Scudo Sports

Bir Bardak Cola'nın 60 dk. da Vücuda Verdiği Zarar

(link)

Yarış sırasında kola mı alıyor,bana mı öyle geliyor yoksa :)

Scudo
@Fırat Ayanyan

Ben trainer'ın üstündeyken bile son kilometreler için kullanıyorum .Faydası var

Şalgam Daima :)

• Beğen
Tepkiler: enzo
hiç içmiyeyim diyorum.. zaten durduk yerde de içmiyorum, ancak ağır ve yağlı yiyecekler yediğim zaman içmek istiyorum.. nedeeeeeeeeennn ! :eek:

@Deniz Taş
Şalgam yakmaz mı adamı yahu ben normalde bile içemiyorum ,acayip birşey sirkeli sarımsaklı

Bugün İş Yerinde Kola Tartışması Olduğunda
Şalgam İçin Kaloriside Yok Hem Çok Sağlıklı Gibi Muhabbet Yapmıştım Forumda'da Denk Gelince Espri Olsun Diye Yazdım.

Bir Adana'lı Olarak Sabah Bile İçiyorum Yakma Konusunda ve Karbonhidrat Konusunda Haklısınız Ama Koladan Çok Daha Sağlıklı Olduğu Su Götürmez Bir Gerçek

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Deniz Taş

Şalgam muhakkak daha faydalıdır ama bir türlü alışamadık gitti. Bütün Adana ve yöresi içtiğine göre vardır ,bir şifası .

Adana'ya saygılar

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
arkadaslar sadece etin üstüne cola dökün etle aynı sewiyde olsun 1 saat sonra gelip bkın ayrca biz bisikletçi gençlik elinize çok değil bi bez bide cola alın lastğinizi silin nasıl temiizledgini görün yda arabanızın tampon kısmında paslanma warsa silin ozmn görüşlerimizi tekrar sunalım bu madde okdar sert bişeyki bünyeye çok zarar weriyo bn şahsen kullanmyrum ....şekerinden dolayı enerji dyosanız onada bn karışmam ayrca israil başını çektiği içnde karşıyım dostlarım...

Adam Hansen ,2010 Ster Elektrotoer birincisi

Image is nothing ,thirst is everything

http://i48.tinypic.com/28v31y.jpg

günde en az bir kutu cola içerim valla ,zaten litrelik almıyorum yoksa tutamam kendimi yapcak bişey yok

içelim güzelleşelim falan dermişim :) evet bende denedim öğle yemeği yemedğimiz uzun bir turda oldukçada amatörce kola içmiştik ki bu bizi bir nebze olsun rahatlatmıştı başka türlü dalgınlık artıyor zararlı evet ama melet pekte tatlı :D

Sanırım 120 km yarış koşan bir sporcu için söylemiyordur bu dediklerini..Çünkü bitmek üzere olan bir sporcuyu ancak kola ile kendine getirebiliyoruz.tabii gazını çıkartmak sureti ile(kolanın)

@gökhan kutu

yıllardır kullanılan örneklerdir. insan dişini koyurolar kolaya yokoluyor. işte eti koyuyorlar eriyor vs.

cola zararlı bir şey kabul ediyorum ancak bu erime, pas sökme vs. örnekler konudan o kadar bağımsız ki. Cola'nın asidi midemizdeki asidin yanında şerbet gibi kalır. Mideye giren Cola'nın asidi (eğer midede olağandışı bir hastalık hassaslık yoksa ve içilen cola oranı makulse) midede hiçbir zarar vermeden nötr edilir. Mide asitimizi bir kaba koysak ve içine pirzola kemiği koysanız erir. Tüm bu erime, parlatma gibi örneklerin altına sıvının asidik bir sıvı olması yatar. Portakal suyu, domates suyu, limon suyunda da en az cola'daki kadar asidik yapı var. 1 LT protakal suyu içen midesi hassas bir insan da zarar görür.

bunları colanın diğer ciddi zararlarını örtmek için söylemiyorum sadece cola'nın asidik yapısının abartıldığı bu örneklerden artık sıkıldığım için yazdım. yoksa mümkün olduğunca içilmemesi gereken bir içecek.

Uzun bisiklet turlarında yarışan profesyonel bisikletçileri hepimiz biliyoruz.
Bu adamlar, klimalı ortamlara bile girmeyen adamlar. Sebebi de çok zayıf oldukları için klimanın içindeki en ufak bakterinin vücutlarını aşırı şekilde etkileyebileceği.
En ufak enerji kaybı yaşamamak için; oturabileceklerse ayakta durmayan, yatabileceklerse oturmayan, yıl içinde yedikleri bütün besinlerinin özenle seçildiği bu adamlar bile yarışlar sırasında kola içiyorlarsa, kimse bana zararlı olduğuna inandıramaz :D

cola aynı zamanda boğazı tahriş ediyor, özellikle faranjiti olanların içmesi bu rahatsızlığın artmasına neden oluyor hiç yoksa toleransınız azalıp faranjite de yatkın hale geliyorsunuz.
Çok yoğun efor sarfeden, yukarıda ismi anılan sporcular gibi belli bir amaçla kullanılacaksa ilaç niyetine ne ala ama sair zamanlarda tüketimi kısılmalı, zamanında çok cola içmiş biri olarak uzun zamandır içmediğimi belirtmek isterim ve bence iyi de yaptım.

Geri