Scudo Sports

Bir iyilik tavsiye et!

Tepki
1.384
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Katlanır
(link)
yoldaki temizlik personeline, marketteki kasiyer ve diğer elemanlara, oturduğumuz mekandaki garsona, kısaca etrafta gördüğümüz emekçi herkese gülümsemeyi ve bir “kolay gelsin”, “iyi günler” cümlesini çok görmememiz gerektiğini düşünüyorum. çok az çabayla ağzımızdan çıkan bir cümle karşı tarafı gerçekten motive edebiliyor.

Scudo
böyle paylaşımlar gizli bir üstten bakma küçük görme gibi geliyor. çünkü hep temizlik personeli, çöpçü, kasiyer ile başlıyor cümle. kimsenin onlara acımasına ve kendince iyilik yapmasına ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. insanı mesleğine göre ayırmayıp kimsenin işine çomak sokmadığımızda asıl iyilik o zaman olacak.

Yola çıkınca her sabah,
bulutlara selam ver.
taşlara, kuşlara,
atlara, otlara,
insanlara selam ver.
ne görürsen selam ver.
sonra çıkarıp cebinden aynanı,
bir selamda kendine ver.
hatırın kalmasın el gün yanında.
bu dünyada sen de varsın!
üleştir dostluğunu varlığa,
bir kısmı seni de sarsın..
Üstün Dökmen

böyle paylaşımlar gizli bir üstten bakma küçük görme gibi geliyor. çünkü hep temizlik personeli, çöpçü, kasiyer ile başlıyor cümle. kimsenin onlara acımasına ve kendince iyilik yapmasına ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. insanı mesleğine göre ayırmayıp kimsenin işine çomak sokmadığımızda asıl iyilik o zaman olacak.
Muhakkak ki normal olan sizin düşünceniz.
Ancak hizmet sektöründe çalışan insanları aşağılayan, küçük gören birçok kompleksli insan var.

Trafikte kimseyle tartışmayın

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Trafikte kimseyle tartışmayın
Videodaki gibi konuşan, bu tip bir adama bir şey anlatmaya çalışmak bile israf. Neandertal işte... Bas git. Büyük babam taksiciymiş 1950 lerin istanbulunda. Düşünün nüfus o zaman 350 bin. Kaç araba var siz düşünün. Ona rağmen pazar şoförü dediğimiz tipler varmış o dönemde. Ve o adam o yıllarda dermiş ki "bunların her birini her gün yok etmeye kalksan gene bitiremezsin". Şimdi bunu bugüne adapte edin, 20 milyon şehir, bir kaç milyon araç ve milyonlarca gerizekalı.

Bitiremezsiniz, laf anlatmaya da çalışmayın. Basın geçin. Mecbur kalmadıkça muhatap da olmayın. Her akşam eve sağ salim geldiğinizde Allahınıza şükredin.

koşup terli terli su içme

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Ölmeden önce yaşayabileceğiniz kadar hayatı yaşamaya çalışın.
Henüz gençken, her fırsatı ama her fırsatı üşenmeyin gözlemleyin, araştırın ve yakalamaya çalışın. Her türden fırsat kovalayın. Sonrasında da yaşamanın dibine vurun ki, yaşlandığınızda "keşke" demeyin. Sakın ben öbür tarafa bıraktım, mutluluğu orada tadacağım demeyin. Ya da dünyaya tekrar gelirim demeyin. Elinizde gerçekten olan bu hayatınızı değerlendirin.
Yaşamınızın dibine vururcasına yaşayın derken yanlış anlaşılmasın, asla canınızı riske edecek denemelere girmeyin. "Az önce kaydetmiştim, ölürsem yeniden başlarım, kaldığım yerden devam ederim" gibi bir şansınız yok. Canınızı kullandığınız bu yaşam, bir oyun değil. Canınız tek.

Polislerin şu kendilerini bir halt sanmaları huyundan ve de dayı dayı konuşmalarından, vatandaşa tepeden bakan tavırlarından nefret ediyorum.

Polislerin şu kendilerini bir halt sanmaları huyundan ve de dayı dayı konuşmalarından, vatandaşa tepeden bakan tavırlarından nefret ediyorum.

Bu hep vardı ki . Hepte olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Kontrolsuz guc, guc degildir! :acpsnr:
Egitmeden, ögretmeden, liyakata bakmadan görev, makam, otorite yetkisi verirseniz boyle olur.
Hele hakkını aramasini bilmeyen biat toplumunda boyle bir pozisyon bulursaniz ballı börek!
Hele hakkını arayana adaletimiz ''biz seni itham ettik aksini ispatlayana kadar her Turk Vatandası sucludur, şimdi sen düşün'' derse agzinizi acamazsiniz.
Hele gercek sucluysaniz ve adamınız varsa denetimli serbestlik adi altinda serbest kalıp sizden sikayetci olanın tum bilgilerine ulaşarak tehditle şikayetini çektirebiliyorsanız Ellon Musk'tan daha kralsiniz...

Bir iyilik tavsiyesi değil de iyi bir tavsiyede bulunayım özellikle yeni nesle. Okuyacağım diye kasmayın olmuyorsa ilk fırsatta meslek öğrenin memurluk devlet kapısıymış falan sakın ha!!

Anata wa hashi o kake, dare mo tōranakereba tōranakatta hito ga shiharaimasu.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Geri