Scudo Sports

Bir ölücüyü öldürmenin yöntemleri

Hollanda'da suratıma bakmadılar :D Tüm dünyayı gezmiş gibi genellemiş olabilirim haklısınız :ssrtcbya:
Aaaaa bu arada, ben bisiklet mağazalarından bahsediyorum :D Kafa gidik benim bu günlerde
Serkan, tabiki aralarinda istisnada olsa kendini begenmis bisikletciler var (Bunlardan birini denk geldigini umut ediyorum) ama genelde Hollanda, Fransa, Belcika, Isvicre vs. gibi ülkelerde pazarlik var hele hele Almanyada tek bisikletcilerde degil her yerde pazarlik yapiliyor (Her yerde derken Market gibi yerlerde yapmiyorlar tabiki :) ). Bu cok normal ve hic kimse de kimseyi de asaglamiyor, pazarligi alman bile yapiyor.

DIP NOT:
- Almanya Pazarlik konusunda türkiye kadar olmasada yakin diye bilirim. Media Markt dan tutun mobilya sirketlerine kadar her yerde pazarlik var.
- Fransa ile Isvicre de ayni TR ye yakin Pazarlik konusunda, devamli alisveris yaptigim yerler. (Bisikletcilerden bahst ediyorum)
- Hollanda dan 2 defa alisveris yaptim ve pazarlik imkanin vardi hepsi bu.
- Belcikayi bilmiyorum sadece kulaktan duyma söylüyorum.

Yanlis anlasilma olmasin sadece ufak bir düzeltme yapmak istedim.

Saygilarimla

Scudo
Serkan, tabiki aralarinda istisnada olsa kendini begenmis bisikletciler var (Bunlardan birini denk geldigini umut ediyorum) ama genelde Hollanda, Fransa, Belcika, Isvicre vs. gibi ülkelerde pazarlik var hele hele Almanyada tek bisikletcilerde degil her yerde pazarlik yapiliyor (Her yerde derken Market gibi yerlerde yapmiyorlar tabiki :) ). Bu cok normal ve hic kimse de kimseyi de asaglamiyor, pazarligi alman bile yapiyor.

DIP NOT:
- Almanya Pazarlik konusunda türkiye kadar olmasada yakin diye bilirim. Media Markt dan tutun mobilya sirketlerine kadar her yerde pazarlik var.
- Fransa ile Isvicre de ayni TR ye yakin Pazarlik konusunda, devamli alisveris yaptigim yerler. (Bisikletcilerden bahst ediyorum)
- Hollanda dan 2 defa alisveris yaptim ve pazarlik imkanin vardi hepsi bu.
- Belcikayi bilmiyorum sadece kulaktan duyma söylüyorum.

Yanlis anlasilma olmasin sadece ufak bir düzeltme yapmak istedim.

Saygilarimla
Murat abi yazdıklarınıza katılıyorum, babamın sinema bileti için pazarlık yapıp indirim aldığı günden beri herşey de bir indirim oranı olabileceği ihtimalini düşünüyorum :harika:

Bence sıkıntı bisikletini değeri 9000 sanıp satmaya çalışanlar. 4 senelik ultegra karbon bisikleti hala 0 bisikletlerle kıyaslıyorlar.. zaten yarı ömrü dolmuş. Üstündeki komponentler eskimiş 9000 fiyat çekiyor. 2 yıldır bir ürün satılmıyorsa fiyatında sıkıntı vardır

Hollanda'da suratıma bakmadılar :D Tüm dünyayı gezmiş gibi genellemiş olabilirim haklısınız :ssrtcbya:
Aaaaa bu arada, ben bisiklet mağazalarından bahsediyorum :D Kafa gidik benim bu günlerde
Ben mağazaları değil de, meraklıların kendi aralarındaki alışverişi kastetmiştim aslında. Bisiklet mağazasında standart bir şey için pazarlık yapmayı denediyseniz; Hollanda'da serbest, diğer ülkelerde yasak olan ürünleri fazla tükettiğinizi düşünmüş olabilirler :eek:

Mağazadan sıfır da alıyorsanız, bir ürünün fiyatı arttıkça pazarlık edilebilme potensiyeli de genelde artar. Mesela otomobil alacaksanız, dünyanın her yerinde pazarlık yapılır benim bildiğim. Tabii istisnalar da vardır; bazı markalar pazar güçleri sayesinde "bizim fiyatımız kesin olarak bu" diyebilir, bazı ülkelerde işçilik için pazarlık yapmak hakaret kabul edilir, vs.

Avrupa'dan mağaza indirimi almak çok zor özellikle daha kurumsal yerlerden. Genelde bu tip yerler indirim yerine hediye kartı veriyorlar. Örneğin 100 euro daha harca şu kadarını bu karttan düşelim gibi.

En son Türkiye'de House of Bike açılışa özel benim yukarıda yazdığım benzer yöntem ile satış yapıyordu.

