Scudo Sports

Bir günde maksimum kaç km sürdünüz?

Yine domestikliğini yaptığım bir arkadaşımın etkinliğini paylaşayım.

272299 dosyayı görüntüle

(link)
Tebrikler,peki ulaştığınız şehirde bir gece konaklayip ertesi gün araçla geri mi dönüyorsunuz, ikincisi yolda yaşanabilecek patlak ve diğer mekanik sorunlar için yanınıza neler alıyorsunuz?151 km den sonra 200 üstünü hedefleyen biri olarak soruyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Scudo
Tebrikler,peki ulaştığınız şehirde bir gece konaklayip ertesi gün araçla geri mi dönüyorsunuz, ikincisi yolda yaşanabilecek patlak ve diğer mekanik sorunlar için yanınıza neler alıyorsunuz?151 km den sonra 200 üstünü hedefleyen biri olarak soruyorum.
@PuncherZ aynı soruyu ben de soruyorum 😀

@PuncherZ aynı soruyu ben de soruyorum 😀

Teşekkürler. İki iç lastik, yama, levye, pompa ve alyan çakısı. Lastik patladığında iç lastik ile değiştirir, patlayan iç lastiği mola verdiğimde bir yandan yamarım. Vaktim varsa gittiğim şehirde biraz gezer otobüsle geri dönerim. Eskişehir Konya'da hiç lastik patlamamıştı, Eskişehir Antalya'da 4 lastik patladı, Bursa İzmir'de 1 kez patladı. Lastik patlağı dışında bir arıza çıkarsa yol bitmiştir. Çünkü bizim tarzımız turcu gibi değil gücü, rüzgarı en iyi kullanmak üzerine bir antrenman gibi. Mesafe arttıkça hızda artmalı.

Uzun sürüşlerde gücü doğru kullanmak çok önemli. Bursa İzmir'de 3 kişiydik. Grubu çektiğim için bana güvendiklerinden izimiz kalsın diye segment kovaladılar. Onlar tempolarını artırdıklarında ben hiç bozmadım. Sonuç olarak bir müddet sonra laktik asit bacaklarına doldu:komik: Ağrılar başladı, moladan sonra tekrar ısınmaları zorlaştı. Mecburen rüzgar arkada hafif inişlerde soft çevirerek laktik birikimini dağıtmak için hız düşürmek zorunda kaldık.

Son düzenleme:
Sürüş 20 saatte bitti ama bir günde (24 saatte) 400 olur muydu emin değilim? İzmir'den çıkıp neredeyse 300 km kafa rüzgarıyla gittim.
Screenshot_20210826-111401_Strava.jpg

TAHMİNİ 15 20 KM 2 GÜNDE SADECE MALTEPE PENDİK SAHİLİ ARASINDA AKŞAM LEYİN 20 30 KERE TUR ATTIM BÜTÇEM OLMADIĞINDAN GÖSTERGE YOK TAHMİNİ

(link) pazar günü hedefimiz bakalım kısmet olacak mı?
Olur olur inşallah,kaza bela olmasında, rotanın en guzel yanı doğa ile içiçe gideceksiniz, umarım rüzgârın gazabına uğramazsınız.. dönüşte biraz tokatlayabilir,

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Adana (Çukurova)-Karataş, Karataş-Adana(Çukurova) dönüştede Hekimköy yapmıştık 141 km idi, hey gidi zamanlar...

tur bisikletiyle yüklü(çadır, kıyafet vs) vaziyette 180 km gitmiştim ve rotada bolca yokuş vardı. kendi adıma pek mantıklı bir hareket olmadığını söyleyebilirim, vücut alışık olmadığı için ertesi gün kas ağrısından bisiklet sürememiştim.

