Scudo Sports

Bir sigara için...

@toprakakalin1
aslında bu tiplerin hepsini belediye toplayıp itlaf etmeli. başka türlü olmaz.

Scudo
Üzgünüm ama Shaolin Kung Fu falan sökmez bizim Türkiye'de . Onun haricinde sokakta geçerliliği olan bir dövüş sporuna yönelmenizi tavsiye ederim . O da boks'tur , neden ? Gard alma kavramı , sadece saldırıya yönelik değil kendini korumaya yönelik de eğitim alırsınız. Kick Boks bile değil ... veya MMA ağırlıklı bir spor da olabilir . Kudo 'yu tavsiye ederim .
Herkes böyle olacak gibi değil tabi ki ama gard almanın mükemmelliğine bakın ...
Kudo ... Savunma tarafı ;) Saldırı tarafı felaket :eek:

Ek olarak , Tamam biber gazı iyi güzel de , bir ters rüzgara bakar Allah korusun . Pert edeceğim derken mort olursun ... Cebinden çıkartana kadar zaman kaybı , karşı taraf senden önce davranır , ne çıkartacağını bilmez sokuverir çakıyı ... Allah korusun !

En iyisi @toprakakalin1 ' in de dediği gibi topuk arkadaşlar , topuk . Bacınıza bile küfretseler yolunuza devam edin siz . Belki bir iki gün moraliniz bozuk dolaşırsınız ama sadece o kadar ...

@Salih Kü

Kung fu filan kas kütlesini geliştirmez, parcalar kardesim bu yuzden disardan anlasilmaz bu sporla ugrastigin. Gerci 15 yasinda oldugun icin crossfit gibi bag dokusunun guclu olmasini gerektiren sporlara hic bulasma onlar sonraki asama :) Su anda kung fu en iyi tercih senin icin yani afferim ;)

@Şahan Yetiştirici

Evet, topuk en mantıklısı. İte dalaşacağına çalıyı dolan demişler. Hepimiz bazı şeylerin bilincindeyiz, vücudumuzun, hayatın, güzelliklerin farkındayız. Bakış açımız farklı olmalı. Haybeye gurur yapıp, pisi pisine, ne idüğü belirsiz birinin ayyaş darbeleriyle zarar görmek, hem kendine hem sevenlerine acı çektirmektense bazı arkadaşların dediği gibi görmezden duymazdan gelip topuklamak en mantıklısı. Ne kadar dil döksen anlatsan da bu mentalite, bu kültür, bu anlayış öyle ayak üstü lafla değişebilecek bir şey değil. Hem yiğitliğin onda dokuzu kaçmaktır dimi :D

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Kavga / savaş a girmeye karar veriş kriterlerimiz bizi birbirimizden ayıran konulardır.

Örnek bir kişi canı tehlikeye girmeden asla savaşa girmezken,
bir diğer kişi yan bakanla bile kavga edebilir.

Tabii bu arada her tür savaş sanatının eğitimine sahip kişilerin kişilik yapısı da önemli,
kimisi yıllarca eğitimini aldığı sanatı ilk fırsatta kullanma eğiliminde olabileceği gibi,

Kimisi de daha eğitime başlarken bu eğitimi kullanmak zorunda kalmamaya dua ederek devam eder hayatına.

Yaklaşık 25 yıllık Karate ve Aikido öğrencisiyim ve tek bir gün bile ihtiyacım olmadı, sadece 1 defa bir kez duruş gösterip belli etmem gerekti, umarım bir daha bundan ötesi olmaz.

bu tip ve benzer hadiseler hemen hemen herkesin başına gelebiliyor, bu durumlarda bence şansın, kendine güvenin ve tecrübe gibi bir çok faktörün etkisi oluyor, ilk başda bence çevreni algılamanı gelişdirmen lazım kimden veya nerden zarar gelebilir, bu arkadaşı önceden fark etseydin yolunu değişdirebilir veya daha hızlı giderek olayı başlamadan bertaraf edebilirdin, dövüş sporlarıyla uğraşmış bir olarak kesinlikle faydasını görüyorsun çoğu kavgayı duruşunla başlamadan bitiriyorsun emin olabilirsin, eğer öğrenmek istiyorsan sana tavsiyem wing chun, wingtsun gibi kungfu stillerini tavsiye ederim, sokakda en etkili dövüş sporlarıdır :) tamamen abartı hareketlerden arındırılmış direk sonuca yönelik hareketler var

Hocam ben sadece dövüşten çok biraz daha hayatın genelinde faydalanmak için öğrenmek istiyorum. bu yüzden elimden geldiğince Shaolin üstünde çalışmak istiyorum. Zaten ilgim de vardı. Shaolin, bir insanın yapabileceği tüm hareketleri içeriyor. Bir kavga durumunda sentezi zaten yapmak zorundayım. Kimse yumruk atarken herhalde "yumruk atmayıp da kafayı mı gömseydim" demez. Allah ne verdiyse :D

@tekkir

Yüzde yüz katılıyorum , onda dokuzluk kısma ;)

@Salih Kü hocam , sen bilirsin ama ağzını burnunu kırarlar söylemedi deme . Gard almayı öğreten spor senin ilacındır , ama senin ilgin varmış , peki git bakalım . Benim için 2 spor vardır . Bir güreş , iki Boks . Ne kareteciler gördüm , helak oldular . Öyle Wing Chun , Krav Maga , Kung Fu ... Sadece saldırıya yönelik sporlar sadece bizim memlekette değil hiçbir yerde kesmez .
Ama bayılırım Wing Chun'a , Judo'ya ... Muay Thai , Kick Box ... güzel sporlardır dediğim gibi sokakta kesmez . Sen yine de aşil tendomlarına kuvvet ver olay olmasını sezdin mi topuk . :)

Geri