Scudo Sports

Bir ölücüyü öldürmenin yöntemleri

Ölücülerin yanında bazılarıda çok aşırı fiyat yazıyorlar.

Bir çok ilanda sıfır ve taksitli fiyatı 2000tl iken 2 3 yıl kullanmış lastikler yenmiş bisiklete 1800 1700tl fiyat istemektedir. Buda bence normal değil. Son ne olur diyorsun 1800 ise fiyatı 1400 diyor taktik mi yapyor yoksa o an için satamadığı için gına gelip mi yazıyor çözemiyorum

Scudo
@turco İsteyen istesin zaten satamıyorlarki hem bu kimseyi de ilgilendirmez bence herkes işine gücüne baksın doğrusu da bu. bir malın ederi vardır birde serbest piyasa vardır abartan zaten malını satamaz onlara şark kurnazı veya cin oldu adam çarpacak diyoruz zaten kaideye almaya bile gerek yok öylelerini.

3500 liralık bir ilan var diyelim:

Ölücü::selamunaleküm kuzey ege mi
Ben: evet
Ölücü: bike duruyor mu
Ben: abi duruyor, 3400e biriyle anlaştık gibi.
Ölücü: hımm
Ben: Bi aksilik olursa haber veriyim mi
Ölücü: olur abi

Ertesi gün..

Ben: iyi günler hocam anlaştığımız arkadaş sıfır karbon bike almaya karar vermiş. 3350 keş veren bi arkadaş var ama pek yanaşmıyorum. Siz hala düşünüyor musunuz?
Ölücü: olur da fiyat son ne olur?
Ben: 3400
Ölücü:....???
Abi olmuyor mu bişeyler?
Ben: yok kardeşim. Olsa zaten alıcı var.
Ölücü: tamam abi ben para ayarlamaya çalışayım.

Ölücü ayarlayamaz ve ilanın fiyatı 3900e çıkarılıp, 3650ye düşürülür. Bu arada ölücümüze fiyatın düştüğüne dair bildirim gitmiştir. Ölücümüz büyük bir hevesle bildirime tıklar ve olaylar gelişir...

Daima çalışır..

@Kuzey Ege Bu iyiymiş. :harika: Devamında ne oluyor merakla bekliyoruz:krktm:

Haklısın ne diyeyim

@Kuzey Ege Bu iyiymiş. :harika: Devamında ne oluyor merakla bekliyoruz:krktm:
Part II

Ölücü: abi??
Ben: buyrun?
Ölücü: abi 3500den 3650ye çıkmışsın?
Ben: evet kardeşim, sezon yaklaştı, alıcılar çok arıyor
Ölücü: abi doğru değil bu yaptığın. 3500 demiştin. Noldu da arttı ki?
Ben: biraz düşük fiyat koyduğumu fark ettim.
Ölücü: abi yap bişeyler, vallaha da bu bisikleti istiyorum ben
Ben: senin güzel hatırına 3450 olsun. Başka bişey yapamam
Ölücü: abi öğrenciyiz, biraz birikmişim var, bin lira da babamdan alıcam.
Ben: mayısa kadar satılmazsa en az 3900.. Arayan arayana. Sen bilirsin.

Genelde tutuyor arkadaşlar. Alıcı ile irtibatı koparmamak lazım. Bu şekilde çok bisiklet sattım ben.

Part II

Ölücü: abi??
Ben: buyrun?
Ölücü: abi 3500den 3650ye çıkmışsın?
Ben: evet kardeşim, sezon yaklaştı, alıcılar çok arıyor
Ölücü: abi doğru değil bu yaptığın. 3500 demiştin. Noldu da arttı ki?
Ben: biraz düşük fiyat koyduğumu fark ettim.
Ölücü: abi yap bişeyler, vallaha da bu bisikleti istiyorum ben
Ben: senin güzel hatırına 3450 olsun. Başka bişey yapamam
Ölücü: abi öğrenciyiz, biraz birikmişim var, bin lira da babamdan alıcam.
Ben: mayısa kadar satılmazsa en az 3900.. Arayan arayana. Sen bilirsin.

Genelde tutuyor arkadaşlar. Alıcı ile irtibatı koparmamak lazım. Bu şekilde çok bisiklet sattım ben.
:D bakalım bende ölücüleri üzerime çekmek adına letgo'ya koydum ilanımı. Ölücü ile karşılaşırsam sizin tekniği deneyeceğim. Sizin bu tekniği bir zaman milletin ömrünü çürüttüğü knight online'da pazarda çok yapardım.

