Scudo Sports

Bir sigara için...

@Fatih Bahadır

Bauhaus da biber gazı varmı ki yolum düşerse alırım kutu Boyutu nedir Biber gazı marketlere kadar inecek galiba su gibi satılacak

Scudo
@Salih Eroğlu

Geçmiş olsun.

Madem o kişiler sana yapışıp seni bırakmayan o çocuğu haklı sandılar; bari alıp nüfuslarına geçirsinler veya evlerine götürüp baksınlar veya en azından bir alıp karınlarını doyursunlar, giyecek alsınlar vs.

Para verme durumu tehlikeli, en iyisi seninki gibi, doyurmak vs. Çünkü parayı nereye harcayacağını bilmiyorsun; belki tiner alıp çekecek veya onu o sokağa koymuş örgüt veya ailesi elinden parasını alacak vb.

Dışardan çevrende toplananlar için; sen hem bir şey yapma; işin iç yüzünü bilmediğin duruma maydonoz olup car car konuş, kolay ne de olsa.

Bizde öyledir bazı kişiler; bir olay oldu mu meraktan hemen sineğin .oka üşüştüğü gibi üşüşür ama bir yardım edeyim, bir yardımım dokunur mu, ne oluyor diye anlamaya çalışmaz. Hem işin iç yüzünü bilmeyip hem de iş laf yetiştirmeye, çene çalmaya gelince car car öter. Sanki evde dizi seyrediyor gibi seyreder ve diziye yorum yapıyormuş gibi de yorum yapar.

@Özgür Türker

Teşekkür ederim.. maalesef öyle. Tamam ben tinerci diye ikinci sınıf insan muamelesi yapmam kimseye veya ne bileyim yolda kağıtçıya çöpçüye selam veririm hal hatır sorarım yani insan olarak görürüm karşımdakini kimse kimseden üstün değildir yaratan katında da öyle ne kadar iyi insan olduğu ne kadar doğru insan olduğu ile alakalıdır üstünlük <-(bu ayrı bir konu uzatmayalım) ancak bu durum farklı şimdi direkt bir müdehale var. Etraftaki insanların da vicdani yaklaşımını anlayışla karşılamaya çalışıyorum ancak haklı haksız kimdir durum nedir diye önce bir öğrenirsek daha doğru eleştiri yapmış oluruz. Bir de can korkusu var ortada verdiğim tepki de gayri ihtiyari oldu. İnş böyle şeyler kimsenin başına gelmez.

Aslında biber gazına gerek yok lastik onarma sıvısı da onları defeder, hem de yararlı bir şey
yanımızda taşırsak hemen çıkartabilecek bir yerde, hem cezası vs de yok oh ne güzel bi taşla 2 kuş..

Pek sıcak bakmıyordum bu onarıcı sıvılara ama bu işe de yarar bence alıp bulundurayım bari.

Kutunun üzerindeki yazıları veya boyayı da kazırsak kesin biber gazı zannedip kaçarlar..

• Beğen
Tepkiler: Santibag
O olaydan önce bir gün sirkeciye km saati almaya gitmiştim. Saati aldım, gittim bir yerde bir banka oturdum, kurulumu yapmaya başladım. Sonra bir ara solumdaki bankta oturan adam saati sordu. Dedi şurda birileri kavga etse n'aparsın? Kavgayla işin olmaz mı? Verdiğim cevapların özeti "bana birşey olmayacağını bilsem ayırırım, veya yapabileceğim birşey varsa yaparım" şeklindeydi. Dedi şurda adamlar birbirlerini yiyorlar baksana. İlginç olanı olası 180 derecelik görüş alanımda müdahale edebileceğim mesafede hiç bir kavga göremedim. Muhabbetin sonunda dedi "insanlık ölmüş". Şimdi buradan ne anlamalıyım? Benim burda hatam ne?

Özellikle de düzgün giyimli, temiz görünümlü kişilere böyle davranıyorlar..

O yüzden bu tip olaylara daima en kötü ve sinirli yüz ifadem ile yaklaşırım.

@Çetin ŞAHİNÖZ

• Beğen
@Salih Kü

Sirkeci, eminönü gibi yerlerde değişik kişiliklere rastlayabilirsiniz.
Muhtemelen seninle muhabbet açarak seni test etmek istemiştir. Bundan para koparabilir miyim vs. Bunlar artık insan sarrafı olmuş. Azıcık muhabbetten sonra para koparıp koparamayacaklarını anlarlar. Halk tabiriyle temiz ve saf yüzlü, düzgün konuşan kişi gördüler mi sülük gibi yapışırlar. Eğer konuşmak isteyen kişinin davranışlarından şüphelenirseniz muhabbeti kesin ve yolunuza devam edin.

• Beğen
desenize besmelesiz yola çıkan amerikalı, ingiliz, alman, hollandalı, danimarkalı, isveçli vs. bisikletlilerin işi yaş. olayı besmeleye bağlamanız son derece yanlış. dinin faydalı-zararlı tarafları vardır neyse konu bu değil ama, en önemli zararlarından biri olarak insanları gerçeklikten koparmasını gösterebiliriz. yani nasıl olur da olayı besmeleye bağlayabilirsiniz? yapmayın, olayları bu bakış açısıyla hiçbir şekilde tam olarak çözemezsiniz.

turladığınız güzergahı bilip, nerede nelerle karşılabileceğinizi görüp ona göre çıkmalısınız yola. rezalet bir mahallenin içinden geçiyorsanız değil besmele kuranı da hatmetseniz sizi orada rahat bırakmazlar. bilmem anlatabildim mi?

Ben bisikletimde bu gibi durumlar için el feneri büyüklüğünde bir elektro şok cihazı taşıyorum. Yasal mı bu ? cezası var mı kullanımda ?

• Beğen
Geçmiş olsun dostum . Ben de lise yıllarındayken dersaneden eve gidiyordum bisikletle yanımda da arkadaslar yuruyerek gelıyordu . Bisikletim çift amortısorlu felan . Neyse biz giderken bir grup daha yanımıza geldi , tartısma felan cıktı benle 1 arkadasım yan yoldan kactık :D Tabi diğer arkadaslarımızı da merak ettık sonra tekrar yanlarına gıttık . O çocuklar da ordaydı işte biz gidince para lafı geçti . Yanımdaki arkadasım bende yok bunda vardır ( beni gosterıyor ) dedi . Ben de yok para felan dedım sonra hatırlamıyorum tam biraz laflar dondu baktım cocuk ustume dogru kosmaya başladı . Ben hemen pedala asıldım çocuk elını uzattı sırt cantamı tutmak uzereydiki yakalayamadı . Yani 1 - 2 sn geç hareket etsem cocuk yakalacaktı . Çocuk yakalasa kavga çıkardı artık dayak mı yerdım dayak mı atardım bellı olmazdı ama benı orda satan arkdaslarım ben dayak yerken engel olacaklarını sanmazdım . Oyle bir olay yaşamam bana arkadaslarımın ne denli güvenilir oldugunu gostermıştı . Yani demem o ki her kötü bildiğin olayda vardır bir hayır kardeşim .

Senin yaşadıgın olayda sana ders olmuştur bundan sonra nasıl davranacagını ne tür bir yol izleyecegını daha iyi tahmin edersin . Allah yolunu açık etsin kardeşim .

Geçmiş olsun. Gece tek başınıza gidecek oldunuzmu yanınıza ya savunma araçlarını alın yada rotayı değiştirin. Besmele'siz su dahi içmemek gerekir.

• Beğen
Geçmiş Olsun kardeşim. :) Birkere de benim başıma bankamatikten para çekerken gelmişti. Bankamatiğe parayı taktım biraz şişman benden kısa boylu bir bir çocuk geldi sigara ver dedi bende "ben sigara mı içiyorum?" dedim. Tabi bu esnada bankamatikle uğraşmaya devam ediyorum ve insan ayrı endişeleniyor para çekerken neyse, bu hala lafı uzatınca "... git" dedim. o da seni düverim filan dedi :D böyle baktı korkmuyorum adımı filan sormaya başladı cevap vermedim sen şurada okumuyor musun dedi bende hayır dedim. Hemen biriyle karıştırmış ayağına yattı özür dileyip gitti. :) Bu tür durumlarda kelimelik cevaplar verip korkmamak gerek :)

• Beğen
@Berksan

Bu şok cihazının insan üzerinde ki etkisi nedir Berksan bey.. :)

• Beğen
@Berksan
bu cihazla tek atış mı yapılabiliyor, yoksa birden çok atışı arka arkaya yapabilir miyiz? izlediğim videolarda cihazın içinden ip gibi bir şey çıkıyor ve hedefe yapışıyor mu desem bilmiyorum tam anlamadım işte.

yani tak tak üç beş atış yapma şansımız var mı? eğer varsa bu süper olur, ama yoksa bence yeterli bir alet değil bu. sonuçta 3-5 kişilik bir grupla da karşılaşabiliriz.

bir de bunu attıktan sonra gidip yerinden geri mi çıkarmamız gerekiyor?

kısa bir bilgi verir misiniz kullanımı hakkında?

