Scudo Sports

Bir türlü ayarlanamayan orta vites

Scudo
Gobekle birlikte gelen spacerleri dogru taktin mi huseyn?

@mümtaz öztürk @mariokaldato

Sorunu çözdüm arkadaslar. Sorun orta vitesten kaynaklaniyormus.

Yeni aldığım ikili orta kaydiriciyi sokup, fabrika ile gelen 3 lu kaydırıcı takip yukarida bahsettiğiniz ayarlari yaptim. Şu anda sorunsuz çalışıyor. Sanirsam yeni aldigim orta vites birden 14 dişli değişimini desteklemedi. Çünkü benim dişli oranlari çok aralikliydi. Gerçi üzerinde 14 diş aralığı ile uyumlu yaziyordu. Çalışma acilari da ayniydi ama demekki birşeyler uymadi.

Ben hepinize yorumlariniz için teşekkür ediyorum. Elimde artik fazlalik yandan cektirmeli 2X10 orta vites var. İhtiyacin var ise ucretsiz gonderebilirim;)

IMG_20171226_213104.jpg

@Hüseyin Odabaş cok sevindim la :) peki 3 lu olani ikiliye sabitleyebildin mi abicim ?

@mariokaldato

Evet mario abey. Zaten burada onemli olan vites kolu. Vites kolun ikili ise limit ayarlarini iyi ayarlarsan bir sorun kalmiyor. Çünkü üçlü aktarıcı 2 li kombinasyonlarin tamamini destekliyor

@Hüseyin Odabaş
Geçmiş olsun. Bisikletiniz güzelligi ve temizliği beni derinden etkiledi. Maşallah.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@atasoy

Teşekkürler. Daha iyisi sizlerin olsun. Yanlız bisikleti yeni topladim ve hiç kullanmadim. Bu sebeple temiz bir görüntüsü var sizi yaniltmasin. :)

Ha şu var dağ bisikleti bu sonuçta. Üzerindeki çamurla, taş vuruntulariyla daha güzel bence, bir şehir, yarış bisikleti gibi değil yani. Konuya hatıra olarak bir resmini koyuyorum ilerliyen yillarda bakalim ne halde olacak :)

IMG_20171226_231200.jpg

üstad bu benim kullandığım kombinasyon.bende 3lü vites kolu ve 3 lü orta aktarıcıve ikili aynakol var.vites kolunu 1den 3 e atınca ön aynakolda değişme oluyor.rublede ise vites 1 de iken 1-5 ruble dişlisini geçince sürtme başlıyor.bende vitesi 3 e atıp 5-10 ruble dişlilerini kullanıyorum :) yani zinciri zorlamadan doğru kombinasyonu zorunlu olarak yapıyorum :)

@Hüseyin Odabaş az değil 120 TL civarlarında bir fiyatı var(google'a sordum). Belki de hatalı bir ürün. Garanti kapsamındaysa bir inceletin derim. Çünkü birisine bedelsiz verseniz veya satsanız belki onunda işine yaramayacak.

@enes_vl Hocam Ürünü Türkiye'de bulamayınca yurt dışından sipariş vermiştim. Şu halde iade prosedürüyle uğraşacak zamanim malesef yok.
Dediğiniz gibi muhtemelen kusurları olan bir üründü. Çünkü bu kadar sorun çıkarmaması gerekiyordu. Ama yine de öyle olup olmadığına tam emin değilim.
Yanlız size birşey soracağım. Sizin verdiğiniz fiyat Türkiye'deki saticilara mi ait? Yanlış anlamayın yerel olarak çok aramıştım bu parçayı ama bulamamıştım.

Kardeşim iki sayfayı okudum, bana sorarsan ana sorun aldığın aktarıcıyla alakalı. Bu aktarıcıların desteklediği değerler var. mUhtemelen senin yeni aldığın aktarıcı yeni dişli oranlarını desteklemiyor. Aladğın aktarıcının özelliklerine bak ve kendi vites oranlarını gözden geçir.

@Hüseyin Odabaş ben google'a direk slx on aktarici yazip arattim. Orada 120 +- 5 fiyat aralığında bir kac ürün gösterdi. Onun üzerine söyledim. Stok durumuna bakmadım. Tam arastirmadim. belki yanlis fiyattir. Benim de tahminim bu fiyat Aralığı olunca yazdim. Benim alis veris yaptığım doga bisiklet te 2 slx model varmis 85 90 tl fiyatlar. Bilmiyorum sizinkinden mi? Sizinki 2 li sistemdi. Şimdi aklima geldi belki farklıdır bunlar hocam. Fiyati arastirmadan verdim. Yanilttiysam kusura bakmayın.‎

(link)

Bu ayar bisiklette en kolay yapilan ayarlardan eger donanımlar aktarici ayna kol ve vites kolu uyumluysa :) bence burada uyumsuz bir donanim var ki o da muhtemelen yeni aktaricin.

Geri