Scudo Sports

Bir "Kendin Yap" projesi: Hem "Roller" hem "Trainer"

basri

Forum Demirbaşı
Tepki
1.353
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Açık havada bisiklet sürmeye mecburen ara verdik ve çoğumuz evlerimize kapandık. Bu fırsatı iyi değerlendirip vaktimizi faydalı ürünlere, ertelediğimiz projelere ayırmak biraz olsun bizleri rahatlatacaktır. Uzun zamandır kafamda olan bir "roller & trainer" projesinin ilk modelini bu süreçte gerçekleştirme imkanı buldum ve sizlerle paylaşıyorum. Proje fikri oluşturulurken benzer çalışmalar gözden geçirilmiş, avantaj ve dezavantajlarına bakılarak özgün bir tasarım ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Ayrıca, kullanılan malzemelerin tamamen piyasamızdan bulunabilecek malzemeler olmasına ve nispeten düşük bütçeli olmasına dikkat edilmiştir. Tasarımın en büyük özelliği makara (roller) tecrübesi olmayan amatör kullanıcıların da sistemi küçük bir hamle ile basit bir "trainer" haline dönüştürebilmesi ve çeşitli boy bisikletlere göre kolayca ayarlanabilir olmasıdır. Biniş sırasında çıkan ses kabul edilebilir seviyededir ve evde rahatlıkla kullanılabilir. Ağırlık yaklaşık 9 kg'dır ve taşıma için kolaylıkla iki parçaya ayrılabilir. Ürünü geliştirirken tamamen evdeki teknik olanaklar kullanılmıştır. Benzer projelerle uğraşmak isteyenlerin bu imkanları olmayabilir, torna ve 3D yazıcı konusunda piyasadan kolayca destek alınabileceğini düşünüyorum. Tasarımın birkaç fotoğrafını ve tüm sürecin olduğu bir videoyu sizlerle paylaşıyorum. Umarım çalışma benzer projelere ilham kaynağı olur.

Bunu biraz daha geliştirip üzerinde "Made in Türkiye" yazılı bir piyasa ürünü haline çevirmeyi hayal etmiyorum desem yalan olur :) Kısmet...

Tüm projenin özet videosu --> (link)

to_toplu_parcalar_sm.jpg

to_roller_full_sm.jpg

to_trainer_full_sm.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Elinize sağlık.Harika bir tasarım olmuş.

Mükemmel olmuş elinize sağlık arka lastik biraz fazla mı zıplatıyor acaba lastikten mi, yoksa tasarım ile ilgili mi bir sıkıntı mevcut.

Mükemmel olmuş elinize sağlık arka lastik biraz fazla mı zıplatıyor acaba lastikten mi, yoksa tasarım ile ilgili mi bir sıkıntı mevcut.

İki sebebi var. Birincisi videoları çekerken lastikleri yeterince şişirmediğimi farkettim, diğeri de kullandığım lastik esnemesi çok olan bir lastik (tıbbı malzeme satan yerlerde bulunan ve kan almada kolu bağlamada kullanılan kauçuk hortum). Dolayısıyla hafif bir ileri geri bir "atalet" oluşturuyor. Trainer lastiği için en iyisi poliüretan tabanlı lastik, fakat Antalya'da bulamadığım için internet siparişini bekliyorum.

Helal olsun. Harika gozukuyor.

Şık bir tasarım, tebrikler Basri.
Trainer seçeneğine direnç seviyeleri ekleyebilirsen, bir çok kişinin tercihi bir makine olur.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ön taraftaki tekerin yerine taktiğin o dikey çubuk için yere temas eden taraftaki zimbirtiyi ters T şekline aparat eklemeni, daha faydalı olacaktır bence. Öne doğru yüklendiğinizde vida gevşemesi vs olursa en azından destek olur diye diyorum

Şık bir tasarım, tebrikler Basri.
Trainer seçeneğine direnç seviyeleri ekleyebilirsen, bir çok kişinin tercihi bir makine olur.
Evet daha kafamda birçok ayrıntı var, yavaş yavaş yeni modellere doğru ekleyeceğim. Teşekkürler...
Ön taraftaki tekerin yerine taktiğin o dikey çubuk için yere temas eden taraftaki zimbirtiyi ters T şekline aparat eklemeni, daha faydalı olacaktır bence. Öne doğru yüklendiğinizde vida gevşemesi vs olursa en azından destek olur diye diyorum
Çok haklısınız bu daha V1.0 :)
Düşündüğüm ve eklemek istediğim bir çok teknik detay var. Birisi de dediğiniz nokta. Oraya daha farklı bir tasarım gelecek. Ama emin olun bayağı yüklendim, ayağa da kalktım, bu hali bile fena değil...

Elinize sağlık, çok iyi gözüküyor. Başlığı görünce gaza gelip ben de yapabilir miyim diye düşündüm. Sonra videonuzu izleyince sadece sanayiye gitme kısmını gerçekleştirebileceğimi anladım. Tebrikler

tahrefa:

Bu sevimli ve içten yorum için teşekkürler :)
Gerçekten temiz ve iyi çalışan bir ürün için iyi atölye donanımı şart, ben de bu açıdan biraz şanslıyım. Yıllardır ufak ufak biriktirdiklerimle hobilerim için yatırım yapıyorum. Emeklilikte herkesin disiplinli en az bir hobisi olması gerektiğine inanıyorum...

Harika olmus :harika: Insallah hayalleriniz gercek olur ve urunlestirebilirsiniz. Sizin gibi yaratici ve uretici kisilere ihtiyaci var bu ulkenin, sadece tuketim manyagi olmus olan hepimizin 👏

Aynen durmadan devam etmeniz dileklerimle..

Eline sağlık. 10 numara iş olmuş.:harika:

Tüm yorumlara / beğenilere / önerilere teşekkürler. Hepimizin paylaşabileceği şeyler vardır. Paylaşarak, katkı koyarak başkalarının ufkunu açmak gibisi yoktur.

Harika olmuş, tebrik ederim. Made in Turkey👏👏👏

@Cemal Ç. kesinlikle öyle amma ''Made in'' İngilizce ''Türkiye'' Türkçe olunca doğru olmuyor, ya tamamen tamamı Türkçe ''Türk Malıdır-Türkiye'de Üretilmiştir'' yazmalı ya da tamamı İngilizce ''Made in Turkey'' şeklinde yazmalı, o yüzden o şekilde yazdım.

Geri