Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Benim dişsiz lastikli ng650'yi gören çocukların hepsi abi yarış bisikleti mi o diyor.
Benim bisiklet düz yolda doğru düzgün gidemiyor ne yarışı :D

• Beğen
Tepkiler: Onat GÜRSOY
Scudo
bir gün geziyoruz şehir içinde arkadaş su almak için bakkala girdi diyalog:
Ç: abi siz yarışçımısınz?
B:hayır, sadece geziyoruz koçum (bu çocuk gider 3-5 arkadaşıyla gelir)
Ç: olum bağ bağ adam yarığçıymış!
B: (sadece gülüyorum)
Ç2: abi bu kaç para?
B: .... para
Ç: biraz düşünür ve abi abi sen varya kazığ yemişsin ben yarın aynısını bulup sana zeytinköyden 10 liraya alim
B:---- pedallara basılır :D

not: bisikletin bir çok yararından bir başkası da kızlar üzerinde ki etkisi kısa süre içinde 3 kızdan çıkma teklifi gelmiş ve çoğunla konuştuğumda sen ahmet yarışçı mısın ? olmuştu hatta bir tanesine bana vakit hiç ayıramaz mısın demişti bende ulen bisiklete vakit ayıramıyorum sana mı ayıracam! diye sitem etmiştim sonuç : elde var sıfır yani bisiklet aşktır aşk..

-bir tur versene
-kaçpara
-sen yarışcımısın abi
-kafandaki şey ne
-aklınımı kaçırdın

yol lastiklerine lastiklerin kabak olmus lafını 1 yılda 80 - 100 arası duymusumdur :)

Bugün başıma geldi, kız arkadaşımı deniz otobüsüne bırakacağım, mecbur sahilden geçeceğiz el mahkum. Malum bayram, krolar saçılmışlar dört bir yana, üniformalarınıda giymişler altta kösele ayakkabılar üstte daracık pantalonlar falan geziniyorlar tüm rezilikleri ile.

Önce yanyana sevgili gibi yürüyen iki maganda dan duyduk (malum kız arkadaşları olmadığı için, hatta normal kız arkadaşları dahi olmadığı için birbiri ile sevgili bunlar kanka ayağına) ;

- uaaa bisiheletleriniz de coohh güzelmişş haaa bi tur verin de da gezaahhh...
- verecem ben sana...

Hemen peşinden çift takılan iki keraneci daha...

- Ön galdırabiliyon mu lan sen?

Artık sinir bozulunca ağzımı tutamadım tabi, çok afedersiniz...Öyle mal mal yürüyüp gittiler...

- .... .... ne kaldırdığımı anlarsın...

Dönüp dönüp bakanları, dalga geçer misali gülenleri saymıyorum bile...Malum bugün bayram, neşe doluyor insan...

Midem bulandı bugün yeminle, bir bitmiyorlar terliksi hayvanlar gibi bölünerek seri bir şekilde çoğalıyor şerefsizler, hepside birbirinin kopyası...

gerçekden heryerdeler bitmiyolar. banada gardaş manyahmısın bayram bayram nabıon böle burda bisiklet falan dedi 2 gandi salatalıklar. mal dolu memleket embesil. reziller kendileri 750 liralık arabalarla gezip bide yolda artislik yapan modelleride var bunların hepsine hakkım gani gani haram zıkkım olsun.

Mahalledeki ve bisikletçideki çocuklar:
-yarışçı mısın abi
-kaç para bu
-kaç yapıyo bu
-bi tur biniyim mi
Birazcık anladığını zannedenler:
-lastiklerin kabak olmuş (dümdüzler zaten!)
-havası iyi bunun, basma daha fazla
-niye disk var, v-fren alsaydın
Çeşitli otobüsçüler:
-yarışalım mı kadıköye kadar
Sahilde grup gittiğimizi görenler:
-yolculuk nereye?
Sahildeki travestiler:
-pişt!

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
+ Üşümüyor musunuz çocuğum?

+ Heloooo!

+ Anaaa sen Türk müsün yaaaa?

