Scudo Sports

Bir ölücüyü öldürmenin yöntemleri

Ölücü diyip hakir görmeyin 100 kişiye mesaj atıp 50sinden küfür yiyip bir tane canına tak etmiş satıcıya denk gelip malı öldürüp alıyor ardından %200 ile satıp geçimlerini sağlıyorlar :)

Scudo
Evet abi haklisin.
En sevdiğim satici tipi cok ust seviye bir urun satip , hakkında en ufak fikri, bilgisi olmayan saticilar. Cunku biseyden haberleri yok, uyguna kapabiliyorsun mali :D
Ikinci bilgisiz satici tipi ise cok tehlikeli. Bir kac sabit argumanlari var " amarihadan geldi , yarislara grdi " gbi seyler. Halbuki mal ya dandik yada istedigi paranın çeyregi etmez :D
Aynen geçen arkadaşın forumda sorduğu Trek ile bilgi almak için arkadaş özelden mesaj attım. Satıcı ile görüşmüş satıcı "Amerika'da Kia'nın müdürü kullanıyordu" demiş. Banane arkadaş Kia'nın müdürünün kullanmasından madem bu değeri artıran bir şey sağda solda satacağına ver bisikleti açık artırma usulü müzayede de satsınlar. Birde öyle bir rakam istemiş ki sanarsın sıfır trek alıyorsun.

Birde ilk dediğindeki gibi satıcı var. Bisiklet bir yerden gelmiş yada şans eseri birisinden almış bu parçada olabilir. Ederi ne en ufak fikri yok, hal böyle olunca ya çok abartılı bir rakam istiyor ya da hiç alakasız bir rakam istiyor. Öyle sahibinden de bir tane bisiklet için mesaj atmıştım. Ya arkadaş 1 tane sıfır koymayı unuttu, ya da dolandırıcı. Zaten bir tane sıfır eksik oldu her halde yazdım, 1 yılı geçmesine rağmen cevap dahi yazmadı.

Ama en güzeli fiyat artırmakmış. Bakalım yazan olursa bende fiyat artırmaya gideyim.

Bir ölücüyü yıldırma yöntemi: Mesela Letgo'da ilan verdiniz, bir ölücü mesaj yazdı ve yarı fiyatını teklif etti. Mesajına cevap vermeden onun satış ilanlarına bakıyorsunuz, mesela 50000₺ yazdığı X marka arabasına 25000₺ teklif ediyorsunuz? 😀 Siz onu engellemeden o sizi engelliyor. 😀
Ben denedim oldu. 😀

Merhaba sizce ikinci el bisikletlerde 2013-2015 arası modellerde metal yorgunluğu yıpranma vs olabilir mi?
ya da uzun süre kullanılmamış ama sıfır yatış bisikletleri sorun çıkarır mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba sizce ikinci el bisikletlerde 2013-2015 arası modellerde metal yorgunluğu yıpranma vs olabilir mi?
ya da uzun süre kullanılmamış ama sıfır yatış bisikletleri sorun çıkarır mı?

Hocam soyle ornek vereyim;
Bu benim tur canavari. Kendisi 96 model , benden once kac km ve hangi sartlarda kullanildi o belirsiz. Ben 5 senedir yuk beygiri gbi kullaniyorum. Masallah iyi geciniyoruz
20200628_074903.jpg

Maşallah allah kaza bela vermesin güzel günlerde pedallayın; ilginize teşekkür ederim@mariokaldato
Rica ederim. Firmalarin bictigi ömür, yada metaller adina verilen dayanim surelerinin bilimsel bir yani yoktur. Sadece bunlar firmalarin yeni parça ve bisiklet satabilmek adina bictikleri ömurlerden ibarettir. Tabi metal yorgunlugu kavrami yatsinamaz bir gercek olmasina ragmen oyle 3-5 senelik bir sey degildir. Ama yine kalitesi belirgin, buyuk firmalarin kadrolari her daim saglamlikta bir tik önde oluyorlar. ( ekstrem ornekler haric )

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Psikolojik destek ihtiyaci olan ölücünün doktorla diyalogu :
"_ Hocam deri koltuga uzanmasak , cocuklugumuzu anlatmasak en son kaça olur ? ^@:-;@hshshsh 😂😂😂 "

Arkadaşlar, bir insanın bir malı alırken kazandığı parayı hangi çilelerle kazandığını bilemezsiniz.
İş yerindeki patronu.müdürü.iş arkadaşları ruh hastası kompleksli ezikler olabilir
Mobbinge maruz kalıyor olabilirler.
Nasıl ki bir futbolcunun 1 saatte kazandığı para yada kazanma şekli 1 kanalizasyon işçisiyle aynı şartlarda değilse
malını satan 1 insana
senin malın (emeğin) o kadar etmez deme hakkınız yoktur.
Gider başka insanların mallarına bakarsınız.

Adam malına istediği fiyatı biçer.
Satamazsa ihtiyacı varsa fiyatı düşer zaten.

Birde ''tuttugunu...'' cu satıcılar var :)
İşyerine ahsap buyuk saksılar alıp sınır çiti gibi kullanmaya karar verdi patron. Arastiriyoruz. Bir ureticinin internet satış portallarındaki urununu bulduk. Daha sonra saticinin isminden kendi sitesine baktık. Sonra da 15 kadar alınacagi icin telefonla ön bilgi/pazarlık soralım dedik.

