Samet M.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.117
- İsim
- Samet
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Aynen geçen arkadaşın forumda sorduğu Trek ile bilgi almak için arkadaş özelden mesaj attım. Satıcı ile görüşmüş satıcı "Amerika'da Kia'nın müdürü kullanıyordu" demiş. Banane arkadaş Kia'nın müdürünün kullanmasından madem bu değeri artıran bir şey sağda solda satacağına ver bisikleti açık artırma usulü müzayede de satsınlar. Birde öyle bir rakam istemiş ki sanarsın sıfır trek alıyorsun.Evet abi haklisin.
En sevdiğim satici tipi cok ust seviye bir urun satip , hakkında en ufak fikri, bilgisi olmayan saticilar. Cunku biseyden haberleri yok, uyguna kapabiliyorsun mali
Ikinci bilgisiz satici tipi ise cok tehlikeli. Bir kac sabit argumanlari var " amarihadan geldi , yarislara grdi " gbi seyler. Halbuki mal ya dandik yada istedigi paranın çeyregi etmez![]()
Merhaba sizce ikinci el bisikletlerde 2013-2015 arası modellerde metal yorgunluğu yıpranma vs olabilir mi?
ya da uzun süre kullanılmamış ama sıfır yatış bisikletleri sorun çıkarır mı?
Abi bende öğrenciyim yap birşeyler ayağımız alışssınEğtimli ölücüler var 😂 hadi neyse onları görmemezlik den gelelim. Kuru fasulye onlar
-Öğrenciyim abi
![]()
Rica ederim. Firmalarin bictigi ömür, yada metaller adina verilen dayanim surelerinin bilimsel bir yani yoktur. Sadece bunlar firmalarin yeni parça ve bisiklet satabilmek adina bictikleri ömurlerden ibarettir. Tabi metal yorgunlugu kavrami yatsinamaz bir gercek olmasina ragmen oyle 3-5 senelik bir sey degildir. Ama yine kalitesi belirgin, buyuk firmalarin kadrolari her daim saglamlikta bir tik önde oluyorlar. ( ekstrem ornekler haric )Maşallah allah kaza bela vermesin güzel günlerde pedallayın; ilginize teşekkür ederim@mariokaldato
Dün bana gelen mesaj, bisiklet normalde satilik degil ama yinede satilikmi diye soruyorlar. Bende satarim diye cevap veriyorum.
Almak isteyen kisi fiyatini soruyor bende normal degerinden biraz az söyledigim halde beni belki kandirip ucuza elde edebilecegini saniyor.
Mesajlasma aynen asagidaki mesaj alintilarinda yazilanlar.
220375 dosyayı görüntüle
220376 dosyayı görüntüle
Bisiklet de bu...
220377 dosyayı görüntüle
Niye satıyorsun diyor ? Ben de daha iyi ,üst modelini alıcam diyorum.500 tl yazdığım ürüne 200 tl veririm diyeni de gördüm.En sonunda “kardeş mağazaya gidince kasada 500 tl lik ürüne 200 veririm diyebiliyor musun dedim .”Bunların bir de lükse düşkün olanları var.
Geçenlerde xt fren satıyorum, sıfır. Yarı fiyatını teklif ediyor. Git daha düşük seviye bir şey bul.
Bu hafta birkaç parça şey sattım, garmin vs. birkaç şey var. Yahu çiziksiz sıfır ürün, piyasa fiyatının yarısına ilana koyuyorum ve fiyat son yazıyorum. Nakit şu kadar verebilirim diyor. nakit olunca daha mı değerli oluyor? Elime geçen aynı para.
En son fiyat son yazdıktan sonra ünlem işareti koymaya başladım, yazan ölücü sayısı azalsa da yine yazanlar var.
Orada fiyat son yazmışım, daha ne ısrar ediyorsun ki? Bunların en gıcıkları da şu mağazada aynı fiyat diyip ekran görüntüsü gönderenler. Git aynı fiyatsa oradan sipariş ver.
Yahu madem o kadar cimrisin neden belirli seviye ürünlerini kullanıyorsun ki? git ucuzunu kullan bu cimrilikle. Bunu yaparken de beni meşgul ediyorsun. Ya da para biriktir, ne bileyim.
Kibarlık bir yere kadar, bilmiyorum. ölücülere ne cevap veriyorsunuz? kimseye ters cevap vermek istemesem de öyle saçma şeylerle karşılaşıyorum ki.
En iyisi cevap vermemek gibi duruyor. zaten çoğu şey ilan açıklamasında yazıyor. sizin yöntem aklıma yattı, deneyebilirim.Niye satıyorsun diyor ? Ben de daha iyi ,üst modelini alıcam diyorum.500 tl yazdığım ürüne 200 tl veririm diyeni de gördüm.En sonunda “kardeş mağazaya gidince kasada 500 tl lik ürüne 200 veririm diyebiliyor musun dedim .”