+ Kaç basıyor?

İşin ilginç tarafı anneannemlere uğramak için gelip evde olmadığını anlayınca caddeye doğru yokuşu çıkmaya başladım. Bu arada anneannem sokağın kenarında komşusuyla oturuyormuş. Aralarında şöyle ilginç bir dialog geçmiş:

T: Aaaa! Baksana turist geçiyor sokaktan.
A: Torunum o benim!
T: Sizin damat yabancı mıydı yaaa?

Ayrıca dün köy içinden geçerken bir çocuk önce "Hello!" ardından da ön ve arka flaşörlerimizi kastederek "Bizim sokağımızdan öyle ışık yakarak geçemezsiniz kasketinizi kırarım sizin!"

Gördüğüm kadarıyla ülkemiz hala bisiklet kültürü hakkında hiçbir şey bilmediği gibi birbirine karşı saygılı olma konusunda da "SIFIR" !

En azından biz bu kültürün farkına varabilmiş bulunmaktayız ve yaygınlaşması için çalışıyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Mansur KHASSANOV
@Aytaç Biber

ağzına sağlık aytaç duygularımıza tercüman olmuşsun üslub da ayrıca mükemmel :D

hello
bulunduğum yer cumhurbaşkanlığı bisiklet turu güzergahında turdan birkaçgün sonra yoldaydın arkadaşın çocukları çok geride kaldığımı kaybolduğumu düşünmüşler :)

• Beğen
Tepkiler: Cihan M.
insanların en çok laf attıkları kask. takmak zorunda mısın diye soran bir çok insan var. insanlar bisiklete ağızlarında sigara ile bindikleri için bu kadar laf veya küfür yemek normal gibi geliyor bana...

ohaa o paraya scooter alırdık sana :)
bu yaşa geldin halen bisikletemi biniyorsun.
çocukmusun sen bu ne böyle..
bir tur versene...
en çok para olayına takılıyorlar ki benim fiyat da 1000 tl nin altında .. buradaki bazı bisikletleri görseler, eve peşinat verirdik taksitle eve girerdik falan derlerdi heralde :D

"o paraya motor alırım"

DİYALOĞ ŞÖYLE
soru:kaça aldın ?
cevap:şu paraya
soran:çok pahalı almışsın
ben:nerden biliyorsun pahalı olduğunu ?
soran:işte bizim arkadaş veya akraba veya falancı kişi aldı ucuza
ben : sen enson xxxx fiyatına baktın ?
soran : möül möül bakıyor

insanlar da bu gelenek halinde ne olursa olsun kafasından bir hesap yapar ve oooo çok paraya almışsın
bu modelin fiyatına nezama baktın yok bu tarz şeylere ilgin varmı yok nerden hemen fiyat biçtin :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Parasal konularla ilgili sorularda düşük fiyat söyleyin gereksiz uzamasın iş.Ben mesela bisikletin fiyatını sorana 350 lira diyorum ki 2. el ederi budur.İnanmayan olursa da "ver 350 lira al git, bisiklet senin olsun" diyorum çenesini kapatıyor.Hiç yormayın kendinizi boşuna.Bilen adam zaten sormaz, bilmeyen de söylediğiniz fiyata inanmak zorunda.Hangi kask 100 lira hangisi 30 lira bilmeyen kişi ayırt edebilir mi, edemez.Hangi bisiklet 1500 lira, hangisi 500 lira onu ayırt edebilir mi? Hayır, onu da edemez.Bu maganda tayfasına hava atmak da herhalde isteyeceğimiz son şeydir.O yüzden hiç boşuna uğraşmayın, doğrucu davut olmaya da gerek yok.Sallayın gitsin.

Ön yargı çok kötü bir şey.

Mesela bir poster hazırlanıp otobüs duraklarına, vapur iskelelerine falan yapıştırılabilir.Şunun gibi bir şey:

http://oi46.tinypic.com/e81it0.jpg

en saçmasıda kaskına vurup sağlam olup olmadığını anlamaya çalışan apaçi tipli kişiler

Geri