Sonuc:
386 TL İnternet satış portalı fiyati
430 TL Kendi sitesindeki fiyatı
390 TL İndirimli telefon fiyati

Durum boyle olunca satın almaya cikan ölücülerde coşuyor haliyle

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dün bana gelen mesaj, bisiklet normalde satilik degil ama yinede satilikmi diye soruyorlar. Bende satarim diye cevap veriyorum.

Almak isteyen kisi fiyatini soruyor bende normal degerinden biraz az söyledigim halde beni belki kandirip ucuza elde edebilecegini saniyor.

Mesajlasma aynen asagidaki mesaj alintilarinda yazilanlar.

220375 dosyayı görüntüle

220376 dosyayı görüntüle

Bisiklet de bu...
220377 dosyayı görüntüle

@Murat Cömez abi bide sey tipler var ya , misal ilan aciyorsun " 27.5 jant ust seviye jant seti" diye , hemen altina efsane yorum geliyor " 29 " olsa alırdım " 🤣🤣🤣🤣

Bunların bir de lükse düşkün olanları var.

Geçenlerde xt fren satıyorum, sıfır. Yarı fiyatını teklif ediyor. Git daha düşük seviye bir şey bul.

Bu hafta birkaç parça şey sattım, garmin vs. birkaç şey var. Yahu çiziksiz sıfır ürün, piyasa fiyatının yarısına ilana koyuyorum ve fiyat son yazıyorum. Nakit şu kadar verebilirim diyor. nakit olunca daha mı değerli oluyor? Elime geçen aynı para.

En son fiyat son yazdıktan sonra ünlem işareti koymaya başladım, yazan ölücü sayısı azalsa da yine yazanlar var.

Orada fiyat son yazmışım, daha ne ısrar ediyorsun ki? Bunların en gıcıkları da şu mağazada aynı fiyat diyip ekran görüntüsü gönderenler. Git aynı fiyatsa oradan sipariş ver.

Yahu madem o kadar cimrisin neden belirli seviye ürünlerini kullanıyorsun ki? git ucuzunu kullan bu cimrilikle. Bunu yaparken de beni meşgul ediyorsun. Ya da para biriktir, ne bileyim.

Kibarlık bir yere kadar, bilmiyorum. ölücülere ne cevap veriyorsunuz? kimseye ters cevap vermek istemesem de öyle saçma şeylerle karşılaşıyorum ki.

• Hahaha
Tepkiler: Myali
Bunların bir de lükse düşkün olanları var.

Geçenlerde xt fren satıyorum, sıfır. Yarı fiyatını teklif ediyor. Git daha düşük seviye bir şey bul.

Bu hafta birkaç parça şey sattım, garmin vs. birkaç şey var. Yahu çiziksiz sıfır ürün, piyasa fiyatının yarısına ilana koyuyorum ve fiyat son yazıyorum. Nakit şu kadar verebilirim diyor. nakit olunca daha mı değerli oluyor? Elime geçen aynı para.

En son fiyat son yazdıktan sonra ünlem işareti koymaya başladım, yazan ölücü sayısı azalsa da yine yazanlar var.

Orada fiyat son yazmışım, daha ne ısrar ediyorsun ki? Bunların en gıcıkları da şu mağazada aynı fiyat diyip ekran görüntüsü gönderenler. Git aynı fiyatsa oradan sipariş ver.

Yahu madem o kadar cimrisin neden belirli seviye ürünlerini kullanıyorsun ki? git ucuzunu kullan bu cimrilikle. Bunu yaparken de beni meşgul ediyorsun. Ya da para biriktir, ne bileyim.

Kibarlık bir yere kadar, bilmiyorum. ölücülere ne cevap veriyorsunuz? kimseye ters cevap vermek istemesem de öyle saçma şeylerle karşılaşıyorum ki.
Niye satıyorsun diyor ? Ben de daha iyi ,üst modelini alıcam diyorum.500 tl yazdığım ürüne 200 tl veririm diyeni de gördüm.En sonunda “kardeş mağazaya gidince kasada 500 tl lik ürüne 200 veririm diyebiliyor musun dedim .”

Bir notebook satıyorum kapalı kutusunda piyasada en ucuz 15.000 istediğim rakam 11.000 pazarlık yoktur da yazıyorum.
Arkadaş mesaj atıyor 10 olursa hemen gelip alayım diyor.
Başkası mesaj atıyor bulunduğu yere götürmemi istiyor.
Başkası atıyor x ünide memurum 7.000 lira param var düşünürseniz yazıyor.
Pazarlık sünnettir yazanlar falan derken bitmiyor ölücüler..

Artık ilanlarımın sonuna pazarlık mesajlarına yanıt vermeyeceğim yazıyorum daha etkili oluyor.

Niye satıyorsun diyor ? Ben de daha iyi ,üst modelini alıcam diyorum.500 tl yazdığım ürüne 200 tl veririm diyeni de gördüm.En sonunda “kardeş mağazaya gidince kasada 500 tl lik ürüne 200 veririm diyebiliyor musun dedim .”
En iyisi cevap vermemek gibi duruyor. zaten çoğu şey ilan açıklamasında yazıyor. sizin yöntem aklıma yattı, deneyebilirim.

Olmaz deyin geçin ne olacak. Adam şansını deniyor, bazen de kabul görüyor o teklifler. Kişisel almayın bence. Satış Sitelerinde ölücüler olduğu gibi malını altın kaplama sananlar da var.

Varsa o fiyata ben alırım.

Geri