230 Km 4000 mt tırmanma ile birlikte.

248.9 km şuanki rekorum bu ama laylaylom tur oldu
Sabah 7.00'de başlayıp 23.30'da bitti

Laylaylom turlar da bazen eğlenceli oluyor be abi. Hele de yanında uzundur görmediğin kafa dengi arkadaşların varsa?
Mesela ben, tam da uzundur görmediğim o kafa dengi arkadaşımla 35 km lik bir mesafeyi 5.5 - belki 6 saat'te kat etmiştik. Bizimki tam laylom olmuştu. Yolun bazı yokuşlarında insan içine karıştık yürüdük. :) Sohbet, kakara kikiri, makara ile...

O 35 km içinde (İstanbul Avrupa yakasından Anadoluya geçiş dahil), Çapadan, Vatan caddesi, Aksaray, Saraçhane, Unkapanı, Eminönü. Oradan vapurla Kadıköy, sahil şeridi boyunca Bostancı. Bağdat caddesi ile dönüş ten tekrar Kadıköy, Vapurla Eminönü, Unkapanı, Aksaray, Vatan Caddesi ve Çapa....

O kadar sohbet arasında Eminönü'nde balık, Kadıköy'de kitapçılar, Sahilde simit, çay, tost. Boğa meydanı yakınında bir kafede mis gibi Türk kahvesi, Unkapanı'nda meşhur pilavcı pilav+ayran vs....

arkadaşımla birlikte yaptığımız rota
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Laylaylom turlar da bazen eğlenceli oluyor be abi. Hele de yanında uzundur görmediğin kafa dengi arkadaşların varsa?
Mesela ben, tam da uzundur görmediğim o kafa dengi arkadaşımla 35 km lik bir mesafeyi 5.5 - belki 6 saat'te kat etmiştik. Bizimki tam laylom olmuştu. Yolun bazı yokuşlarında insan içine karıştık yürüdük. :) Sohbet, kakara kikiri, makara ile...

O 35 km içinde (İstanbul Avrupa yakasından Anadoluya geçiş dahil), Çapadan, Vatan caddesi, Aksaray, Saraçhane, Unkapanı, Eminönü. Oradan vapurla Kadıköy, sahil şeridi boyunca Bostancı. Bağdat caddesi ile dönüş ten tekrar Kadıköy, Vapurla Eminönü, Unkapanı, Aksaray, Vatan Caddesi ve Çapa....

O kadar sohbet arasında Eminönü'nde balık, Kadıköy'de kitapçılar, Sahilde simit, çay, tost. Boğa meydanı yakınında bir kafede mis gibi Türk kahvesi, Unkapanı'nda meşhur pilavcı pilav+ayran vs....

Yeme içme muhabbetindenden devam edeyim o zaman
dönüşte alaca karanlıkta yarım saat kadar pedalladıktan sonra Kalaba' ya geldiğimizde hava iyice kararmıştı. Tam ana yola geldiğimiz noktada bizi bir tulumba tatlıcısı karşıladı. Prefabrik bir dükkan.. orda yarımşar kilo tatlı yedik adamlar da şaşırdı 🤣🤣 bir de ben 3 aydır düşük karbonhidrat besleniyordum sözde. Tatlı bir uyku hali beni sersemletti yarım saat demlemdikten sonra tamamına yakını yokuş aşağı olan 40 km lik bir etaba başladık serinliyen hava uykumu dağıttı Allahtan sağ sağlim eve vardık.

@Muhammet Ağrı tebrikler, güzel bir tur olmuş.... kazasız belasız daha uzun mesafeler..

İnşallah valla çok istiyorum da biraz daha çocukları büyütmem gerek evden vize çıkmıyor uzun turlara 😐

güncelleme: 2 hafta evvel Yörükler'den Salıpazarı'na, gidiş-dönüş 184 km.
Dün Yörükler'den Terme'ye pedallayarak 200 km'nin üstüne çıkmayı hedefledim fakat lastik patladığı için yolun bir kısmında tramvaya binmek zorunda kaldım.Şehir merkezine gelince migros'tan lastik tamir spreyi alıp sıktım , yola bu şekilde devam ederek toplam 178 km kat ettim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri