Bir rekor denemesinin ardından...

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Haftasonu işi gücü bırakıp Osman Şirin'in girişmiş olduğu ve başarı ile sona eren rekor denemesini izlemeye koyulduk. Ne diyim uzun yıllardan sonra hatta üniversite yıllarından buyana ilk kez sabahladım. Bilgisayarın başında Osman Şirin'in katettiği yolları metre metre takip ettim. Şunu söyleyebilirim ki Osman Şirin'in rekor denemesi bu yıl çekişmeli geçen paris-roubaix yarışından da yine sönük geçeceği belli olan türkiye turundanda daha heyecanlıydı benim için. Neyse bir rekor denemesini daha geride bıraktık. Osman Şirin ve ekibine buradan göstermiş olduğu gayretlerden ve genç, ihtiyar bizleri bir ideal etrafında birleştirip içimize salmış olduğu heyecandan dolayı tekrar tebrik ederim. Rekor denemesi sonrası bu denemenin birde muhasebesini çıkarmak lazım. Belliki Osman Şirin, Tarık ve diğer ekip bu bilançoyu çoktan hazırlamışlardır. Kendi adıma cevabını merak ettiğim soru işaretleri yok değil. Lakin Osman Şirin pedallamakta göstermiş olduğu hüneri kendini lanse etmekte ve reklamasyon kısmında göstermiyor. Sanki biraz ketum gibi. Oysaki kendisinden öğreneceğimiz o kadar çok şey varki. Şahsen ben kafamdaki soru işaretlerini sıralamış durumdayım.
-mesela rekor denemesi öncesi hazırlık çalışmalarını merak ediyorum. nasıl bir hazırlık yürüttü.
-Aileyi nasıl ikna etti. Çünkü ailesi arkasındaydı. Bu işin %50 başarılmasının arkasında aile desteği var.
-Osman Şirin ne zaman bisiklet sürmeye karar verdi. Bu soruya verilecek cevap pek çoğumuzun azmini kırbaçlayacaktır. Çünkü amiyane tabirle Osman Şirin okullu bir bisikletçi olmadı alaylı idi ve camiaya çok sonra katıldı.
-Osman Şirin ve ekibi nasıl bir organizasyon yaptılar.
-Ekibin bu deneme için harcamış olduğu para toplamı nedir. Osman Şirin bisiklet işi için iyi bir para dökmüşe benziyor, ekipmanın kalitesi bunu göstermekte.
-Osman Şirin deneme esnasında bir takım uyarıcılar hadi açık konuşalım doping maddeleri aldımı. Çünkü inanılmaz bir şekilde 45 saat uyumadı ve gayet dinçti.
Benim aklımdaki sorular şimdilik bu kadar. Bence bu sorulara en güzel cevabı ilk ağızdan duyabiliriz.
 
Scudo

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Osman Şirin'in bisiklet hayatı ile ilgili benzer ama kesin olmayan yazılar, roportajlar gormustum.
Bunlara gore 40 - 42 yaslarinda basladigi belirtiliyor.
Kızını trafik kazasinda uzucu bir sekilde kaybetmesinin ardindan dustugu bosluk sirasinda, bir arkadasinin 'gel bisiklete binelim' demesi ile baslayan bir surecten bahsediliyor bazı yerlerde. Sonrasinda terapi gibi sarildigi bisiklet tutkuya donusuyor, zayifliyor ve uzun mesafe surusleri donemi basliyor.
Ama acikcasi bende kesin bilgileri, amator bir bisiklet surucusunden rekortmenlige uzanan surecte karar ve antrenman degisimlerini, rekor denemelerini ne zaman kafasinda sekillendirdigini ogrenmek isterim.
Bu ilginc ve muhtesem 'sonradan bisikletci' ama Turkiye dahilindeki bir o kadar 'imkansizlarin bisikletcisi' arkadasimizi kendi agzindan detayli olarak daha da tanimak isteriz.
Ne yer, ne icer, nasil calisir, neden bu kisa aralıklarla kırdıgı 2 muhtesem rekor denemesi ulusal basinda ve internette pek yer almaz?
Bir avuc bisiklet dunyasini takip eden kitle ve kisitli internet haber sitelerinin disinda bir sey bulunamaz?
Osman Şirin!
Emin ol, bugun ve yarın o kadar cok kisiye ilham, azim ve basari kaynagi olacaksin ki; sana cok tesekkur ederiz :harika:

