Scudo Sports

Bir Mtb lazım ama?

K. Aydın

Aktif Üye
Tepki
101
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar daha önceki konularımdan hatırlayanlar vardır. Ben gene de özet bilgi vereyim. 28 yaşında 1.75 boyunda 120 kiloya yakınım. Geçen sene salcano city fun ile başladım bisiklete. Kısa sürede aşık oldum bisiklet -hobi diyorum ben- hobisine. Daha sonra Trek fx7.4 aldım gayet memnunum. Elimden geldiğince bisikletin hakkını verdiğime inanıyorum. Malum bu bisiklet şehir bisikleti ama bazen dağa tepe bayır turlarımız oluyor. Hem bu bisiklet ile zor oluyor hem de malum ağırlıktan dolayı bisiklete birşey olacak diye korkuyorum.

Nitekim bir tane de mtb almaya karar verdim. Karar verdim ama seçimde çok kararsızım. Daha önce city fun alırken yaptığım hatayı yapmak istemiyorum. Ben performans odaklı sürmeyi seviyorum. Kiloma bakmayın yemek yemeyi de seviyorum problem orada. Köfte yemeğe 25 km gidip dönüp dönüşte dominosa girerim :)

Bütçem de tam bir soru işareti. Borç harç alacağım bisikleti memur adamız sonuçta. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım? Şimdi ben istiyorum ki hidrolik Disk fren, havalı kadrodan kitlemeli maşa, en az deore veya acera seviyesinde ve en az 27 vites ağırlığı da maksimum 13 kilo olsun. Salcano, krom gibi markalar olmasın... Böyle bir liste çıkartınca malum fiyatlar uçuyor. Asıl düşüncem ikinci el veya toplamak ancak buna da bilgim yetmediği için kazıklanırım diye düşünüyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? bu arada 27.5 veya 29 jant istiyorum :)

Scudo
Rockrider 8.1 öneririm kalmamış olabilir
Bir de 540 ve 560 modelleri var

Ve birde 520 var

@Ghost
Hocam maalesef kalmamış ona bakmıştım :(

@K. Aydın hepsimi bitmiş ? Internette vardı

Hepsi mi derken 520 540 560 bunlara baktınız mı?

O yeni modelleri bilmiyorum ki nasıl. Haftasonu istanbula gitmeyi düşünüyorum. Gidersem bakıcam. Ben özellikleri anlamıyorum. Özellikle mtbde. Yani yazıyor bişiler ama iyi mi kötü mü hangisi daha iyi çıkartamıyorum.

Istediğin özelliklerin hepsi o modeller de var haberin olsun

(link)

bu linkteki bisikletten var bende 20 km falan kullandım yada kullanmadım boş boş garajda duruyor istersen anlaşabilir isek size satabilirim. ama cidden 20 km den fazla yol yapmamıştır görünce anlarsınız zaten.

@Aşkın Aslan
Bana muhtemelen pahalı gelir hocam ölücülük de yapmak istemiyorum. Şu an kafamın ne kadar karışık olduğunu tahmin edemezsiniz. Bazen diyorum 1000 liraya sedonalar var bakıyorum iyi gibi bazen gidiyorum 2500-3000 liralık giantlara treklere vs...

Rockrider 8.1 arka bagaj deliği yok mesela uzun tura çıktığında sorun olabilir :)

Geri