Size bir al-sat nasıl olur fıkrası aktarayım; yahudi bir arkadaşım anlatmıştı:

Olay Paris'te geçmektedir. Her yerde olduğu gibi o zamanlar orada da tekstil işi yahudilerin adeta tekelindedir.
Moiz'in elinde tanesini 10 franktan düşürdüğü 100 adet pantalon vardır. Hemen açar telefonu Abraham'a,
"Abram, elimde 100 pantalon var, tanesi 20 frank, alıyor musun?"
"Tamam Moiz, gönder" der Abraham ve pantalonlar Abraham'a gelir.
Mallar eline geçer geçmez Abraham Yitzak'ı arar,
"Yitzak, elimde 100 pantalon var, tanesi 35 frank, göndereyim mi" diye sorar.
"Gönder Abram, alırım tabi" diye yanıtlar Yitzak Abraham'ı hemen.
Pantalonlar Yitzak'a gelince, Yitzak bir alışveriş defterine göz gezdirir ve Simon'u görür. Telefonu çevirir,
"Simon dostum, elimde 100 pantalon var, tanesi 60 frank, alırsın?" diye sorar. Simon hiç tereddüt etmeden,
"Gönder Yitzak, almaz mıyım hiç der" ve 100 pantalon Simon'un dükkanına gelir.
Simon biraz düşünüp son zamanlarda bir-iki mal gönderdiği Mösyö Dupond'un telefonunu görür defterinde. Dupond doğal olarak cemaatten değildir ama yine de numarasını çevirir adamın ve
"Mösyö Dupond, elimde tanesi 80 franktan 100 pantalon var, alır mısınız?" diye sorar.
"Alırım Mösyö Simon, gönderin" der Mösyö Dupond. İki gün sonra pantalonlar Dupond'un dükkanına gelir. Dupond paketleri açar ve pantalonlara bakar. Kimisinin bir bacağı diğerinden kısadır, kimisinin fermuarları takılmamıştır. Bazılarında bir paça bol ispanyol, diğerinde Pakistan usülü dardır.
Mösyö Dupond, bu ticaret ahlakına sığmaz diye açar hemen Simon'a telefonu, uzun uzun bu hataları anlattıktan sonra "bunların hiçbiri giyilecek durumda değil Mösyö" diye sinirlenerek bağırır.
Simon sakindir. "Ama Mösyö yanlış anladınız sanırım siz, bu pantalonlar giyilmek için değil ki, alıp-satmak için" der.

Buna da ticarette paradigma farkı diyorlar herhalde :)

@Haluk Eke
Kayserili, siyah sütyen almak için girmiş musevinin dükkanına!
Paranın kokusunu alan musevi, az kaldığını iddia ederek, tanesini 40 avro dan vermiş.
Kayserili, 6 tane alıp, bir kaç gün sonra tekrar dönmüş, bu sefer 2 düzine istemiş.
Bu sefer musevi tanesini 50 avrodan dan satmış. Aradan 1 ay gecmiş, gittikçe mal bulamayacağını sanan kayserili, geri kalanını 75 avrodan dan kapatmış.
Sonunda musevi merak edip, bu kadar sütyeni ne yaptığını sormuş ona!
Kayserili cevap vermiş:
-Bunları ikiye kesiyorum, minik takkeler yapıyorum, sonra da bunları musevilere tanesi 100 avrodan dan satıyorum.

Ben de bu fıkrayı çok severim. 😀 😀

@Haluk Eke
Kayserili, siyah sütyen almak için girmiş musevinin dükkanına!
Paranın kokusunu alan musevi, az kaldığını iddia ederek, tanesini 40 avro dan vermiş.
Kayserili, 6 tane alıp, bir kaç gün sonra tekrar dönmüş, bu sefer 2 düzine istemiş.
Bu sefer musevi tanesini 50 avrodan dan satmış. Aradan 1 ay gecmiş, gittikçe mal bulamayacağını sanan kayserili, geri kalanını 75 avrodan dan kapatmış.
Sonunda musevi merak edip, bu kadar sütyeni ne yaptığını sormuş ona!
Kayserili cevap vermiş:
-Bunları ikiye kesiyorum, minik takkeler yapıyorum, sonra da bunları musevilere tanesi 100 avrodan dan satıyorum.

