Scudo Sports

Bir ölücüyü öldürmenin yöntemleri

letgo, ölücüleri engellemek için adeta teşvik ediyor, "kimseyi engellememişsin hayırdır birader" der gibi bi hali var : D

Dosyalar

• Screenshot_20200306-103535.png
    Screenshot_20200306-103535.png
    21,5 KB · Okunma: 75
Scudo
Letgoda kim ne tutturur ise bir çok satıcı pazarlık ile %50 gibi fiyatlara inebiliyor.
Mağazalar gibi değeri 1000tl ise 1500 istiyor fiyatı kırıp 1000tl satarı mantığı olduğu sürece ölücüler asla bitmez

Birde şeyciler var saticilar arasinda, burnundan kıl aldirmayan, parca satisinda bile egosu tavan yapan, potansiyel musteriye peşin peşin firca atanlar :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve turco
Sezon dışı dönemlerde büyük ölücülük yaptıgım doğrudur 😂😂

İlanda 350 yazan ayakkabıyı 170e bağladım bu geçtiğimiz aylarda...pedal, aero bar ve diğer aksesuarları yarı fiyatına temin ettim valla. Ölücüyüm ölücüsün ölücüyüz...
bu davranış ölücülük değil gibi sanki, yani ikna gibi geldi bana, satın alma gerçekleştiyse sıkıntı yok ama gerçekleşmezse ölücüsün : D

bu davranış ölücülük değil gibi sanki, yani ikna gibi geldi bana, satın alma gerçekleştiyse sıkıntı yok ama gerçekleşmezse ölücüsün : D

Tabiki gerçekleşti. Öldürürken tabiki ikna ediyorum. Bak haftasonu geliyor, çerez paran çıksın. Zaten kullanılmıyorsun benim işim görülsün vs.

Şu kadar veriyorum uyarsa alıyım diyerek mesaj atmak benim tarzım değil, sen tok alıcı gibi davranırsan karşındakide tok satıcı gibi davranır istediğini elde edemezsin 😉

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Her daim malını satmak isteyen ile alışveriş ederim. Derimki sen satıcıysan bende alıcıyım herşey karşılıklı ne senden fazla ne benden az .

Bence ölücüyü öldürmenin en güzel yolu mesela letgo da yaşadığım bir durum 300 liralık bir mevla ürünüme 100 lira teklif de bulunuldu bende sayfadındaki koltuk takımı(3200₺) ile takas olur dedim. Bu şekil de ölücüye ölücülükle karşılık verdim işe yaradı. Deneyin

Yani onu ölücülükle vurun. Ne bilim tarlaya takas olur gibi. İlanlarında kıymetli ne varsa 😂

Her daim malını satmak isteyen ile alışveriş ederim. Derimki sen satıcıysan bende alıcıyım herşey karşılıklı ne senden fazla ne benden az .

Bence ölücüyü öldürmenin en güzel yolu mesela letgo da yaşadığım bir durum 300 liralık bir mevla ürünüme 100 lira teklif de bulunuldu bende sayfadındaki koltuk takımı(3200₺) ile takas olur dedim. Bu şekil de ölücüye ölücülükle karşılık verdim işe yaradı. Deneyin

Yani onu ölücülükle vurun. Ne bilim tarlaya takas olur gibi. İlanlarında kıymetli ne varsa 😂
Her pazarlık teklifinde fiyatı %10 artırmak stratejisi çalışıyor. Eski bisikletimi satarken birisi deli olmuştu bu yöntemi uyguladığım için. İlk fiyatı kabul ettiğini söylediğinde çok geç sizin için, alacaksanız size %20 daha fazla diyip ona satmamıştım

Her pazarlık teklifinde fiyatı %10 artırmak stratejisi çalışıyor. Eski bisikletimi satarken birisi deli olmuştu bu yöntemi uyguladığım için. İlk fiyatı kabul ettiğini söylediğinde çok geç sizin için, alacaksanız size %20 daha fazla diyip ona satmamıştım
Fiyati uygun tutuyorsun mesela , sifir fiyatinin şu kadar olduğunu, az kullanildigini uygun fiyata verildigini ozellikle belirtiyorsun, özelden bomba soru geliyor " en son ne yapabiliriz?
Bi tanesine " Hemen uçakla Kolombia'ya gidip tango yapabiliriz " yazmistim .
Ne diyim ki ölücügillere

- hala satılık mı?
+ evet satılık
-son fiyat nedir
+600 lira
-300 veriyorsan almak isterim
+1000 lira verirsen vermek isterim.

Arkadaş bende şunu anlamıyorum.Sifiri bin lira olan ürünün her ne olursa olsun ikinci eli nasil 800 lira olur arkadaş.Saygi duymuyorum buna ne kadar kullanirsan kullan o ürün ikinci eldir.
Aynen hocam 2. El 200-300 TL fark görünce hatta bazıları çamur içinde bisiklet fotoğraf çekmiş tok satıcı 😁 bende sıfır aldım

Arkadaş bende şunu anlamıyorum.Sifiri bin lira olan ürünün her ne olursa olsun ikinci eli nasil 800 lira olur arkadaş.Saygi duymuyorum buna ne kadar kullanirsan kullan o ürün ikinci eldir.
Oda cok ayri bir sacmalik gerçekten :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Kardeşim ben şunu demek istiyorum, açıklamada bulunan bi şeyi sana soran kişi açıklamayı okumamış demektir, yani ciddi bi alıcı değil demektir, büyük ihtimalle ölücüdür veya gafletle açıklamayı okumayı unutmuş olabilir, bu durumda bi defa açıklamayı okuması gerektiğini hatırlatırsın, baktın hala açıklamadaki şeyleri soruyor, sal gitsin yani.

