Scudo Sports

Bir ölücüyü öldürmenin yöntemleri

Bir ölücüyü öldüremezsiniz çünkü onlar zaten ölü aslın da onlar zombi.:koptum:

Scudo
Letgoda Apple Watch satıyodum, 1450 yazdım fiyata çünkü iki ay kullandım sadece. Adamın biri 1100 olur mu dedi. Profiline girdim aynı model saati beyefendi bikaç ay önce satmış 1600 yazmış fiyatına da. Bu ahlaksızlıktır ya ayıptır. Tüm dünyada böyle mi bilmiyorum ama bizim insanımızda bi sıkıntı var bu yönde.

Eski bisikletimi letgo ile satılığa koymuştum. Sahibindende ilan açacaktım ki bir de baktım benim bisikletin ilanını vermiş biri. Aynı fotoğraflar ile kar payını da ekleyerek. Bu işi meslek edinenler var.
Bu çığır açmış ya. Gerçekten bunu duymamıştım.
İşsizliğin geldiği boyutları gözler önüne mi seriyor nedir? Yaratıcılık tavan yapmış.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@burcinhan @everhard kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir olaydı. Kendisine "hayırlı satışlar" diye mesaj attım "sağol" dedi. "Ben de ilan vermek için girmiştim ama benden hızlı davranmışsın" dedim. Sustu, sahibinden yönetimini aradım ve şikayet iletisi oluşturdum. Bir hafta kadar iki ilanla kaldım ve bir hafta sonra diğer ilan silindi. Letgo'da olup sahibinden'de olmayan ya da tam tersi ilanları tespit edip kar marjıyla diğer platformda yayınlıyor, anlaşma sağlayınca önce senden alıp sonra anlaştığı kişiye satıyor. İşte yurdum insanının girişimci ruhu. Yalnız asabi bir arkadaşa denk gelmemesi kendisi adına büyük şans :)

@burcinhan @everhard kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir olaydı. Kendisine "hayırlı satışlar" diye mesaj attım "sağol" dedi. "Ben de ilan vermek için girmiştim ama benden hızlı davranmışsın" dedim. Sustu, sahibinden yönetimini aradım ve şikayet iletisi oluşturdum. Bir hafta kadar iki ilanla kaldım ve bir hafta sonra diğer ilan silindi. Letgo'da olup sahibinden'de olmayan ya da tam tersi ilanları tespit edip kar marjıyla diğer platformda yayınlıyor, anlaşma sağlayınca önce senden alıp sonra anlaştığı kişiye satıyor. İşte yurdum insanının girişimci ruhu. Yalnız asabi bir arkadaşa denk gelmemesi kendisi adına büyük şans :)
Letgo’daki fiyat yerine “Pazarlık edilebilir” yazılabilmesi bu tür durumları azaltabilir. Tabi fiyat ne, neyin pazarlığını yapacaksın o da ayrı konu.

Bazi ahlaksiz saticilarin yalan bilgileri alttaki gibidir.
Onun disinda sizi sinir hastasi edecek, 27mahalle teyzesi çenesinde musteri adaylarida ayri bi sabir sebebidir
87391777_1523114427843605_8362951295597805568_o.jpg

Ben gerçekten öldürecem birilerini sanirim.
Dün göz agri bir bisikletimi sattim.
5000'e koymuştum ve birazda pazarlik olur yazmiştim. Alici arkadaş onu bunu derken benden 4.800'e almaya başardi.
Bugun letgoda geziyordum ki ne göreyim benim satilan bisiklet 😂.. Gözü açik arkadaş aldiginin akşaminda 5700 liraya koymuş. Hani millet akilli bizmi salagiz anlamadim ben. Sizin başiniza geldimi böyle olay 😶
Letgo bu tiplerle dolu. Bisiklet için başıma gelmedi ama hard disk, mouse, akıllı saat vs gibi şeylerde başıma geldi. Letgo' da malı ihtiyacı olduğundan değil de mümkün olduğunca ucuza alıp biraz üstüne karla satmaya çalışan bir grup var. Adamın asabını bozarlar. Canınızı sıkmayın.

