Scudo Sports

Bir Salcano CYC02'nin dönüşümü

@Sezer İmamoğlu

Teşekkür ederim

Scudo
@Cem Bayıll

Çok teşekkür ederim
Sticker konusunda arayışım vardı bilgi çok iyi oldu

Çok başarılı bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. Yeni görünümü de hoş. Kazasız binmek nasip olur inşallah.

@ömer karan

Çok teşekkürler beğenmenize sevindim

Abi , çok güzel , çok yakışıklı , çok manyak bir bisiklet olmuş. Allah herkese böyle bir bisiklet nasip etsin İnşAllah. :) AMİN !

@adapolat

Teşekkür ederim

@enes savaş
İnşallah herkesin gönlüne göre
teşekkürler

@alpdilgen

Gerçekten güzel bir çalışma yapmışsınız ama beğenilmeyecek gibi değil yani :) Buna benzer çalışma bir kaç kez bende yaptım. Şuan da başka bir arkadaşım yaptı ve yeni kadro alacağım ve onu da yeniden keyfime göre tasarlamayı düşünüyorum. O yüzden çalışmanız bir nebze daha fazla ilgimi çekti açıkçası.

@ömer karan

Başta basit düşünceler vardı kafamda
Ancak daha sonra vites fren kabloları
gidon sargısı
cyclo cross fren kolları gibi detaylar işin içine girdikçe mümkün olduğu kadar ayrıntıya dalmak istedim ve sprey boya ile boyama niyetiyle çıkılan yol boyacıyada son buldu :)

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Alp bey, tam bir şahesere imza atmışsınız. Bisiklette sarı renkten pek hoşlanmazken, sizin sayenizde siyah-sarı (hatta siyah-altın rengi) karışımı gözüme oldukça cazip görünmeye başladı. Müsaadenizle sormak istediğim iki soru bulunuyor, zamanınız olduğunda yanıtlayabilirseniz memnun olurum.

1) Boya sökücü + tel zımpara ile eski boyayı temizleme aşaması, bu iş için (zaman + efor açısından) en ideal olan yöntem mi oluyor?
2) Açıkçası bisiklet üzerindeki kaynak izlerinden bende şikayetçiyim ve bahsetmiş olduğunuz dolgu macun bunun için harika bir çözüm gibi duruyor. Peki bu doldu macunu alırken, uygularken nelere dikkat etmek lazım? Ayrıca kuruduğu zaman tamamen sertleşmiş/kabuklaşmış bir şekle geliyor mu? Günün birinde macunun yumuşaması riski mevcut mu?

@Sefa.

Öncelikle beğeniniz için teşekkür ederim

sorularınıza cevap vereyim:

1) evet boya sökücü ve fırçalama en pratik ve zaman açısındna en iyi yöntem. Her uygulama yaklaşık 20-30 dakika içinde sonuç veriyor, yaklaşık yarım gün içerisinde alüminyum gövde tamamen tertemiz olmuştu. Burada dikkat edilmesi gereken konu bir kısım kısım giderek güzelce temizlemek ve temizleme sonrasında bol su ile yıkayarak boya çözücünün tamamen arındılmasını sağlamak. Aynı sonucu zımpara ile elde etmeye kalkasanız sanırım çok uzun zaman alır, benim maşayı temizlemem su zımparası ile 3 gün aldı

2) Bu dolgu macunu uygulamak kolay gibi gözükmek ile birlikte aslında oldukça zor. Ben ilk başta kendim denedim ancak sonuç umduum gibi olmadı. O yüzden daha sonra işi profesyoneli ile çalıştım. Hem boya altı hazırlığı hem de boyamayı işi bu olan bir kişi yaptı. Macun uygulaması ince tabakjalar halinde yapılıyor kuruyor, zımparalanıyor ve sonra tekrarlanıyor. taki tüm yüzey aynı pürüzsüz hali alanaa kadar. Bir seferde kalın bir tabaka uygulamaya kalkınca (ben ilk denememde böyle yapmıştım) macun kuruyup sertleştiğinde kabuk gibi soyuluyor. Ancak işi bilen biri tarafındna uygulandığında artık bir daha sıkıntı yaşama riski yok

umarım yardımcı olabilmişimdir

Geri