Scudo Sports

Bir günde 25 bardak kahve içebilirsiniz!

Kahve lobisinin forum yönetimine salça olduğu başlıktır. #direnforum

• Beğen
Tepkiler: oha ve TatanQa_tr
Scudo
Olayın 25 bardak için denmiyor kısmına cevaben...

Zaten öyle yapın diyen yok , abiler kotayı abartmışlar. Atıyorum günde 3 bardak içen bir kişi , yahu bunun limiti yüksekmiş diyip 5-6 bardak içse adam başı ortalama 2 katı tüketim ve kazanç demek bu “lobi” için.

;)

• Beğen
Tepkiler: efaruk
dikkate alınacak bir açıklama değil bence
25 bardak bırakın kahve,25 bardak su içseniz su zehirlenmesi yaşayabilirsiniz.Keza hayvanlarda Canlı ağırlıgının %10 u kadar su içse su zehirlenmesi görülüyor.60 kg lık bir insanı 25 bardak=6250 ml su gayet de su zehirlenmesi vakası yaşatabilir.
Bence kahve lobisi bizim bilim adamlarına böyle bir açıklama yapmak için para sıkıştırmış olabilirler.

Ben bunlarin arastirmalarina itimat etmiyorum artik. Surekli arastirma yapip kendi verdikleri kararlari ileriki yillarda kendileri yalanlayip degistiriyorlar.
Bir de kuskuyla yaklasiyorum bu araştırma sonuçlarına. Kahve kullanimini daha da çok yaygınlaştırmak için yapılan bir zırva da olabilir. Kahve zincirleri bunların elinde, her şeyi yapar bunlar.
Zaten milletimiz simdi takım elbisesiyle yatar, sabah uyaninca kutu kahve ile kuruvasan peşinde koşar bir hâl aldı! Kahveyi, prestij aracı olarak gören insanımiz çoğaldı. İlginç.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz.M
Hey gidi günler...Eskiden ülkede kahve bulunmaz, nohut, menengiç kavrulur içilirdi..
Şimdi envai çeşidi var...Hatta Misk Kedisinin dışkısında marine edilmişi bile var...:kötü: :(
Günde 3-4 Türk ya da filtre kahve limitini aşmamakta yarar görüyoruz...
Granül kahveden uzak durunuz,selülit yapar...

Son düzenleme:
Ben günde 2 yada 3 bardak çay bir fincan türk kahvesi içiyorum fazlası bende uyuma problemi ve sinirlilik yapıyor :acpsnr: demekki herkesde öyle olmuyormuş :harika:

granül kahve olayı zaten komple facia..
çay demledikten sonra çayı, demlikteki çay parçacıklarıyla birlikte tüketmekten farkı yok granül kahvenin :D

Aeropress ile yaptığım bir fincanda 17 gram kahve olduğunu düşünürsek, 25 fincanda 17*25=425 gram kahve vardır. 100 gramı 11 lira olsa günlük kahve harcamam 46.75 TL oluyor. Bunu bir aya vurursak 1402.5 TL buluyoruz bu da az değil. Ben günde iki-üç bardak ile devam edeceğim gibi gözüküyor.

• Muhteşem
Tepkiler: Gökay Akçay
Günde iki veya üç bardak içiyorum. Onlarda genelde işte oluyor.

Külliyen hammallık..25 bardak hahveyi yapması, içmesi, ve en önemlisi de boşaltması..

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Peki 26 olunca ne oluyor?
25'e kadar bir şey olmuyor tamam da, 25 bardak içebilen adam zaten 1 bardak daha içer. mesele burada, 1 bardak daha içerse ne olacak ?

Madem kahve içeceksiniz en azından çocuk emeğinin sömürülmediği kahveyi için. (link)

Sabah evden çıkarken 450 ml kahve yanıma alıyorum. Akşam 1Türk kahvesi 1 cappuchino var. Yatmadan 5 dk önce içsem bile uykuya geçişim 5 dk . Çay ile aram yok.şeker tüketmeden içemediğimden. Sözün özü her bünyede farklı etkileri var sanırım. Su tüketimim günlük 3 litre civarı belkide etkisi vardır.çekirdek kahve için sanalbaharat.com u kullanıyorum.fiyatlar piyasaya göre uygun. İyi pazarlar.

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
@gezgin gezer
tasarımda çalışırken o dediğinden yapıyordum
şimdi günde 5 - 6 bardak

sade türk kahvesi içip hemen ardından uyuyabiliyorum:uyku:

@Şeffaf

daha önce yazmıştım bir daha yazayım.. orada anlatılmak istenen,
günde 5 bardak da içsen 25 bardak da içsen kahvenin kalp üzerindeki etkisi aynı oluyor diyorlar..
yani kimse size gidin 25 bardak kahveyi tüketin demiyor :D

Geri