Bu arada biri kung fu'nun vücüdu güçlü göstermeyeceğini söylemişti.
Bugün sadece ısınma hareketlerinden sonra kollarım uyuştu. Birkaç esneme hareketinden sonra olduğun yerde yavaş ve hızlı koşu yaptırıyor. Sonra yumruk üstünde 10 tane nizami şınav çektiriyor, sonra dizleri kırıp bacakları açıp yumrukları dümdüz uzatıyorsunuz, ve ayaklar sabit, dizleri kırarak 20 defa yüksel-alçal yaptırıyor. Sonra bacakları ve kolları dinlendirmek için biraz zıpla, sallan hareketleri yaptırıyor. Sonra tekrar olduğun yerde yavaş-hızlı koşturuyor, bu sefer 15 yumruk üstü nizami şınav çektiriyor. Sonra yine yumrukları uzattırıp 20 defa aynı şekilde yüksel-hareketleri yaptırıyor. Sonra dik durup rahatlama hareketleri yaptırıyor. Sonra tekrar koşu, 20 şınav ve 20 yüksel-alçal. Bunlardan sonra hareketlere, duruşlara falan geçiyor. Şimdi 45 şınav zaten zor, yumrukları dümdüz uzatıp yüksel-alçal yaparken kollarım bitti. Birkaç ayda bu kasa dönüşmez mi?
Babamın çalıştığı okulun spor salonunda telefona yüklediğim toplam 3 saat 20 dakikalık 3 videonun 1'incisinden(Beginners) başladım. Sonra birkaç duruş yaptırdı ama ben yorgunluktan yapamadım. Sanıyorum birkaç aya etkili vuruşlar yapmaya başlarım.
Bir de işi besmleye bırakmak yanlış diyen vardı.
Merak etmeyin. İslam öyle tahmin ettiğiniz gibi besmele çek geç demiyor. Sen elinden geleni yap, gerisini bana bırak diyor. Eline silahı, biber gazını, yanına 50 kişiyi alıp da Allah'ı unutma diyor. Yanınızda elli kişi bile olsa burnunuzun kanamayacağı ne malum? Biz film gibi ne sahneler gördük. Olmaz denir olur. Ölüm veya yaralanma öyle zor şeyler değil. Ne firavunlar geldi, dağ gibi hazineleri vardı, kimse öldüremez derdi de Allah bir sinekle aldı canını. Hem de İslam herhangi bir din gibi insanı gerçekten uzaklaştırmaz. Aksine "hele bir gerçekçi olma, görürsün sen" diyor. Bilimin son yüz yılda bulduğu büyük patlama, Kur'an'da 1400 yıl önce vardı. Bunun gibi bilimin keşfettiği bir sürü şey, Kur'an'da asırlardır vardı. Siz medeni bir biçimde fikrinizi söylediniz, ben de aynısını yaptım. İstediğinizi düşünmekte özgürsünüz. Saygılar.