Allah rahmet eylesin çok üzüldüm, ülkede bisiklet kullanan çok ama ışıklandırma konusunda çok ihmalkarız malesef. Arkaya 50 liralık bir çakar taksa belki çok farklı olabilirdi.
Allah rahmet eylesin. ana babasına Allah sabır versin. 13 yaşında oğlum var. çok ama çok üzüldüm .
Amin, herkesin başına gelebilecek bir şey, maganda çuval çuval...
Vefat eden kardeşimize rahmet diliyorum. Fotoğraflardan anlaşılmıyor pek ama sanırım kask, reflektörlü yelek gibi tedbirleri almadan biniyormuş bisikletine. Her acı olay gibi bu olay da, çoğu zaman es geçilen bu önlemlerin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor.
Çocukta lastik refrektörü dışında bir şey yok. Ama o yolda araçlar 100ün altında genelde gitmez çünkü düm düz yol. Çocukta eksiklik var olmasına var ama asıl suçlu bisikletli mi, sürücü mü yoksa o yola aydınlatma koymak yerine başka şeylere para harcayanlar mı yoruma açık..
Çok üzücü. Allah rahmet eylesin.
Maalesef belli bir düzeyde ulaşım amaçlı bisiklet kullananlarda ışık kullanımı yaygın değil. Bunu sanayi bölgelerinde gözlemleyebilirsiniz.
Keşke bisiklet federasyonu dernekleri grupları vs bu konularda duyarlı ve girişimci olsa. Kıçı kırık bir ışık ama giden bir CAN.
Amin, maalesef öyle. Ancak benzinli motorlara yeni zorunluluk geldi ki elektriklilere bile bu zorunluluk gelmedi. Bisiklet için 50 yılımız var sanırım...
Her akşam bu tarz sürücüler ile karşılaşıyorum. Ne reflektör yelek, ne kedi gözü nede bir ışıkları bulunuyor. Bildiğiniz hayalet sürücü gibi geziniyorlar. Kaç kere kılpayı kurtardım.
Keşke birilerine örnek olsa bu kazalar.
Arabanın içinde görmek gerçekten zor. Bir de cam filmi varsa çok zor. En azından bir sele altı ışığı önemli.
Araç sürücüsü hakkında sanayi içinde sürekli agresif kullanıyordu yorumları duyuyorum. O sırada telefona bakıyorsa veya alkollü ise sebebi olabilir.. O durumlarda arkadan yanacak spot ile kurtarmayabilirdi.
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun kardeşimizin. Ailesine dayanma gücü versin yüce Allah.
Amin, aile için gerçekten çok zor...
Çakar ile ilgisi yok bu işin... Çakar bu işin %20 lik kısmı...Sınır tanımıyor araçlar,trafikte sadece ben varım diyen araçlar çok fazla.. 300 tl lik arka çakarım var ne fayda dün otobüs altına alıyordu beni...Koca yolda nasıl sıfır geçersin. Sırf eğlence olsun diye yapan araçlar var... Ülkede adalet yok hukuk yok...Caydırıcı hiç birşey yok...Olmadığı sürece bunlar hep başımıza gelecek...
Tam dediğiniz gibi, ne güvenlik önlemleri olan bisikletçiler hayatlarını kaybetti. Sürücü ne ceza alır merakla bekliyorum. O da sanayi esnaflarındandı.
Çok kötü bir durum, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun kardeşimizin. Yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dilerim
Amin
Allah rahmet eylesin. Kimse istemez tabii başına böyle elim bir olay gelmesini ama işten dönerken Ankara'nın göbeğinde ben de çok karşılaşıyorum karanlıkta kasksız ışıksız trafiğin içinde süren bisikletlilerle. Sokaklardaki bisikletli sayısının artmasına sevinirken kural tanımayan birkaç bisikletli yüzünden tüm bisikletlilere yönelik olumsuz bir algı oluşuyor hem araç sürücülerinde hem yayalarda.
Peki bu durumlarda araç sürücülerine neden hiç olumsuz yaklaşım olmuyor? Bisikletli eksik ama bu durumda sürücünün hiç mi suçu yok? Aradan fırlayacak bir yol yok, düz yolda biri yolun sağında gidiyor, çarpma şiddetine göre o araçta oldukça süratli gitmiş. Zaten süratte soldan gitmek gerekmez mi? Yolu yapanda da suç var; Karaman'da bisiklet yolu zaten yok ama o yolda kaldırımda yok. Yan tarafta okullar, fakülteler, liseler, yurtlar var. Millet o yoldan gündüz sürekli yürüyor. Yürüyenler, bisiklet sürenler mecburi olarak ya tarladan yürüyecek ya da yolun sağından. Belediye mevcuttaki kaldırım taşlarını söküp her yıl yeniden taş döşer, olan aydınlatmaları her yıl söker yerine yenisini takar. Bunları yapana kadar bir kaldırım, bir ışık koymuş olsa bunların olma ihtimali çok yüksek oranda düşerdi. Hızı standart bir araba ile rahatça 150-160'a çıkarabileceğin kadar temiz ve boş bir yok. O araç şoförünü bire bir tanımam ama alkol/ telefon gibi bir etken varsa bu kazanın kaçarı hiç olmuyor.