Scudo Sports

Bir jant takımının ömrü ne kadardı

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.546
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar
Sormak istedigim ortalama bi kullanimla ,agresif kullanmadan ,daga bayira vurmadan ziplamadan duz bi kullanimla bi jant takimi kac km lik bi omre sahiptir?

Scudo
benimkiler 2 sene oldu şuan hafiften ses gelmeye başladı ama 1 sene daha rahat götürür galiba bu haliyle ama ben biraz hor kullanıyorum :)
Eğer bisikletdeki km sayacı doğru gösteriyor ise 1.450 km'de kendileri :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yol bisiklet için söylüyorum, Pro lite bracciano jantlar yaklaşık 3-4 yılda 20 bin km. kullanıldı (kullandığım yollar çok da iyi değildi) akordu hala ilk günkü gibi. Yılda bir göbeği açıp gresliyorum.

güzel kullanılan jantı torunun torunu bile kullanır

Bakımları düzgün yapılırsa ömür boyudur. Ben jantın ömrü olduğunu işk defa bu başlıkta duydum. Tel koparsa tel değişir. Göbek dağılırsa toplanır ki siz düz nacizane sürüşten bahsetmişsiniz. Kaldı ki şimdi jantlar artık disk olduğu için v frende aşındırmıyor

• Beğen
Anladim cok tesekkur ederim jant almayi dusunuyorumda satan arkadas 4000 km de olduginu soyledi bende merak ettim teknik olarak nedir durum diye

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Nasıl kullanıldığıyla alakalı. İyi kullanıldıysa sıkıntı olmaz. Kazası, vuruğu, darbesi var mı? Akordu düzgün mü? Göbeklerin durumu nasıl bu kriterlere bakmak lazım.

V Fren mtb Jantımı Sıfırdan 9000 Km'ye Kadar Kullanmıştım Sonra Yanak Patladı..SOnra İkinci El Shimano WH M505 Jant Seti Aldım 11000 km Sonra oda yanak açtı...Yüzde 70 Asfalt Yüzde 30 Hafif Arazi Kullanırım..Şuan İtalyan Malı Wheels Bike mi ne jant kullanıyorum oda 4000 e yaklaştı bakalım ne zaman patlayacak:D

• Beğen
hiç bakım yapmadığım mt15 göbekli, tughra çember ve jant telli sedona 721 den kalma jantı 3 sene 2 aydır kullanıyorum. benim hatamdan dolayı jant teli 1sene önce kırıldı, akordu bozuk ama hala kullanıyorum. yeni jant seti aldım mt15. ona biraz dikkat edeceğim. emekliye ayırdığım jant göbeklerine de bakım yapıp göbek bakımında acemiliği atmayı düşünüyorum

• Beğen
Babamda kadrosu orjinal 45 yıllık bisiklet var. Jantlar topu topu 1 kez değişmiştir en fazla. Bir önceki jantları orjinal jantlarıydı. Yaklaşık 30 - 35 yıllıktı. Her gün 5 km desek düzgün kullanım dahilinde yıllık bi km çıkarsak ve 35le çarpsak yaklaşık 63.875 km çıkıyor. Biz ona 60.000 km diyelim.

Konuyu hortlatayım. Arkadaşlar restore aşamadında olan vintage yol bisikletimin ( 78-80 model ) wienmann ( yanlış yazdıysam düzeltin ) belçika yapımı jantları var. Bu jantları öreceğim diye güzelce temizledim parlattım. Fakat bazı abiler, arkadaşlar metal yorgunluğundan bahsetti, risk almamam gerektiğini dile getirdi. Sizce haklılar mı yoksa hiç bir problem olmadan ördürebilir miyim ? Ne dersiniz ?

@1911 Çay kaşığını alıp defalarca eğip bükersen en sonunda o kaşığı kolayca kırarsın. Asıl konu yaşı değil, ne kadar kullanıldığı, bi de korozyona uğrayıp uğramadığı.

@1911
O bazi arkadaslardan biri olarak ben senin amacınida , ne yapmak istediginide anlamadim . Teknik bir detaydir bu. Dunyanin neresine gidersen git , uzman olmasina da gerek yok , kime sorarsan sor ; aradan yillar gecmis ise ve materyal demir yada celik ise (ozellikle darbelere ve titresimlere maruz kalmis ise daha onemli tabi ) metal yorgunlugu olusmasi kacinilmazdir. Bunu bilmek icin metaloji muhendisi olmaya gerek yoktur.
Bir türlü ikna edemiyor seni bazi insanlar ,bazi arkadaslar.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Teşekkür ediyorum abi, amacım konuştuğumuz gibi jantları bir şekilde değerlendirmek. Çöpe atmak içimden gelmedi. Burada tekrar sorup fikir almamın sebebi ise “akıl akıldan üstündür” misali daha çok fikir edinmekti.

@firestone aldığım kişi fazla kullanamamış belli de zaten. Jantlar da temiz. En ufak korozyon yok.

@1911
Daha çok fikir derken iki yaniti olan bi soruya en fazla kac yanit alabilirsin ki ?
X kisi = Kullan
Y kisi = Kullanma diyecek.
Bunun akil akildan ustun tarafini izah edersen seviniriz

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@mariokaldato Abi daha önce bunun gibi bir jantı restore edip kullanmış birisi olumlu ya da olumsuz yorum yaparsa fikir edinmiş olabiliriz. Ya da metalurji işin içine girer de ne derse ona göre hareket ederiz. Yani varsayımla iş yapmamış oluruz diye düşündüm. İşin hem aslına uygun yapılabilmesi için yani orjinaline sadık kalarak yapılmasını sağlamaya çalışırken bir yandan da maliyetini düşünüyorum. Bunun için benim veya sizin düşünemediğimiz herhangi bir ayrıntıyı bilgiyi bir başkası dile getirir, yorumlarsa o denli faydalı olur. Bu nedenle o atasözünü kullanmış oldum.

@1911
Salonunda aksesuar olarak asacaksan elbet o jantlari tekrar ördür. Ama gunluk kullanim icin aluminyum biraz daha yeni nesil bir jant tak. Retro denebilecek bir kac jant seti kullandim. Mavic , shimano lx gobekli, yine mavic shimano stx gobekli bi baska jantida uzun sure kullandim 90larin jantlari olmasina ragmen sorun cikarmadilar, akort bile sapasaglamdi. LX göbekliyi hala tur bisikletimde kullaniyorum. Agir yukler altinda , ayak basmamis rotalarda tik demedi maşallah

Geri