@burcinhan Bu konuda House Of Bike satıştaki arkadaşlara eleştiride bulundum. Dedim bu teklifiniz yeni bisiklet alacaklar için cazip. Ben geldim üst düzey bir bisiklet alacağım şu kadar hediye çeki benim kaskım var, eldivenim var, ayakkabım var yani ben zaten bu işe başlayalı yıllar olmuş ben hediye çekini ne yapacağım dedim katlanır bisiklet alın dediler. 😀

Bana da eşinize bir bisiklet hediye etmek istemez misiniz diye sormuşlardı :)

@burcinhan Bu konuda House Of Bike satıştaki arkadaşlara eleştiride bulundum. Dedim bu teklifiniz yeni bisiklet alacaklar için cazip. Ben geldim üst düzey bir bisiklet alacağım şu kadar hediye çeki benim kaskım var, eldivenim var, ayakkabım var yani ben zaten bu işe başlayalı yıllar olmuş ben hediye çekini ne yapacağım dedim katlanır bisiklet alın dediler. 😀

Adamlar çapraz satış, dikey satış iyi öğrenmişler.

Ben geçenlerde çapraz satış tekniğiyle çay bardağı almış olan müşterime çay süzgeci satayım dedim, kadın elindeki çay bardağını da bıraktı.:ssrtcbya::D

@hamlet2006 Kitle farklı olunca normal. Oraya Trek almaya gelen adam cebinde parası olan adam. Hanımdan fırça yemiyeyim ona da bir katlanır alayım bari zihniyetiyle gidiyor. Size gelen teyzem kocasından kenara sakladığı 3 kuruşla çay bardağı alacak süzgeci alacak para yok teyzede ne yapsın.

Adamlar çapraz satış, dikey satış iyi öğrenmişler.

Ben geçenlerde çapraz satış tekniğiyle çay bardağı almış olan müşterime çay süzgeci satayım dedim, kadın elindeki çay bardağını da bıraktı.:ssrtcbya::D
süzgeç dediğin 50 kr-1 tl fiyatı olan birşey. değdi mi yani :acpsnr:

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
@mariokaldato onlar kıyametçiler hocam. kıyamete hazırlananlar, :koptum: pintiler ile alakalı da 2-3 bölümlük belgeseller izledim pazarlık yapamadan bir şeylere sahip olamıyorlar , belgesel olarak çekildi , bizim ölücülerle bunları ringe çıkarmak lazım:harika:

İş yerinden gönderdim linkleri açamıyorum , ama bu konuda çekilmiş belgesel var sağlam bir iki tane.
Acemilik bizim ki ya you tube linkleri bu şekilde yükleniyormuş öğrenmiş olduk:ssrtcbya:

@mariokaldato @necmeddin sayın mario tam pinti dedin çekik gözlü abla geldi aklıma o sırada bir bakdım necmeddin bey yüklemiş zaten yuhhh yani bu cimrilik değil resmen manyaklık ya bu kadın bayağı sorunlu:naslyni:

@turco Ben çöpten bulduğu yemekleri görünce çok daha fazla şaşırdım açıkçası. Yazık israf olayının bir tık önüne geçsek aç insan kalmaz dünyada.

@trainspotting35 En büyük sıkıntı israf. Yabancı ülkeleri geçelim malumunuz otel restorant hava yolları mutfağı ve askeriyedeki yemek israfını önlemiş olsak enflasyon otomatik olarak %10 (gıda) aşağı düşer.
Askeriyede bazı yemeklere kaşık bile sürülmeden çöpe attığımızı biliriz...

@turco Önceden otellere tatile giderdik eşimle aldığımız yemeği ölçülü alıp sonra kalkıp tekrar alırdık. Kimseyi zan altında bırakmak değil amacım ama dış görünüşü dininin gerektirdiği gibi olup tepeleme ızgara köfte doldurduğu tabağı masaya bırakıp giden tipler gördü bu gözler. Sonra şekilcilik yapıyorsunuz söylemine kızanlar oluyor burada. En sonunda karar aldık eşimle saçma sapan insanları görüp sinir olacağımıza ev tutuyoruz yaz tatillerinde. Hem daha ucuz, hem daha keyifli, hem daha israfsız, etrafımızdaki güzel yerleri de gezmek cabası. Konu dağılmadan toplayayım.

yaklaşık 3-4 gün önce sorunlu platform olan letgoya ilan verdim bu zombilerden biri atladı konuya normalde geri dönüş yapmam direk engellerim ama bu sefer işin için de hakarette var olunca yani birine mesaj atmadan karşındaki insan kaç yaşında,ne işle meşgul( emniyet veya ordu mensubumu yada ensesi kalın bir kodamanmı vb.) bir düşün de mesaj at dimi ama nerde demezmi bu satılan şeyin parasına nerdeyse araba ve motor alınır diye sonunda da hakaret kelimesi var ama yazmayacağım gerek yok dedim sen dur hele buna güzel ayarı çekdim diyeceğim oki etraf ruh hastası dolu:acpsnr:

Geri