Scudo Sports

Bir işletmeye +500 lira kazandırıp, başka yerden alışveriş edince ilgi görmemek

Sipioreeee

Daimi Üye
Tepki
99
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar sürekli gittiğim bir bisikletçi var(dı).. Ancak yaptığı karaktersizlik mi diyim başka birşey mi diyim. Şimdi ye kadar en az 500 lira kazandırmışımdır.Ancak internetten km saati almıştım geçenlerde.Bu soğukta 6 7 kere yanına gittim takarmısın diye.Hepsinde geri çevirdi işim var diye..Üstelik bu tutumu herkese yapıyormuş..Alışveriş etmediğin sürece ilgilenmeme..Evet yorumunuz nedir?

Scudo
Gerçek esnaf pek kalmadı malesef..Bence minnet etme kendin takmayı dene uygulamalı videolar var faydalı olur.

@DutPekmezi gitmicem zaten.Evime (diğerlerine nazaran) daha yakın diye gidiyordum..Şimdi zaten isterse 10 metre yanımda olsun.50 km uzaklıktaki bisikletiçiye giderim.. Adama bak ya 50 lira kar edemedim diye ne kadar liralar kaybetti..Hemde prestij kaybı..Ankarada olanlara isim verebilirim..

Kişiliğini anlamışınız işte. Tekrar gidilmez öyle esnafa. Ben de geçen gün bisiklet almak için gittiğim mağaza sahibi, elinde istediğim model olmayınca bana bayisi olmadığı bisikletleri araştırıp, anlatıp, nereden alacağım bilgisine kadar verdi sağolsun. Kişilik meselesi bu tamamen.

cahillik bence bu durum ürün satmak önemli değildir önemli olan müşteri memnuniyeti sonra ürün satmak

Aynı şekilde geçenler @Motomoto nickli abiyle beşiktaş bike&outdoor da rubleyi değiştirdik. Sağolsun değiştirdi usta(!) Kontrol ettim rubleyi her bi dişli göbek miline paralel bi şekilde oynuyo. Sorduk bu normal mi falan diye, çok bilmiş bi şekilde normal normal öyle sallanmasa vites değişmez deyip başından savdılar. Sağolsunlar aşırı iyi yapıyolar işlerini tabi işi baştan savma yapıp müşterinin elinden parayı alınca yüzüne bakmamak iş sayılırsa. Sonra Sultangazi sedona bisiklete gidip düzelttirdim rubleyi. Hem güleryüzle karşıladı hem ücret de istemedi. Yukarda bi arkadaşın dediği gibi gerçek esnaf pek kalmadı malesef.

Metin Bisiklet Ankara'da dükkan mı açmış?
Edit: Onlar olmayabilir de profil uymuyor. Çünkü alışveriş yapsan da müşteriyi iplemiyorlar. :D

@Hayrettin senin haberin yok benim rubleyi degistirirlerken pulu takmamislar unutmuslar su an bisikleti kullanamiyorum. Verdigim 15 lira haram olsun. Sacma bi ruble degisimi icin cebimden 15 lira cikti. Aradim pul yok dedim. Yalandan bi arama sesi yaptilar. Bu ee nolucak simdi magdur taraf benim.bike and outdoora gitmeyin beyler. Hatta gerekmedikce bisikletciye ugramayin.alin anabtarinizi pusurunu kendiniz yapin. Biraz nefret kustum hakkinizi helal edin.

@StevenDiaz07
Sn StevenDiaz07

Karşı tarafı dinleme imkânımın olmadığı tüm konularda, kişi odaklı (-) yorumlardan hep kaçındım.
Size sadece şu tavsiyeyi yapabilirim.
Hayatın her alanında, paraya değil, size değer veren insanlar ile dostluk kurun.
Esen kalın.

E sizde biri verdi falan deseydiniz keşke o tarz davranış Türk esnafının karakteristik özelliğidir.

Empati yaparsanız anlarsınız.

Bu islerin duzgun bir fiyatı olsa aslında ne guzel olur . mesela adama su pedali soker misin diyosun 5-10 lira isteyebiliyor. Demirciye gidip su pimi kesermisin diyosun 10 lira isteyebiliyor. Sonrada herseyi kendin yapmak zorunda kaliyosun. Dahaca duzgun bir esnafa rastgelemedim ben .herkes birseyler takmak derdinde .

Senin yerinde olsam km saati takmak gibi basit bir işlem için bisikletçiye gitmem. Esnafın yerinde olsam kesinlikle seni 6-7 kere yanına getirip bu şekilde göndermem bunu yapacak insanlar esnaflık yapmamalı.

Güzel esnaf bulmak gerçekten çok zor artık. Ben de hem bu yüzden hem de bisikletimle uğraşmayı sevdiğimden çoğu şeyi kendim yapmaya çalışıyorum. Çoğu şeyi de ilk kez yaptığımdan bisikletçinin 10 dakikada yapacağı işi 1-2 saatte yapıyorum ama ben yapıyorum. Bunun zevki apayrı bişey. Bazen parçayı bozup yenisini alıyorum :) ama zaten bisiklet bi zevk işi. Bu zevki bakımını yaparken de alıyorum. Tavsiye ederim ;)

Bizim mahallede metin usta var yılların bisikletçisi bisikletçiliği benden eskidir tabi yeni sistemlere çok hakim olmasada gerçek esnaftır çocukken çok gidip para vermeden zinciri yağlatıp hava bastırmışızsır tabi böyle kaç kişi kalmıştır bilinmez

Geri