Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Bu yaz akrabanın birinden duydum.Onun öncesinde babam tekeri doğramıştı.Moralım baya bozulmuştu.Bir iki gün konuşmadım o yüzden
Şöyle demiş babam;o çocukluktan kurtulursa ben ona motor bile alırım demiş bisiklet neymiş yeter ki o akıllı olsun.
Bunu söyleyen da babam
Sanki sadece deliler çocuklar bisiklete binecek diye birşey var.

En çok söyledikleri birşeyde '' o da olur zamanın da''

Scudo
bende bir sey söyleyecegim daha dogrusu soracagım insan neden bir bisiklete bakarken lastik havasını kontrol ederek ''hmm bu iyiymiş lastige baksana taş gibi'' derler sanki lastige hava basamıyorlar :D bide bizim takım ankaraya bisikletle gitti ataya saygı turu olarak adamın birisi bana sordu ne bu diye anlattım verdigi cvp ''niyekine paranızmı yoktu pisikletlen gidiyosunuz otobüse binsenize''

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
@fatih ulusoy

bna da benzerı cevap neden motosıklet degılde araba sorusuna cevap verırken gelıyo :) haberı yokkı bısıklete harcadıgım parayla nsl bi motor alırım :)

trıalcıye sorulan sorulardan en bombası....''dayım ende bısıkletın semerı yokmu(semer=sele oluo)....hehe..gelde amcaya 2 saat anlat bısıkletın kullanım amacını... :sigaraici

@LITLLE_PRINCE

Bence de:D

@freeRide07

ya amca param yok alamadım verde alıyım de gecc

Dünkü gezide duyduğum birkaç söz;Harley davidson bisiklet çetesi ve iki tane küçük çoçuğun sehir merkezinden geçerken söylediği Abi ne olur benim için yarışın:D

Bu civardaki köylerden çok sıcak karşılamalar görüyorum ben gezerken.
İlk soru olarak, "hayırdır yolculuk nereye?" yada "nerden geliyorsun?" gibi sorular oluyor.

Devamında da koyu muhabbete dönebiliyor genelde.
Sonrasında da genel bir tepki olarak "o kadar yol bisikletle yapılır mı ya" oluyor.
Sanırım forumdaki diğer arkadaşları görseler, ne derece yol yaptıklarından haberdar olsalar bu soru bana gelmezdi. :)

yağmura yakalnmıştım ve ben iş yerine gidiyorudm iş yerinin bahçesinden kanalizasyon kanalı vardı açık dere gibi bişiydi temizlik görevlisi saf bi adam geldi ve " Abü sen dalgıçsın dimi yinemi tıkandı bu kanal iyi ki açmaya geldin" dedi bende dumur olmuş bi vaziyette " evet dalğıçım buda deniz bisikletim" dedim adama adamda " işin çok zormuş be abey kolkay gelsin" dedi ve gitti. . . İnanılmaz ama gerçek

:D cogunlugu okudum gerçekten mükemmel diyaloklar çıkmış ortaya bende bir gün tek başıma tur yaparken tahminen yaşları 12,13

-agbi yavas git dikkat et araba carpicak
-bende : beni düşündügün için teşekkürler :)

''aa yarışçı''
''kaç vites?''
''kaça aldın bunu?''
''hareket yapsana'' falan.

Bende Yol Bisikleti Kullanıyorum
Yoldan Geçerken Hello Diyorlar genellikle yanlarından gecerken aha tipe baq daha sonra bazen azıtıolar tekerlek dönüo diyorlar.
Yada bir yerde duruyorsam geliolar ağbi lastikler patlamıomu bnde diorum hayır patlamıo kolay kolay sonra diolar cam girerse patlamıomu bende diorum patlamıo tabi özel lastık bunlar :D
Daha sonra ağbi kaç vites diolar bende diorum 20 vites bazı sıplamalar dio aha benimki 21 vites bu dandik :D

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
bana söylenen en ilginç sözlerden biri iki çoçuk yanıma yaklaştılar akşam üstüydü kask ve kulagımda kulaklık olmasında gerek gelip yanıma sessiz bir sekilde abi sen gizli polismisin? diye sormasıı çok şasırtmıstı benii

hello denmez gibi geliyordu ama foça gezimizde bizzat duydum, çok garip :D

Vallahi yurdum insanı ne desek boş :)

Benim verdiğim cevapları ekleyeyim de değişiklik olsun,

Bir gün 2 çocuk ortaokul öğrencisi, bizim burada yobaz bir okula gidiyorlar.

-Abi sen turist misin?

Cevabım;

-Hepimiz birer turist değil miyiz?

Diğer çocuk;

-Abi nasıl ya...

Belki bir nebze gönül gözleri açılmıştır :)
-----------------------------------------------------------------------
Bir de küçükken bana atılan laf; o ara modaydı belki,

"Hoop tekerlekler dönüyor"

Cevap; "tüh gene bozulmuşlar" :)
-------------------------------------------------------------------------
Sene 2003 askerden yeni gelmişim, iş yerim eve 22km. Her gün bisikletle gidip geliyorum, yönetici olduğum için kimse karışmıyor. Bir sabah Altınyol'da trafik polisi durdurdu "otobanda ne işin var, bisiklet yolundan gitsene" Durdurduğu yer bildiğiniz yol, zaten trafik o zaman akmıyor İzmir'de, otoban bitmemiş, Altınyolu ortalama 25 ile geçen araba yok.

Adama terslenmedim, arkadan bölge trafik amiri geliyordu araçla kontrolde; durdurup durumu anlattım. "Yahu sizin gibileri nasıl alıyorlar mesleğe arkadaş anlamıyorum" diye bir başladı....Memuru kesim o gün nöbet değişimnde sürdüler;bir daha görmedim.

-------------------------------------------------------------------
15 gün sonra Bayraklı üst geçitteki durakta motosikletli polis bağırıyor durduğu yerden "Çıksana lan yoldan" Çıkmadım tabi, işe yetişmem lazım. Neyse bu üşenmedi bastı geldi arkamdan. Megafondan "pisikletli sağa çehhh" Çektik, neyse bu acayip asabi "ne durmuyon lan, artiz misin, kimsin lan" gibisinden konuşurken laf dalaşı başladı. Gene aynı amir geldi, ama arkasından o zamanın Karşıyaka'da oturan Valilik Özel Kalem Sekreteri de yoldan geçiyordu. Olay büyüdü. Neyse bu adamı aldılar,götürdüler; ben tutturdum şikayetçiyim diye...

Sonra rica,yatıştırma onların kibarlığına vazgeçtim. 2 hafta sonra aynı polisi; çok yoğun bir noktada gördüm, meğerse ceza olarak sabah ve akşam kalabalık saatte o kavşağın kesintisiz akmasını ona vermişler. Neyse ertesi gün gene oradan geçerken "şişmaaan bisikletçilere bulaşmaa" diye bağırdım. "Yaktın ulaan beniii" diye canhıraş bir ses duyuldu arkadan :)

------------------------------------------------------------------------

Diyeceğim o ki; dağ bisikletini bu yüzden seviyorum. Minimum insan, maksimum huzur ;)

Geri