Scudo Sports

Bir günde en fazla kaç km yaptınız?

@torquehp

Bikepcking kullandığım için reblikalardan vazgeçtim. Orijinal olsalardı da değiştirirdim. Sele borusu ve gidona çantalar direk ağırlık bindiriyor. Karbon maşa yerine de 300 gr daha ağır bagaj delikli alü maşa taktım. Fren konusuna gelince STI'leri üsten tutup kullanınca mekanik fren eziyet, droptan tutunca daha yumuşak geliyor ama üsten vektör azaldığı için çok sert oluyor. Hidrolikte öyle bir dert yok üsten tutulduğu zaman bile kuş gibi. Kadro içi çanta olur da hacmi küçük olur, kadro üstü çanta büyük tutularak dengelenebilir.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
Hocam. 18 bin km dt swisslere hiç akord yapmadınız mı ? Göbeklerin bakımını ne sıklıkla yaptınız ? 105 zinciri kaç defa değiştirdiniz ? Bisikleti direkt su tutarak temizleyebiliyor musunuz yoksa yağ akma ihtimali var mı ?

@torquehp

Jantların akorları ilk günkü gibi duruyor. Ayda bir göbekleri temizleyip beyaz gres sürüyorum. Bisikleti duruma göre haftada veya iki haftada bir banyoya sokup yıkıyorum, zinciri çıkartıp mazotlu kapta çalkalıyorum, tüm tozu akıyor. Tüm sistemi bulaşık deterjanı ile temizliyip, kurutup, yağlıyorum. Pazar akşamı eğlencem bu. :) 2. zincirimdeyim şu an, eskimeye başladı. Ruble hala ilk rublem, o da yavaştan eskimeye başladı. Düzenli bakım çok önemli, parça ömrünü uzatıyor.

@Ziya On Road
İlk dikkatimi çeken bisikletinde benim de almaya karar verdiğim aero bar oldu. Marka model fiyat ve nerden aldığınla ilgili bilgi veya link verirsen memnun olurum.
Diğer bir konu ben araziye girmeyeceğim çok fazla. bozuk yollar için bana 28 lastiklerin yeterli olacağını düşünüyorum.

Benim kafamdaki bisiklet için en iyi örnek Curve belgie disc titanyum
Tabi fiyat konusu ve bulabilmek büyük sorun. Hem Türkiye’de hem benim yaşadığım yerde. Link şu

Bilemiyorum açıklayıcı oldu mu kafamdakini ifade etmek için.

Gravel konusuna gelince: bana kalırsa bisiklete çok uzak olmayanlar arasında gravel bisikletler çok popüler olmaya başladı.özellikle son bir senedir Vara yoka gravel adı veren çok kişi görmeye başladım. Tıpkı üç beş defa çantalı turdan sonra Bikepacking e terfi edip video çekenler gibi :) . Bikepacking de gittikçe popülerleşiyor.

120 km florya-sarıyer-beykoz-anadolukavağı-sarıyer-florya

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri