Scudo Sports

Bir Planım Var! Bisikletle Anadolu, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Katmandu...

Scudo
Şimdiden yolun açık olsun Doğaa :)) Ama yeni haberlerden mahrum bırakma bizi :)

Görememişim mesajları kusura bakmayın :) Son olarak 3 kişi gidiyoruz Ben, çocukluk arkadaşım Bulut ve şu an Polonya' da olan en tecrübelimiz Alper. Hala para biriktiriyoruz çantaları ve her türlü ıvırzıvırı alabilmek için. Pasaportlarımız hazır, bu ay içinde de vizeleri hallediyoruz. Bu da yolda kullanacağımız solar panel:

(link)

Ebay' de 119$ fiyatı var kendi sitesinde pahalı. İlgilenenlere tavsiye ederim alanında en iyi ürünlerden birisi.

• Beğen
Tepkiler: Çağlar Arslan
Böyle planınız olduğunu yeni gördüm madem böyle işe başlıyacaksınız internet sitesi açın be abilerim :D ordan paylaşın fotoları felan :D

Ben basit bir blog yapmıştım zaten: bisikletlegidiyoruz.wordpress.com

ama bilgisayar mühendisi yol arkadaşımız güzelce bir site yapacakmış onu da paylaşırım ilerde :)

Aynı tarihlerde mi bilmem ama Çorlu'dan hareket ederek Asyaya gidecek olan Mustafa YILDIZ var.İletişime geçerseniz mutlaka paylaşacak bilgiler vb. olabilir.
Facebookta ismiyle aratırsanız ulaşırsınız diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Doğa Can Yaman
@Doğa Can Yaman

Güneş paneline neden gerek var? Olması ne olur? Cep telefonu/iPhone şarjı için mi? Değer mi taşımaya?

Değer tabii ki, hatta bence en önemli ekipmanlardan birisi. Cep telefonu değil de fotoğraf makinesi, müzik çalar, şarjlı pil, gps ve belki olursa netbook için :)

Yollarınız açık olsun, tekerlekleriniz patlak görmesin. Güzel haberler ve fotoğraflar bekliyoruz sevgili kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
Yolunuz açık olsun.Allahım kaza bela vermez inşallah. Güzel haberler ve bol fotoğraflarını bekliyoruz.

ben buna cesaret derim işte. konuya bugün göz attım. gideceğinizi düşünmemiştim açıkçası.

Bu konuyu geçenlerde yeni gördüm. Son durum nedir acaba?

• Beğen
içindeki heycan güzel ama gercekden dünya turunu bırakın ülke turu bile yeni baslayanı bırakın profesyonel yapanlar icin bile sorun .yollarımız kotu-bisiklet yolu yok-yollar trafik canavarıyla dolu.bunları bir kenara bırakalım yolda bisiklet tamirinden iyi anlamak lazim.bilgi kısmı ayrı beceri kısmı apayrı.-a dan z ye yolda bisiklet sorunların ustesinden gelmek lazim.sınava hazirlanir gibi.iyi bir alet takımı vs neler alinması gerek.akort ayarı bozulunca bunun ustesinden gelmek lazım.zincir kopması-aynakol vidalarının gevsemesi-belki akort tellerini tek tek takmak gerekicek buda bilgisiz olmaz.bilinsede uygulaması daha zor.bana kalırsa isin teknik kısmını bilmiyorsam yola asla cıkmam.ben sadece işin teknik kısmını bilin bilmeyin genel olarak yazdım.kaliteli compenantlarda olsa mutlaka teknik sorun cıkacagini umuyorum.eger ekip halindeyse işin ehli birisinin mutlaka olması lazım.

• Beğen
senin işin çok zor bence sen bu işe başlama bile hayata gerçekci bak derim sen burdur değil eskişehir merkezden kanlı pınar rampasını bile geçemessin üstelik senin bahsettiğin gibi pislik yuwası bir şehrimiz yok ya sew ya terket ......

