Scudo Sports

Bir aceminin bisikletine verebileceği zararlar.

Scudo
93 veya 94'te Raleigh marka fıstık yeşili güzel bir bisiklet alınmıştı bana. Bianchi ve Castello'nun yoğun olarak arz-ı endam ettiği bir zaman ve zeminde, benim bisikletim epey bir farklılık oluşturuyordu.
Halen çok saçma gelen ve halen çok yaygın olan el-kol bırakarak bisiklet sürme hevesi uğruna bir gün çok fena yere düştüm. Bisikletin kozmetiğinin berbat olmasından ziyade, kafamda epey bir delik açıldı :)))

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Şimdii benim külüstüre daha doğrusu külüstürleştiğim alete neler yaptığımı açıklayayım
1.Arka göbek milinin dişlerini sıyırdım göbeği sıkıştıran vidalar açılamıyor
2. Tüm fren kollarının vidaları yalama açılıp kapanması imkansız
3.Arka kaliperin hidrolik yağ ekleme vida yuvası yalama oldu yeni diş açtırıp normal bi vidaya telfon bant sarıp sabitledim
4. Viteslere ben dokunmadım ama aslında işinin ehli bir sokak bisikletçisine arka vites telini değiştirmesini istemiştim yandaki vidayı çıkartıp teli değiştirmek yerine içini açıp tekrar kapamıştı (sanırım daha önce hiç yeni serilerden vites sistemi gelmemiş) istediğiniz kadar ayar vermeye çalışın viteslerim tek tek atmıyor.
5. Bir kaç kere zincir kopardım
6.Vee son olarak bir kazadan ötürü xcr maşamın sağ kolundaki kilitleme tüpü kilitli kaldı maşam kullanılamaz haldeydi ben de en azından yaylansın diyip o nitrojen tüpünü çıkardım sağ kol boş geziyorum. Bisikletim bu kadar kötü davranmama rağmen beni yolda bırakmıyor sağolsun 1000 -1500 küsür km bu şekilde kullandım.Acemiliğimi keşke daha ucuz bir bisiklette atsaydım diyordum kendi kendime. Bisiklet bakımı hakkında bilmediğim tek şey havalı maşa onarımı ve jant örümü.Bizim külüstür sağolsun hepsini öğrenmeme izin verdi kendi canı pahasına :D

• Beğen
Çocukken (viteslerin uyumsuz kullanılmasından kaynaklı) en çok arıza arka aktarıcıda çıkardı. Ön ve arka dişler en küçükte kullanılır, aktarıcı geriye doğru yaslanır, en sonunda da yamulur ve janta girerdi.
Bu tür durumlarda hemen aktariciyi söker, arka dişi teke indirir ve zinciri kısaltirdik. En pratik çözümdü o zaman :))))
Halen de görüyorum...

• Beğen
eski bisikletimde kadro kulağı yoktu bisikleti çıkardım bindim pedalı çevirmeye çalıştım dönmeyince pedala asıldım arkadan çatır çutur ses geldi arka aktarıcıyı janta takmıştım parçalanmıştı

@b0zbey

Şeytan dürtüyor ne zamandır aç bak diye .... :komik:

• Beğen
Yarış bisikletimin lastiği patladı tek başımaydım hemen bisikleti ters çevirdim , oh mis ne güzel devrilmeden duruyordu :koptum: arka lastiği tamir ettim ve bisikleti çevirdiğimde kız gibi sora fren kollarının çizikler içinde olduğunu gördüm :agla: .Şimdi öyle sürüyorum :agla:

• Beğen
Geri