Bu arada biri kung fu'nun vücüdu güçlü göstermeyeceğini söylemişti.
Bugün sadece ısınma hareketlerinden sonra kollarım uyuştu. Birkaç esneme hareketinden sonra olduğun yerde yavaş ve hızlı koşu yaptırıyor. Sonra yumruk üstünde 10 tane nizami şınav çektiriyor, sonra dizleri kırıp bacakları açıp yumrukları dümdüz uzatıyorsunuz, ve ayaklar sabit, dizleri kırarak 20 defa yüksel-alçal yaptırıyor. Sonra bacakları ve kolları dinlendirmek için biraz zıpla, sallan hareketleri yaptırıyor. Sonra tekrar olduğun yerde yavaş-hızlı koşturuyor, bu sefer 15 yumruk üstü nizami şınav çektiriyor. Sonra yine yumrukları uzattırıp 20 defa aynı şekilde yüksel-hareketleri yaptırıyor. Sonra dik durup rahatlama hareketleri yaptırıyor. Sonra tekrar koşu, 20 şınav ve 20 yüksel-alçal. Bunlardan sonra hareketlere, duruşlara falan geçiyor. Şimdi 45 şınav zaten zor, yumrukları dümdüz uzatıp yüksel-alçal yaparken kollarım bitti. Birkaç ayda bu kasa dönüşmez mi?
Babamın çalıştığı okulun spor salonunda telefona yüklediğim toplam 3 saat 20 dakikalık 3 videonun 1'incisinden(Beginners) başladım. Sonra birkaç duruş yaptırdı ama ben yorgunluktan yapamadım. Sanıyorum birkaç aya etkili vuruşlar yapmaya başlarım.
Bir de işi besmleye bırakmak yanlış diyen vardı.
Merak etmeyin. İslam öyle tahmin ettiğiniz gibi besmele çek geç demiyor. Sen elinden geleni yap, gerisini bana bırak diyor. Eline silahı, biber gazını, yanına 50 kişiyi alıp da Allah'ı unutma diyor. Yanınızda elli kişi bile olsa burnunuzun kanamayacağı ne malum? Biz film gibi ne sahneler gördük. Olmaz denir olur. Ölüm veya yaralanma öyle zor şeyler değil. Ne firavunlar geldi, dağ gibi hazineleri vardı, kimse öldüremez derdi de Allah bir sinekle aldı canını. Hem de İslam herhangi bir din gibi insanı gerçekten uzaklaştırmaz. Aksine "hele bir gerçekçi olma, görürsün sen" diyor. Bilimin son yüz yılda bulduğu büyük patlama, Kur'an'da 1400 yıl önce vardı. Bunun gibi bilimin keşfettiği bir sürü şey, Kur'an'da asırlardır vardı. Siz medeni bir biçimde fikrinizi söylediniz, ben de aynısını yaptım. İstediğinizi düşünmekte özgürsünüz. Saygılar.

@Salih Kü

Merhaba Salih kardeşim. Acaba bana bacak esnetme hareketlerini verebilir misin? Ağırlıklı olarak diz bölgesinden. :)

Özelden mesaj gönderdim
Ertuğrul

Bu tip adamların anladığı sert konuşmaktır. Onun çevresinde bulunmuş gibi gözükmek, tabiri caizse caz koymayı bilmek en iyi müdahaledir. Sigara var mı diyenlere "Sigara olsa sana niye vereyim lan" deyin, o anlar. Küfürlü konuşmak da göz korkutur. Konuşma lanlı lunluyken "abi, kardeş"e döner.

Tabi adamına göre, herkese aynı işlem uygulanmaz. 2 kişilerse ilk iş topuklamak. Bir kişiyse tipine bakın ona göre karar verin.

• Beğen
Geri