Letgoya hic yaklasmiyorum ya orasi bildigin cennet mahallesi kafasi ajsbsn

Letgo' da komik bişey oldu. Bilgisayar oyuncu kulaklığı koydum, satışa 7-8 farklı kişi yazıyor gibi ama aslında bir kişi yazıyor hepsini sanırım. Diğerleri çakma hesaplar. Adam almaya karar verdi. Geldi parasını verdi aldı. Ben ilandaki ilk fiyatı değiştirmedim, ama mesajla 100 tl altına olur dedim. O fiyata da verdim. Eve geldim, letgo' ya baktım benden alan adam benle kafa buluyor aklınca "satabildin mi birader" falan yazıyor. Aslında kendi aldı, kimden neyi aldığının farkında değil. Başka biriyle buluştu, ondan da 100 TL daha ucuza aldığını sanıp aklınca kafa buluyor... Süzme salak. Sahte hesap çokluğundan kime ne yazdığını, kimle buluştuğunu şaşırmış zavallı.

Bununla birlikte letgo' da şaşırtıcı satışlar da olabiliyor. Eski Canon profosyonel fotoğraf makinamı 1200 dolara sattım. Adam geldi, parayı verdi, makinayı aldı, teşekkür edip gitti. Fotoğrafçı açıcakmış, uygun fiyatlı makina arıyormuş. Sabırlı olmakta yarar var. Ama kullanıcıların %90 ı ölücü ve timsah. Arada nadiren de olsa düzgün tipler çıkıyor.

Son düzenleme:
Ben de önceki bisikletimi satarken, 1200 lira istediğim bisikletime her gün aynı kişiden 1000 lira olur mu mesajı alıyordum. En sonunda kibarca uyarmıştım.

Elimde bulunan bir kadroyu çabuk satılsın diye ölü fiyata ilana koymuştum.Nedense çoğu ölücü vatandaş açıklamayı okumaya zahmet bile etmiyor.Ben de bunu deneyimlediğim için başlığı okurlar herhalde diye düşünerek bir de başlığın yanına " (Son fiyat !!!) " şeklinde ekleme yapmıştım.Buna rağmen son fiyat nedir diye yazan olmuştu.🤦‍♂️

Son düzenleme:
Elimde bulunan bir kadroyu çabuk satılsın diye ölü fiyata ilana koymuştum.Nedense çoğu ölücü vatandaş açıklamayı okumaya zahmet bile etmiyor.Ben de bunu deneyimlediğim için başlığı okurlar herhalde diye düşünerek bir de başlığın yanına " (Son fiyat !!!) " yazmıştım.Aklı başında bir yetişkin insanın bunu okuyup anlayabiliyor olması gerek.Buna rağmen son fiyat nedir diye yazan olmuştu.🤦‍♂️

İyi de pazarlık sünnettir kardeş diyorlar o durmda :snzdglsn: Racon haline gelmiş artık, satmayı düşündükleri fiyatın üzerine 300-500 ekleyip öyle koyuyorlar, pazarlık teklif edillince de bu 300-500 lirayı düşüyorlar:snzdglsn: beyin bedava
Ortadoğuda işler böyle yürür. Yabancı bir ülkede (iyi durumdaki bir ülke) pazarlık yapmaya kalksanız adam sizi aşağılar direk :D Gelişimini tamamlamamış insan muamelesi yapar size

+ Bisiklet 200 lira.
- 100 olur mu?
+ Başkasına 200'e veremezsem sana 100'e veririm.
- Tamam birader en geç ne zaman dönersin.
+ Seneye.
- ?
+ 😀
- 😠

Elimde bulunan bir kadroyu çabuk satılsın diye ölü fiyata ilana koymuştum.Nedense çoğu ölücü vatandaş açıklamayı okumaya zahmet bile etmiyor.Ben de bunu deneyimlediğim için başlığı okurlar herhalde diye düşünerek bir de başlığın yanına " (Son fiyat !!!) " yazmıştım.Aklı başında bir yetişkin insanın bunu okuyup anlayabiliyor olması gerek.Buna rağmen son fiyat nedir diye yazan olmuştu.🤦‍♂️
Adam benim kadro ilanima kac vites diye sordu ya kazma herif . Komple bisiklet saniyor dallama . Insan basligida mi okumaz

Elimde bulunan bir kadroyu çabuk satılsın diye ölü fiyata ilana koymuştum.Nedense çoğu ölücü vatandaş açıklamayı okumaya zahmet bile etmiyor.Ben de bunu deneyimlediğim için başlığı okurlar herhalde diye düşünerek bir de başlığın yanına " (Son fiyat !!!) " şeklinde ekleme yapmıştım.Buna rağmen son fiyat nedir diye yazan olmuştu.🤦‍♂️
resim hoşlarına gittiyse okumaya gerek duymamışlardır. Zamanında dedemin büyük bir kütüphanesi vardı içinde envayi çeşitte kitap vardı, yarısı falan resimli ansiklopediydi. Okumaya yeni başlamışken hepsinin resimlerine bakar okumazdık. O hesap herkes resmine bakıyor "heee güzel o zaman bir teklif vereyim bakalım ne olacak" diye düşünüyor. Ama bir ölücü grubu var ki forumlar içerisinde onları bilmeyen çok nadirdir. "Donanım haber ölücüsü" en tehlikeli tür sizi bile öldürür bağışıklıkları fazla güçlü bu konuya baya hakimler, artık zıvanadan çıkar adam siz para verecek duruma gelirsiniz. Bir tanesi de arkadaşım olur. Zamanında iki bin liralık ekran kartını 750 liraya almıştı kart 1 aylık falandı. sonra mining yaparken parayı da çıkardı.
(link)

Sezon dışı dönemlerde büyük ölücülük yaptıgım doğrudur 😂😂

İlanda 350 yazan ayakkabıyı 170e bağladım bu geçtiğimiz aylarda...pedal, aero bar ve diğer aksesuarları yarı fiyatına temin ettim valla. Ölücüyüm ölücüsün ölücüyüz...

İyi de pazarlık sünnettir kardeş diyorlar o durmda :snzdglsn: Racon haline gelmiş artık, satmayı düşündükleri fiyatın üzerine 300-500 ekleyip öyle koyuyorlar, pazarlık teklif edillince de bu 300-500 lirayı düşüyorlar:snzdglsn: beyin bedava
Ortadoğuda işler böyle yürür. Yabancı bir ülkede (iyi durumdaki bir ülke) pazarlık yapmaya kalksanız adam sizi aşağılar direk :D Gelişimini tamamlamamış insan muamelesi yapar size

Japonya'yı, Kore'yi falan bilmiyorum ama Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde aynı hobiye sahip insanların makul ölçüler içinde pazarlık yapması gayet normaldir; kimse kimseyi bunun için aşağılamaz.

"Fiyata 3000 diyeyim, pazarlık ile 2000'e inerim" veya "2000 yazdığına göre 1500'den satar, 1000 teklif edeyim ortada anlaşırız" gibi saçmalıklar ile karşılaşmazsınız elbete ama mesela 2000'e satışa konmuş bir ürün için "beğendim ama o kadar veremem/vermek istemem, hemen satmak istiyorsan veya ileride fiyatı düşüreceksen 1900'e alırım" demek anormal bir davranış değildir.

Ben gerçekten öldürecem birilerini sanirim.
Dün göz agri bir bisikletimi sattim.
5000'e koymuştum ve birazda pazarlik olur yazmiştim. Alici arkadaş onu bunu derken benden 4.800'e almaya başardi.
Bugun letgoda geziyordum ki ne göreyim benim satilan bisiklet 😂.. Gözü açik arkadaş aldiginin akşaminda 5700 liraya koymuş. Hani millet akilli bizmi salagiz anlamadim ben. Sizin başiniza geldimi böyle olay 😶

Letgo'da al-satçılar çok. Geçen sene 50 TL'ye gidon-boğaz seti satmıştım birine. Benden aldıktan sonra 100 TL'ye tekrar ilan açmıştı. Şimdi baktım ilan hala duruyor satamamış :D .

Japonya'yı, Kore'yi falan bilmiyorum ama Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde aynı hobiye sahip insanların makul ölçüler içinde pazarlık yapması gayet normaldir; kimse kimseyi bunun için aşağılamaz.

"Fiyata 3000 diyeyim, pazarlık ile 2000'e inerim" veya "2000 yazdığına göre 1500'den satar, 1000 teklif edeyim ortada anlaşırız" gibi saçmalıklar ile karşılaşmazsınız elbete ama mesela 2000'e satışa konmuş bir ürün için "beğendim ama o kadar veremem/vermek istemem, hemen satmak istiyorsan veya ileride fiyatı düşüreceksen 1900'e alırım" demek anormal bir davranış değildir.

Hollanda'da suratıma bakmadılar :D Tüm dünyayı gezmiş gibi genellemiş olabilirim haklısınız :ssrtcbya:
Aaaaa bu arada, ben bisiklet mağazalarından bahsediyorum :D Kafa gidik benim bu günlerde

Geri