Scudo Sports

Bir bardak kolanın dakika dakika zararları !

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
300
Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

(link)

Scudo
Bu kola dosyası tükenmez :)
En temizi koladır gazozdur, bütün şekerli içeceklere ağzını sürmemek, ordaki şekerle ilgili yazılanlar bütün gazlı şekerli içecekler (hatta biraz da kutu meyve suları için) için geçerli kola günah keçisi gibi olmuş biraz :)

Kolanın zararları çok bir de içine katılanları bilseniz şöyle anlatayım

Colanın içindekilere bakıyorsunuz hiçbir şey yok ama birşey var ki o Cola özütü.Bunun içine katılanları görseniz bir daha cola görmek bile istemezsiniz.

Kola gibi satışı yasal olupta bu kadar zararlı bir içecek daha bilmiyorum bilen varsa söylesin lütfen!:( Biz kobay mıyız? Lütfen içemeyelim su kemikleri eriten sıvıyı :)

Asit ve şeker dışında sayılan etkilerin çoğunu bir bardak kahve de yapıyor. Ayrıca kola bisiklet sürücüleri için gayet faydalı bir yakıt olarak kullanılabilir.

Hayatın tadı... :)

Gıda mühendisi bir arkadaşa sordum. Denildiğinin aksine beyinde uyuşturucu etkisi yapması için litrelerce içmeniz gerekiyo. İçinde bütün gazlı içeceklerde olduğu gibi karbondioksit olduğu için adı üzerinde zararlı görülebilir.
Kemik erimesi de bir fenomendir sadece bence. bunu aynı şekilde maden suyunun içine atsanız aynı tepkiyi verebilir.
Kilo problemi olan birinin içmemesi gereken bir sıvı çünkü çok fazla kalori içerir.
ağır yemeklerin ardına aksine hazmı kolaylaştırıcı etki yapabilir.

kola elbette ki zararlı bir şey ama her yiyip içeceğimiz şeye de bu kadar bilimsel yaklaşmamak gerektiğini düşünüyorum ben.. yoksa ekmek yerken bile sorgulamaya başlarız bu gidişle.. bu haberi çok fazla kola tüketen birine göstermek faydalı olabilir belki..

@KoraY1459

Fark eder mi Koray? O da dumanlı :) Zararlı bir içecek işte. Ağzından burnundan geliyor birde içerken :D

Bence beslenme işinde önemli olan insanın kendini alıştırması. Geleneksel beslenme tarzına kendimizi alıştırırsak hamburger kola insana çok lezetli gelmiyor. Ben babanemi mc donalds a götürdüm kadıncağız yiyemedi. Benim hatırıma iki lokma aldı. bu fast food işi sigara gibi insan alışınca bırakamıyor. Ama bisiklet gibi dayanıklılık irade ve sınırları zorlamak temellerine dayanan sporları yapan kişiler için fast food an uzak durmak zor olmaz herhalde. Bu arada fast food şeytanı bizim kanımıza ucuzluğu ve kolay erişilmesi ile giriyor. Bu konuda birey olarak yababileceğimiz çok şey yok . Devlet sigara ile mücadele ettiği gibi fast food yani obezite ile yani aşırı şişmanlık ilede mücadele etmelidir.

Kafein üzerinde durmak istiyorum. Kafeinin su kaybettirdiği bilinen bir gerçek.
Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.
Bu kısmı beni derinden yaraladı.

Şeker mevzusuna geleyim. Geçenlerde glikoz yüklemesi testi yaptırmıştım. 75 gram saf glikoz. Suya katıp içtiğimde midem bulandı. Sonra acaba dedim, uzun yolda bu şekilde glikozu mataraya atıp, içmek ne kadar faydalı olur?
-Kana çabuk geçiyor ve acıkmayı çabuklaştırıyor.
-Etkisi çabuk geçiyor. Ve su ihtiyacı doğuruyor. Yanlış hesaplamıyorsam 10 kaşık şeker 140 gram geliyor. Bu kolanın şekeri için yazılanların hepsi saf glikoz için de geçerli mi?
Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz.

Kolayı bisikleti temizlemek için kullanarak, bisikletliler için faydalı hale getirebiliriz belki :p Krom tamponların parlatılmasında falan kullanıldığını okumuştum daha önce :D

@İbrahimBAKAN

Annem çocuklukta çok söylerdi.

-O kola fabrikasına kamyon kamyon kömür boşaltıyolarmış.Böyle siyah gatran (katran olsa gerek) gibi insanın içine yapışan bir madde varmış.Sakın içme ölürsün.

Belki arada sırada kola söylediğim zamanlarda

-Ne içecek alırsınız?
-Kola lütfen
-...ıı pardon bakarmısınız? Kolanın teki ayran olsun

şekline dönüşen muhabbette annemin payı büyüktür sağolsun :)

ben size sadece bi sunu indirmenizi isteyecegim bu sunuda coca colanın rengının nereden geldıgı ispatlanmaya calısılyıor (link)

Geri