Vallahi yurdum insanı ne desek boş
Benim verdiğim cevapları ekleyeyim de değişiklik olsun,
Bir gün 2 çocuk ortaokul öğrencisi, bizim burada yobaz bir okula gidiyorlar.
-Abi sen turist misin?
Cevabım;
-Hepimiz birer turist değil miyiz?
Diğer çocuk;
-Abi nasıl ya...
Belki bir nebze gönül gözleri açılmıştır

-----------------------------------------------------------------------
Bir de küçükken bana atılan laf; o ara modaydı belki,
"Hoop tekerlekler dönüyor"
Cevap; "tüh gene bozulmuşlar"

-------------------------------------------------------------------------
Sene 2003 askerden yeni gelmişim, iş yerim eve 22km. Her gün bisikletle gidip geliyorum, yönetici olduğum için kimse karışmıyor. Bir sabah Altınyol'da trafik polisi durdurdu "otobanda ne işin var, bisiklet yolundan gitsene" Durdurduğu yer bildiğiniz yol, zaten trafik o zaman akmıyor İzmir'de, otoban bitmemiş, Altınyolu ortalama 25 ile geçen araba yok.
Adama terslenmedim, arkadan bölge trafik amiri geliyordu araçla kontrolde; durdurup durumu anlattım. "Yahu sizin gibileri nasıl alıyorlar mesleğe arkadaş anlamıyorum" diye bir başladı....Memuru kesim o gün nöbet değişimnde sürdüler;bir daha görmedim.
-------------------------------------------------------------------
15 gün sonra Bayraklı üst geçitteki durakta motosikletli polis bağırıyor durduğu yerden "Çıksana lan yoldan" Çıkmadım tabi, işe yetişmem lazım. Neyse bu üşenmedi bastı geldi arkamdan. Megafondan "pisikletli sağa çehhh" Çektik, neyse bu acayip asabi "ne durmuyon lan, artiz misin, kimsin lan" gibisinden konuşurken laf dalaşı başladı. Gene aynı amir geldi, ama arkasından o zamanın Karşıyaka'da oturan Valilik Özel Kalem Sekreteri de yoldan geçiyordu. Olay büyüdü. Neyse bu adamı aldılar,götürdüler; ben tutturdum şikayetçiyim diye...
Sonra rica,yatıştırma onların kibarlığına vazgeçtim. 2 hafta sonra aynı polisi; çok yoğun bir noktada gördüm, meğerse ceza olarak sabah ve akşam kalabalık saatte o kavşağın kesintisiz akmasını ona vermişler. Neyse ertesi gün gene oradan geçerken "şişmaaan bisikletçilere bulaşmaa" diye bağırdım. "Yaktın ulaan beniii" diye canhıraş bir ses duyuldu arkadan
------------------------------------------------------------------------
Diyeceğim o ki; dağ bisikletini bu yüzden seviyorum. Minimum insan, maksimum huzur