor.