Scudo Sports

Bir hırsızlık girişimi (bisiklet konusu içermez) ışıkları açık bırakın...

Bunları alıcan hadım edicen .. :S Şu dünyada en nefret ettiğim şeylerden biridir hırsızlar.

Scudo
@chnkrmz Abi bunlar cidden haplanmış olabilir. Ben pencereden giren hırsız ilk defa duyuyorum, çelik kapıyı açması 1 dk bile sürmezken adam duvar kırmaya niyetlenmiş baksana. (Çelik kapı imalatı yaptığımdan biliyorum yanlış anlaşılmasın :))

@Sadettin Z.
Yanlış hatırlamıyorsam yabani hayvanlar için bahçe tellerine elektroşoklu bir şeyler bağlıyorlardı. Telde komple elektrik oluyordu. Öldürmüyor ama elektroşok cihazının etkisi gibi değeni etkisiz hale getiriyordu. Gerçi tellerde çarpılan ayılar bu sefer toprağı kazıp öyle geçiyordu ama ona da tel yapısıyla ilgili bir çözüm vardı gibi hatırlıyorum. Benzer sistem evlere de iyi olur düşüncesindeyim ama şans bu ya ölür kalır biri, o zaman da kanun adamı öldürdün suçlusun diyebiliyor maalesef.

Bu arada geçmiş olsun @chnkrmz .

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
ben böyle hırsızın te anasını avvvvvv " neyse sakinim .Kanun yok adamım hukuk yok. GUYAAAA HUKUK devletiyiz demokratikiz ama kanun sadece itten uğursuzdan yana malesef... geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, alarm vs gibi önlem almak gerekir sanırım özellikle bahçe katları için.

Çok geçmiş olsun. İnşallah bu son olur. Ama tedbir almak lazım. Bu hırsızlık olayın devamı olabilir.

@chnkrmz Geçmiş olsun Cihan. Işıkların açık bırakılması çözüm mü acaba? Ben bile komşumun evde olmadığını ışıkların açık olup, tüm pencerelerin kapalı olmasından anlıyorum. Ayarlı priz iyiymiş.

@mehmet.ali Çelik kapılar o kadar kötü mü? Yanları dolgulu olanları da mı kötü?

@gamzece yani hiç yoktan iyidir. belliki hırsızlar mahalle mahalle dolaşıyo. ışığı açık görse beklemez kapalı ev aramaya devam der. zamandan tasarruf önemli olsa gerek onlar için

@gamzece Valla girecek olduktan sonra hırsıza çelik kapı işlemiyor. Yanları dolu olsa kiliti kırıyor. Adamlar krikoyla yanları beton dolu kapıyı açıyolar. :D

@Sadettin Z.

Maalesef korkuluğa elektrik vermek çözüm değil korkuluklara tamamen masum biri dokunup canı yanabilir yada hırsızlık amacıyla giren kişi dokunupta başına iş gelirse hırsız birden bire adam yerine konuyor sizin başınız mahkemeyle derde giriyor bizim ülkemizde maalesef kurallar suçluların lehine işletiliyor.

Bizde evde olmadığımız zaman ışıkları açıp gideriz birde televizyonuda dışardan duyulacak şekilde açık bırakın daha etkili olur.

ışıklar tabiki bi çare ama, geçen yaz beykoz da eniştemin babasının müstakil evinde, sabah namazında 2.kata merdiven dayayıp, bulabildikleri saat bilgisayar tablet vs götürmüşlerdi, sadece merdiven kalmıştı geriye. Ne büyük cesaret, bahçede 4 tane araba var bu demekki en az 3 aile var evde.Heleki evde kaç tane tüfek silah vs var. Hap almasalar bu kadarını yapamazlar.Ablam yeğenime süt ısıtmak için mutfağa giderken , hırsızlar sesi duyup apar topar kaçmışlar. Kamera güvenlik sistemi taktırdılar şimdi ama giden gitti....

Kim ne derse desin ben %100 İslam hukuku taraftarıyım, tecavüzcünün si....i, hırsızın elini kesicen arkadaş...

Geri