Scudo Sports

Bir bisiklet tavsiyesi de ben istiyorum..

Tepki
1
Arkadaşlar uzun zamandır güzel bisikletlere özene özene baktım..
Yeni bir bisiklet alma zamanının geldiğini düşünüyorum.
Öncelikle yol bisikleti önermeyin çünkü bisikletle çok yatıyorum ve sert kullanıyorum o yüzden. :Skull-175
Marka farketmez.(birkaç seçeneğe düşürdükten sonra bakıcam)
Benim için en en önemlisi fren kuvveti inanılmaz bir fren yapma huyum var sürekli zar zor dururum.(şu anki bisiklet vfren)
Aslında 2 aydır araştırıyorum bilgisayar başında gözlerim bozuldu ama bi bilene sormak lazım yine de.
Aklımda en çok scott ve cannondale var.
En önemli şeye gelelim fiyat aralığı :rolleyes: fiyatı 2.500 ila 4.000 arası düşünüyorum.
Herkes fikirlerini söylesin arkadaşlar benim için fikirleriniz önemli. Alta yazarsanız çok memnun olurum.
Sağlıcakla kalın :)

Scudo
Seçtiğiniz markalar ve bütçeniz gayet iyi. Ben Cannondale kullandığım için söylüyorum 4000TL lik hangi Cannondale i alırsanız alın memnun kalmama gibi bir durum olmaz. Tabi Scott da iyi marka ama Cannondale bir başka..

Kullanım amacınızı, alışkanlıklarınızı yazarsanız yardımcı olabiliriz aksi takdirde herkes kendi hayalini yazacaktır. Fren konusunda sizin fiyat aralığınızdaki biskletlerin tümünün frenleri iyi olacaktır

Bütçenize göre Cannondale-Specialized-Scott markalarına öncelik verin tabii ki araştırma yaparken :)

Bu fiyata canavar gibi bir Marin' de olur yakışıklılıkta neredeyse üzerine yok :) E,kaliteyi söylemeye zaten gerek yok o'nun kalitesini bilen bilir .Bence Marinlere de bir bakın ve bir de Specialized diyecektim :=)

@Tolga Günsezer

Genelde asfaltta kullanılıcak %80 kadar. Günde 10-15 km kadar kullanılıcak.
Herkese cevabı için teşekkürler, bide model olarak fikir söyleyebilirmisiniz.
Ayrıca sedona 2012 781 in donanımı dediğim marka bisikletlerde bulmak zor. Sizce 781 3500 liralık fiyatını hak eder mi?

@tankut koyuncu

Evet donanım da önemli fakat bütçeniz yettiği sürece saydığımız markalara (marin i unutmuşum mutlu hatırlatınca aklıma geldi onu da ekleyelim :) ) önem vermeniz sizin için daha iyi olur.
Çünkü bisiklette en temel noktalardan biri kadrodur.Kendini uluslararası alanlarda ispatlamış markalara yönelmeniz daha uygun olacaktır.Sonuçta donanım bir şekilde yükseltilebiliyor :)

@tankut koyuncu

3500 liraya Sedona almak, 100.000TL ye Mercedes almak varken Full+full+full bir Lada almaya benziyor bence... Donanımın önemli tabi ama ,yinede kadronun sağlamlığı ve markanın imajı da göz önünde bulundurulduğunda donanımdan biraz feragat edilebilir, edilmelidir..

Peki sedona 781 alsam 2012 model. Sonradan sadece kadrosunu değiştirsem ne dersiniz? 781 2012 kadro fiyatı ne kadar eder sıfır satarsam?
Tekrar teşekkürler cevaplar için.

Telaffuz ettiğin bütçe ile macera aramaya gerek var mı? O bütçeye alacağın Trek, Scott, Cannondale, Merida veya Specialized hiçbir değişiklik yapmasan bile senin en az 10 sene işini rahat rahat görür...

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@tankut koyuncu

Biraz kulağı tersten gösterir gibi olmuş :) Kadroyu zaten değiştireceksen ,onun yerine baştan kadro konusunda kendini ispatlamış markalara yönelmen gerekmezmi doğal olarak :)

• Beğen
Tepkiler: tankut koyuncu
Kadro sonradan değişecekse eğer,eskimiş bir çok komponent de sonradan alınacak yeni kadroya takılacak demektir.Bu da pek hoş olmayacağı için sıfır parçalara yönelim kaçınılmaz olacak zannımca.
Mutlu Köksal kardeşin de söylediği gibi kendini ispatlamış bir marka bisiklet alıp parçalar eskidikçe ya da aşınıp kullanılmaz hale gelince ya da keyfe keder olarak istendikçe daha üst serilerden yeni parçalar edinerek bisikleti geliştirebilirsiniz.Büyük markaların kadrolarının gereğince dayanıklı olduğunu bilmeniz yeterlidir.O fiyata gerçekten de iyi bir bisiklet edinebilirsiniz...

• Beğen
Tekrar teşekkürler cevaplar için.
Sanırım Scott ta karar kıldım özellikle scale serisinden scale 40.
Sonuçta scale 40 ile sedona 781 arasında kaldım diyebilirim.
Siz de model olarak öneri söyleyebilirsiniz. Hatta söyleyin :)

bütçeyi biraz daha zorlarsanız, şunun gibi Carbon bir bisiklete sahip olursunuz.....

(link)

• Beğen
Bak ben scott tan yaanaym bendede scale 40 kullanıyrm 2011 model olanını gercekten cok güzel bi bisiklet akıcı rahat lüx denecek bir bu bisikletle yarısa bile girebilirsin bbisikletle günde 15 km yol yapacakssan bu bisiklet biraz fazla pahalı kacar bence 1.500 -2.000 arası bıse dusun

Bir bisiklet gözüme çarptı. Cannondale SL1 parasını (2500 tl) hak eden bir bisiklet mi? Yoksa o fiyata daha iyi bir bisiklet olur mu?

@tankut koyuncu

kesinlikle hak ediyor..

@Oguzhan.Pilgir

+1 diyeyim kısaca :)

Geri