Ben de bu fıkrayı çok severim. 😀 😀
Ahaha iyimis :D

Bir kimsenin ölücü olup olmadığını ilk başta anlayamıyorsunuz. Ürünle ve alışverişle ilgili akla gelen bütün açıklamayı ilana girin, biri size gelir de cevabı açıklamada bulunan bir konuyu sorarsa "açıklamanın tamamını okumayan alıcılarla ilgilenilmiyorum" diyerek ikaz edin, buna rağmen açıklamada bulunan bi şeyle ilgili tekrar soru sorarsa salın gitsin, açıklamada olmayan bi şeyi sorarsa, vermek istediğiniz cevabı açıklamaya girin ve "açıklamaya bak" diye cevap verin, muhtemelen size gelen her ölücü benzer şeyleri soracaktır, cevabınız hazır olur, fazla uğraşmazsınız. En önemlisi ise ilana talep ettiğiniz fiyatın 30-40 lira aşağısını yazın ve alıcıyı mutlaka evinize yakın bi yere çağırın ve bunu sadece açıklamada belirtin, gelmezse gelmesin, eğer gelip de yüzyüze ölücülük yapmaya kalkışırsa tek kelime etmeden basıp gidin, nasıl olsa eviniz yakın. Mesela normalde şu ilana bi günde kırk tane ölücü gelmesi lazımdı ama açıklamayı okumuş olacaklar ki mesaj atan sayısı 5'i geçmedi, okuyunca tırstılar galiba.

Dosyalar

• Screenshot_20200305-193500.png
    Screenshot_20200305-193500.png
    89,4 KB · Okunma: 64
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Dün bana gelen mesaj, bisiklet normalde satilik degil ama yinede satilikmi diye soruyorlar. Bende satarim diye cevap veriyorum.

Almak isteyen kisi fiyatini soruyor bende normal degerinden biraz az söyledigim halde beni belki kandirip ucuza elde edebilecegini saniyor.

Mesajlasma aynen asagidaki mesaj alintilarinda yazilanlar.

ölücü1.png

ölücü2.png

Bisiklet de bu...
7 (1).JPG

Dün bana gelen mesaj, bisiklet normalde satilik degil ama yinede satilikmi diye soruyorlar. Bende satarim diye cevap veriyorum.

Almak isteyen kisi fiyatini soruyor bende normal degerinden biraz az söyledigim halde beni belki kandirip ucuza elde edebilecegini saniyor.

Mesajlasma aynen asagidaki mesaj alintilarinda yazilanlar.

220375 dosyayı görüntüle

220376 dosyayı görüntüle

Bisiklet de bu...
220377 dosyayı görüntüle
Abi bazisi hem ölücü değil, ayni zamanda "sorucu" oluyor öylesine soruyor ehehw
2020-01-26 21.35.23.png

Son düzenleme:
Abi bir ölücüyü öldürmenin en güzel yolu , lan olum bas git bag, la bas git , yada sektör olmadı hassektör resmi mi yollamak acaba gerçi o beceri bende yok bazı agalarda var :koptum:

Bir kimsenin ölücü olup olmadığını ilk başta anlayamıyorsunuz. Ürünle ve alışverişle ilgili akla gelen bütün açıklamayı ilana girin, biri size gelir de cevabı açıklamada bulunan bir konuyu sorarsa "açıklamanın tamamını okumayan alıcılarla ilgilenilmiyorum" diyerek ikaz edin, buna rağmen açıklamada bulunan bi şeyle ilgili tekrar soru sorarsa salın gitsin, açıklamada olmayan bi şeyi sorarsa, vermek istediğiniz cevabı açıklamaya girin ve "açıklamaya bak" diye cevap verin, muhtemelen size gelen her ölücü benzer şeyleri soracaktır, cevabınız hazır olur, fazla uğraşmazsınız. En önemlisi ise ilana talep ettiğiniz fiyatın 30-40 lira aşağısını yazın ve alıcıyı mutlaka evinize yakın bi yere çağırın ve bunu sadece açıklamada belirtin, gelmezse gelmesin, eğer gelip de yüzyüze ölücülük yapmaya kalkışırsa tek kelime etmeden basıp gidin, nasıl olsa eviniz yakın. Mesela normalde şu ilana bi günde kırk tane ölücü gelmesi lazımdı ama açıklamayı okumuş olacaklar ki mesaj atan sayısı 5'i geçmedi, okuyunca tırstılar galiba.

