Normalde sınıra yakınsanız, aşağı yuvarlayıp bir boy küçüğünü almak daha mantıklı ama boyunuzu düşünürsek 58 yerine 56 almak biraz sıkıntı olabilir..
Alınmaz diye birşey yok tabii, biraz spacer ile falan hallolur ama inseam (bacak iç boyu) kaç? 85 cm civarındaysa 56 problem olmaz. Üstünde 58 bile anca gelebilir.
@R A Bence kapanmaz. sonra satmak isteyeceksin, zaman ve para kaybedeceksın, bisikletten soğuyacaksın, keşke doğru kadro boyunu alsaydım dıyeceksın.......
Sele kafaya gore ileri geri oynatilmaz diz ağrısı yapar cunku aynakol sabit.
Tek çare 130mm bogaz kullanmak. O da bacak boyunuz 86cmyi falan gecmiyorsa.
21 inç kullanama gerekirken 19 inç mtb yi 2 yıl kullandım hiç sıkıntısını çekmedim aslında.
cyclocross kullanıyorum şimdide. oda 1 beden falan küçük bana ama onda da çok rahatım ben.
işyerinde cetvelle olabildigince ölçmeye çalıştım ic bacak boyu altı yada üstü 5 cm oynar heralde 90cm çıktı hemen hemen. Sanırım bana olmayacak 56 kadro
@R A benim boy 184 ben 58 kadro kullanıyorum maalesef hocam olmuyor. Boyuna ne uyuyorsa onu al, salcano olsunda boyu boyuna uygun olsun. Uzun süre binince adamı yoruyor. Ben şimdi 56 ile değiştirmeye çalışıyorum çok sıkıntılı. Baştan doğru kadroyu almalısın.
Kesinlikle katılıyorum , 1 cm'in bile önemi var doğru kadro çok önemli , gelişi güzel değil gidip deneyip hissedip al (fırsat varsa) internette de kadro seçimi ile ilgili güzel anlatımlar var konu tam olarak netleşiyor kafanda örnek aşağıda atıyorum bir tane yardımcı olması dileğiyle
@R A keşke sen 56 kadro bir bisiklet alsanda senle kadroları değişsek:-D özellikle caad8 allez falan. Kadroları değiştirmek içün gereken masraflarda bana ait :-D