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Bu konuya bayadır yazmamışım son durum şu şekilde,
Ekipman, teorik ve pratik bisiklet bilgisi olarak hazırlıklarım tamam ancak Pakistan vizesini bu aralar alabilen kimse yok ve bana da vermediler. Kaç kere telefonla aradım başkonsolosluğa gittim bunu resmi bir etkinlik gibi gösterip okuduğum okuldan yazı almamı istediler ancak onlar kesinlikle yanaşmadı. Bunun üzerine tekrar konsolosluğa gittim bu sefer Pakistanlı birisinden benim adıma davetiye yazılması gerektiğini söylediler. Davetiye için internetten onlarca Pakistanlıya yazdım cevap çıkmadı. Hepimizin tanıdığı Soner Sarıhan ile görüştüm bana çok yardımı oldu davetiye konusunda bir iletişim bilgisi verdi. Kişiyle telefonda görüştüm yapacağım şey çok tehlikeli olduğu için sorumluluk almak istemediğini söyledi ben de istemediğim halde Pakistan' ı uçakla geçeyim dedim zaten kısıtlı olan bütçem en az 700 dolar da gidiş-dönüş uçak biletine elvermeyecekti... Pasaportum, sigortam, aşılarım ve aşı kartım hazırken sırf Pakistan Konsolosluğu' nun bu işi yüzünden vizeyi alamadım. Oralara başka yollardan gidecek 2-3 arkadaşımla konuştum onlar da vizelerini alamamışlar ve alternatif yollar arıyorlar şu sıralar. Benim ise bu işe karar verdiğimden bu yana fikirlerim çok gelişti ve benim için bu plan 3 aya sığmaz oldu. İran ve Hindistan gibi ülkeleri 3 ayda harcamak yazık olurdu en az 7-8 ay sürecek bir şekilde bu yolculuğu yeniden planlamaya başladım ve uygun zamanı olduğunda yapacağım. Çünkü istediğim sadece bir bisiklet yolculuğu değil. Nereye başvurduysam saçma sapan nedenlerle geri çevrildim çoğu kez. Şimdi bunları yazmanın anlamı yok. Zaten ben de sponsor aramıyordum görüştüğüm yerlere reklamlarını taşımamak karşılığında teklifte bulunuyordum. Bisiklet kullanımının ekolojik ve sosyolojik yönden faydalarına dikkat çekmeye çalıştım. Etrafımdaki birçok insanı bisikletlendirdim. Sahip olduğum (parada) değerli şeyleri sattım ve bu yolculuğa yatırdım. Hiçbirisi boşa gitmiş değiller bir-iki gün içinde kafama göre Türkiye turuna çıkıyorum 3 ay sürdüreceğim, doğuya doğru gidersem de İran' a geçeceğim.
İlginç yorumları bir kenara bırakırsak bu forumdan hepiniz bana inandınız ve çok yardımcı oldunuz. Soner Sarıhan, Gürkan Genç ve Ferhat Köse ile şahsi olarak tanıştım hepsi de aylardır sorularıma bıkmadan yanıtlar verdiler.

Bu gezi için oluşturduğum ve firmalara, belediyelere, valiliğe sunduğum dosyayı okumanızı isterim. Link burada: (link)

Son olarak da kendimden bir kare ile bitirmek istiyorum. Artık uzun bir süre boyunca pek internete girmeyeceğim için yazılanları çok geç cevaplandırabilirim. Teşekkür ederim okuyanlara :)

(link)
(link) by (link), on Flickr

Yolunuz açık olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.

çalışmalarına bu kadar ileri götürmüşsün. tebrik ederim. ayrıca bilgi aldığın kişileri takip eden biri olarak doğru yere bayrak açtığını belirtmeden geçemiyeceğim. yazılarını ve fotoğraflarını bekliyoruz.

Geri