İki ay kadar evvel epttavm kanalıyla Volkan Bisiklet'ten 24-36-48 aynakol aldım. Sitelerinde aynı aynakolun 24-36-48, 24-34-42 ve 28-38-48 modelleri ayrı ayrı listelenmişti. Gelen aynakol 28-38-48. Açtım telefonu durumu bildirdim. Cevap: "24-36-48 yok, muadil olarak bunu gönderdik". İyi ki epttavm kanalıyla almışım, iade ettim. Direkt volkan bisiklet'in kendi sitesinden almış olsaydım iade edemeyebilirdim de.

Sonra internette 24-36-48 aramaya başladım. En az 5 satıcıda buldum. Ama işi öğrendim artık. Arıyorum: "sitenizde filanca model 24-36-48 diş aynakol listeleniyor, stok durumunu teyid edebilir misiniz?"

Hiç birinde yoktu. Kimisi diyor ki, sitede stoklu görünüyorsa stoktadır, bakmaya lüzum yok. Ama ısrar ediyorum, arıyorlar ve bulamıyorlar.

Artık satılık ilanlarına şöyle cevap veriyorum.

Shimano Tourney mi? -Evet efendim
TY-301 değil mi, yanlış olmasın? -Bi dakka bakıyım... evet ty-301 görünüyor (görünüyor???!)
Diş sayıları 24-36-48 mi? -Evet
Bi sayabilir misiniz? Kimi üşeniyor bir mazeret ile saymıyor, kimi sayıyor ve "Hmmm sanırım bu 42 diş..."

Hele bir satıcı iptal etti beni. "Beyefendi karışık gönderiyoruz, diş sayısı vermemiz doğru olmaz" :)

@Abdullah.R " karisik gonderiyoruz , diş sayisi vermemiz doğru olmaz"
Haha abi bu baya enteresan bir esnaf agziymis . Sasirdim gercekten , sanki cekilisle hediye dağıtıyorlar :D
Not : Zaten ustlerinde yazar kaç diş oldugu ayrica

@mariokaldato

O sırada 24-36-48 bulacam diye markasız aynakollara bakmaya başlamıştım. Haliyle Özharput İnşaat Turizm Hafriyat Biskelet Tekstil A.Ş gibi satıcılar da çıkıyordu karşıma. Sattıkları malda diş sayısı yazmaz, yazsa dahi onlar okumaz...

Söylemek istediğim şu ki, bir çok mağaza ne sattığını bilmiyor. Domates satar gibi parça satıyor. Ürün açıklamaları yalan yanlış. Hele ikinci el piyasasında vaziyet daha da vahim. Hal böyle olunca, ürün açıklaması sadece bir ön fikir vermeye yarıyor. Arayıp her ayrıntıyı (açıklamada yazanlar dahil) tek tek sormak gerekiyor. Hatta bazen kendini tekrarlayan çapraz sorgu gerekiyor ki, satıcı uydurma cevaplar mı veriyor yokse ne dediğini biliyor mu ortaya çıksın.

Türkiye'de sistem böyle çalışıyor. Alıcılarla satıcılar mükemmel uyum içinde. Tencere yuvarlanır kapağını bulurmuş. :)

@mariokaldato

O sırada 24-36-48 bulacam diye markasız aynakollara bakmaya başlamıştım. Haliyle Özharput İnşaat Turizm Hafriyat Biskelet Tekstil A.Ş gibi satıcılar da çıkıyordu karşıma. Sattıkları malda diş sayısı yazmaz, yazsa dahi onlar okumaz...

Söylemek istediğim şu ki, bir çok mağaza ne sattığını bilmiyor. Domates satar gibi parça satıyor. Ürün açıklamaları yalan yanlış. Hele ikinci el piyasasında vaziyet daha da vahim. Hal böyle olunca, ürün açıklaması sadece bir ön fikir vermeye yarıyor. Arayıp her ayrıntıyı (açıklamada yazanlar dahil) tek tek sormak gerekiyor. Hatta bazen kendini tekrarlayan çapraz sorgu gerekiyor ki, satıcı uydurma cevaplar mı veriyor yokse ne dediğini biliyor mu ortaya çıksın.

Türkiye'de sistem böyle çalışıyor. Alıcılarla satıcılar mükemmel uyum içinde. Tencere yuvarlanır kapağını bulurmuş. :)
Evet abi haklisin.
En sevdiğim satici tipi cok ust seviye bir urun satip , hakkında en ufak fikri, bilgisi olmayan saticilar. Cunku biseyden haberleri yok, uyguna kapabiliyorsun mali :D
Ikinci bilgisiz satici tipi ise cok tehlikeli. Bir kac sabit argumanlari var " amarihadan geldi , yarislara grdi " gbi seyler. Halbuki mal ya dandik yada istedigi paranın çeyregi etmez :D

Geri