İzniniz olursa bu konu ile ilgili sizinle aynı fikirde olmadığımı belirtmek isterim. Siz belki yazdıklarınızda gerçekçi ve samimi olabilirsiniz fakat şahsen ben telefonda açıklamalarla ilgili gerekirse bir daha soru sorarım. Hatta bisiklet ile ilgili alakasız detayları bile sorarım.

Buradaki amaç aslında bir miktar satıcıyı daha iyi tanımaktır.

Lütfen yazacağımı üzerinize alınmayın. Şahsi fikrim pazardan domates bile alırken, domatesi değil satıcıyı seçmeyi tercih ederim.

Umarım bu tip alışverişlerde hepimizin karşısına düzgün kişiler çıkar. Unutmamak gerekir ki ''MAL İNSAN EVLADINDAN ALINIR''

İzniniz olursa bu konu ile ilgili sizinle aynı fikirde olmadığımı belirtmek isterim. Siz belki yazdıklarınızda gerçekçi ve samimi olabilirsiniz fakat şahsen ben telefonda açıklamalarla ilgili gerekirse bir daha soru sorarım. Hatta bisiklet ile ilgili alakasız detayları bile sorarım.

Buradaki amaç aslında bir miktar satıcıyı daha iyi tanımaktır.

Lütfen yazacağımı üzerinize alınmayın. Şahsi fikrim pazardan domates bile alırken, domatesi değil satıcıyı seçmeyi tercih ederim.

Umarım bu tip alışverişlerde hepimizin karşısına düzgün kişiler çıkar. Unutmamak gerekir ki ''MAL İNSAN EVLADINDAN ALINIR''
Kardeşim ben şunu demek istiyorum, açıklamada bulunan bi şeyi sana soran kişi açıklamayı okumamış demektir, yani ciddi bi alıcı değil demektir, büyük ihtimalle ölücüdür veya gafletle açıklamayı okumayı unutmuş olabilir, bu durumda bi defa açıklamayı okuması gerektiğini hatırlatırsın, baktın hala açıklamadaki şeyleri soruyor, sal gitsin yani. He adamın okuma alışkanlığı yoktur, ciddi bi alıcıysa sizden telefon numarası ister. Ha cevabı açıklamada bulunan bi soruyu tekrar sorma amacınız o ise o başka, yani bu şekilde düşünmemiştim. Ama bana göre bu şekilde ilan paylaşan kimseler ciddi kimselerdir, mesela ben böyle bi satıcıya denk gelsem gözüm kapalı ürünü satın alırım, bana göre bu kimseler karakteri belli kimseler, sizin onu tanımanıza gerek kalmadan o size kendini ciddiyetiyle tanıtmış oluyor zaten. Mesela yukarıda fotosunu attığım ilanın açıklamasında "başka suali olan varsa mesaj atsın" diye bi madde de var, yani sizin düşündüğünüz şeye ters bi şey yok. Siz tanımak için soruyorsunuz, o ise sizden açıklama istiyor.
Mesela bebenin biri bana pazarlık var mı diye soruyor, bunun üzerine ondan açıklamayı okumasını istediğim halde bebe bana bu sefer "bisikleti büyükçekmeceye getir alıcam" diye mesaj atıyor, yani bisikleti ayağıma getirir misin diye soru soruyor. Halbuki açıklamada "alışveriş sefaköy metrobüs durağının orada gerçekleşecektir." diye bi madde var. Şimdi bu bebe seni tanımak için mi tekrar soruyor, açıklamayı okumadığı için satıcıyı gereksiz yere uğraştırmış oluyor mu?

aktarıcıların söküldüğünü göstermek için arka tekerin ve orta göbeğin fotosunu ilana koyduğum halde üstelik bunu da açıklamada belirttiğim halde beni tanımaya çalışan birisinin sorduğu soru : D bunun adı tembellik, devamındaki yanıt ise şu "he pardon yeeaaa"

Dosyalar

• Screenshot_20200306-100614.png
    Screenshot_20200306-100614.png
    30,1 KB · Okunma: 50
Kibar olmayan alıcı ve satıcılarla alışveriş yapmak istemem. Hem alıcı hem de satıcı için geçerli.

Geri