En azından Turkiye'nin sayılı bir kac bisiklet dergisinden birisi genis bir roportaj ve derleme yapsa muhtesem olurdu :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@mehmetsunu

ilk ağız osman şirin ,face'de duvarından özel mesaj attım cevap geldi,

Kudret bey merhaba ben kızıyım. Şuanda kendisi cevap veremiyorum mesajlara 05322567475 babamın numarası arayarak ulasabilirsiniz,

mehmet dostum malum benim cep var kontür yok ,niyesini açıklarsam 5 sayfa dolar.
valla arama olur ise haber alırız.....
 

*Suleyman*

Üye
Kayıt
20 Kasım 2014
Mesaj
38
Tepki
64
Yaş
49
Şehir
Bursa
Bisiklet
Diğer
Evet hepimiz heyecanla bu hafta sonu Osman Şirin'i takip ettik. Bildiğim kadarıyla bu forumda bir üyeliği yok. Dinlenme sürecini tamamladıktan sonra ister üye olarak ister üye olan bir arkadaşı vasıtasıyla bizlerle iletişim kurarsa çok memnun oluruz. Hepimizin onun bu tecrübesinden faydalanacağı, azminden ve hırsından feyiz alacağını düşünüyorum.
Kırdığı rekoru buradan tekrar kutluyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Osman Şirin deneme esnasında bir takım uyarıcılar hadi açık konuşalım doping maddeleri aldımı. Çünkü inanılmaz bir şekilde 45 saat uyumadı ve gayet dinçti.

bu soruyu sordum,beslenme nasıl oldu dedim...
 

altughansinan

Aktif Üye
Kayıt
15 Nisan 2015
Mesaj
136
Tepki
327
Yaş
34
Şehir
Manisa
İsim
Altuğhan Sinan Aydınoğlu
Bisiklet
Salcano
Şu rekor denemesini bir Amerikalı bir Avrupalı yapmış olsa bütün dünya bunu konuşurdu, alakası olan olmayan herkes #osmansirin hatchtagleriyle foroğraflar yazılar paylaşırdı. Sosyal medya kölesi Türkiye dahil. Adam sessiz sedasız bindi bisikletine iki gün aralıksız pedal çevirdi kimseler duymadı.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bu kadar rekor yurtdışında olsa kıyamet kopardı deniliyor ama bu rekor oralarda olsa herşey belli açık olurdu ne kullandı, ne yedi, ne içti fotoğraf video herşey paylaşılırdı. burada ise sanki devlet sırrı gibi saklanıyor hiçbir bilgi yok sadece rekor kırdı o kadar, daha açık ve şeffaf olması gerekmezmiydi ? en azından yolda takip eden arkadaşları fotoğraf paylaşabilir ne yaptığını paylaşabilir böyle kapalı kutu herkes merak içinde ama sorulara cevap yok.
 

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
@altughansinan

bisikletforum'da konu açılmasa bizler de duymayacaktık.

yabancılar bu konuda daha şeffaf, önemli birşey yapacakları zaman herşeyi kayıt altına alıyorlar ve herkese duyurmaktan çekinmiyorlar. ayrıca yabancı basın da bu konularda daha başarılı, bir haberi sonuna kadar takip ediyor. mesela 14 yaşında teknesiyle tek başına dünya turuna çıkan hollandalı kızın haberini duymayan kalmamıştır. dünya turunun bitiminde (2 yılda tamamlamış) konuyla ilgili belgesel hazırlayıp herkesin izlemesini de sağlamışlar. ayrıca hollandalı bir gazeteci, kızın gittiği önemli limanlarda kız ile buluşup kendisiyle röportajlar yapmış.

14 yaşında tek başına 3 okyanusu aşmak nasıl önemliyse, 48 saat hiç uyumadan pedallamak da o kadar önemli bence.. tabi bu arkadaş belki işin şov kısmını önemsemedi, bu nedenle sessiz sedasız pedallamış olabilir. bu aktivitenin giriş gelişme ve sonuç bölümü itinayla videoya çekilmiş olsaydı gayet güzel bir belgesel bizleri bekliyor olacaktı.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@birolcakir

malesef cevap yok...

sorularım,,

,1-ne yenildi tur boyunca ve sıvı ne alındı
2-865 km 'de eğimlerin genel durumu
3-tur öncesi ne alındı beslenme olarak
4-tur sonrası doktor kontrolü oldumu
5-865 km'de kaç mola oldu ve ne kadar duruldu
6- ayna kol kaçlı arka ruble kaçlı
7-kilo kaç osman beyin boy kaç

genellikle dakikalar içinde cevap verilir yazıyor,yavuz soylu dostum teşekkür etmiş,cevab bekleyeceğim bütün gün netteyim....
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Cyclist Türkiye bu işle hiç ilgilenmiyor mu merak ediyorum. Mayıs sayısında ayrıntılı röportaj koysalar da okusak. Arşiv niteliğinde bir sayı olur. Böyle bir rekora dair yazılı metin her an elimizin altında olmalı ki gururla bir başkasına sunalım.
 
Kayıt
26 Şubat 2013
Mesaj
32
Tepki
25
Şehir
Almanya
Bisiklet
Cube
@mehmetsunu Saygın Osman Şirin beyefendi,Türkiye şartlarında büyük bir başarı elde etmiştir.Saat başına ortalama 17.70 kmh yol katetmiştir.Uyumadan sürekli yol alması gerçekten normal değildir.Burada daha öncede bahsetmiştim.Ünlü Rasgrad Bisikletcilerinden Bulgar dostum Roman Kraev(Erzurum,Konya,İstanbul ve Avrupayı turlamış)1200 km lik paris maratonunu 24 saatte kat edip altın madalya sahibi olmuştu.Alkol,kahvemeyve suları gibi içecekleri almadığını,beslenmesine çok özen gösterdiğini belirtmişti.Demek ki böyle bünyeler aramızda nefes almaktadırlar.Ne mutlu zoru başarabilene!!!
 

Yavuz S.

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2014
Mesaj
1.153
Tepki
2.419
Yaş
37
Şehir
KKTC
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Kudret Kurtcebe Bende merak ediyorum, Bende sordum ama cevap gelmedi. tekrar hatırlatma mesajı çektim senin yazdığım mesajın 1-1 benzerini biraz değiştirerk sordum bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ercst0rm

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
1.619
Tepki
2.755
Yaş
32
Şehir
İzmir
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
Bir insanın spor geçmişi olmadan 40 yaşından sonra sporla tanışıp sonrasında rekorlar kıracak hale gelmesi çok enteresan. Bu işle çocukluğundan beri ilgilenen bu kadar performanslı olamazken, Osman Şirin'i farklı kılan neydi? Doping vs, kullansa bile 2 günde 865km çoook uzun bir mesafe. Hatta ilk 250km'yi neredeyse peleton hızında bitiriyordu. Bu değirmenin suyu nereden geliyor merak ediyorum...
 

SRT

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.203
Tepki
1.504
Şehir
İzmir
Başlangıç
1964—65
Bisiklet
Diğer
Osman Şirin ile biraz önce telefonla görüştüm.Bugün işine başlamış."Mesajlara yeni bakmaya başladım.Hepsine cevap yazacağım"dedi.Sağlığı gayet iyiymiş.Herkese selam söyledi.

Not:Ben kendisini,teşekkür etmek için,Kudret Kurtcebe arkadaşımıza kızının yolladığı telefon numarasından aradım.Çok memnun oldu.İsteyen arkadaşlar da arayıp,konuşursa daha da memnun olur diye düşünüyorum.
Osman Şirin tel.:0532 2567475
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Onur YCL

tarık dostum cyclist dergisinde, kesin yer verilecek ,tarık arkadaş organize etmişti zati.

@SedatT

valla ben tam gerici oldum artık 5 lira kontür olacak 3 ay gidecek,yoksa kontür almayacağıma yemin ettim,almayacamda bu cebi yeğen verdi resim çekecem dedim ...

mehmet kanki dostum henüz ses yok sorularıma,saat 14.55 itibari ile ,cevap alır almaz önce senin topiğe ışınlama yapacağım.