@Mesut Girgiç
Nasıl yapılacak ? Tabii ki disiplin ve pratikle, aslında ilk yazımda gereken gereken ipuçları hatta cevapları verdim

Aslında cevabı sen de verdin

Adam nasıl söylene söylene kendi fiziksel vücudunun ölümüne neden olabiliyorsa biz de tam tersi yerde kullancağız, aslında bu tür deneyimleri hepimiz yaşıyoruz, durun bir düşünün çok kötü bir haber aldığınızda vücudunuzda ne tür değişimler olur, kendinizi nasıl hissedersiniz, bütün enerjiniz çekilir, başınıza ağrı girer, kalbiniz sıkışır hızlı atmaya başlar, kaslarınız kasılır ağrır, neden ? Acaba birisi gelip şırıngayla damarlarınıza kendinizi kötü hissetmenizi sağlayan toksinler mi zerketmiştir hayır, bütün o kimyasal değişimleri kendimiz yaratmışızdır düşüncemizle.
Bir de tam tersini düşünün çok iyi haber aldığınızda kendinizi nasıl hissedersiniz, bir anda kuş gibi hafiflersiniz, duruşunuz değişir, yüzünüzün rengi gelir, ses tonunuz değişir, çok mutlu hissedersiniz sağlığınız bile iyileşir. Yine durun düşünün birisi gelip size fiziksel bir şey yapmamıştır hatta dokunmamıştır, ama aldığınız güzel haberin etkisiyle bir anda vücudunuz da sağlıklı kimyasallar salgılanmaya başlar bu tamamen dış dünyadan bağımsızca kendi içimizde olmaktadır.
Peki biz bunu nasıl kullanacağız, bir çok yöntem var, bazılarını sıraladım, eğer bir şeye yeterince inanırsanız onu vücudunuzda olmasını sağlayabilirsiniz, inanabilmek için yeterince ona odaklamalı ve onu pozitif bir getiri ile kancalamalısınız. Mesela yarış sırasında bazı şeyler kötü gitmeye başladığında, daha önce başarılı bir yarış aklınıza getirerek ona odaklanmalısınız -gibi-
Örneğin ben kendimi yarışta çok zorlanmaya başladığımda dinlenmem gerektiğinde kendi kendime sakinleşmemi sağlayan telkinler yaparak nabzımı düşmesini sağlarım, ya da kontrolu kaybetmeye başladığım zaman "sakin ol, kendini tehlikeye atma, biraz daha yavaş git" vb telkinlerle tekrar kontrolü elime alırım.
Yine size daha değişik bir örnek vereyim bir kaç sene önce Alanya kale yarışına hazırlanırken zihnimde oradaki dik yokuşları büyük çarkta çıktığımı hayal ediyordum, yarış günü gelip çattı yarışta son turlara doğru ön vitesimde bir arıza oluştu ve küçük çarka geçememeye başladım ve yokuşları abanarak orta dişlide çıkmak zorunda kaldım ve zorlanmadım ve iyi bir derece elde ettim daha hızlı gittiğim için, yani aslında düşüncemizle maddeleri de etkiliyoruz. Bazı insanlar devamlı aynı sorunları veya benzer olayları yaşar biliyorsunuz bunun nedeni aynı düşünce sistemiyle düşünmelerindendir....
Albert Aynştayn şöyle demiş : Eğer düşüncelerimizi görebilseydik onların bizden çıkıp bize tekrar geri döndüklerini görebilirdik... Yine düşüncelerimiz, sözlerimiz inançlarımız odaklandığımız şeyler kendimizi çevremizi ve dünyayı değiştirmeye devam ediyor. Mesut hocam siz linki göndermeyi unuttunuz sanırım ben burdan vereyim :
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=19305&page=2 burda da bilimsel olarak kanıtlanmış ki söz enerjimizle bile maddeleri değiştirebiliyoruz hiç bir fiziksel bağ olmadan.
Size bir anımı anlatmak istiyorum, bir gün uyandığımda kendimi o kadar huzurlu o kadar barış dolu hissettimki anlatamam çok güzel bir duyguydu, sanki herşey güzel geliyordu, neden sonra hatırladım, öncekisi gece kandil gecesiydi ve binlerce insan iyi dileklerde bulunmuştu, dua etmişti, bu pozitif enerji bana yansımıştı. Aynı mantık dünyadaki bu kadar felaketi açıklıyor, bütün medyaya bakın, medya sistematik olarak olumsuz olayları adeta abartarak (arka fonda heyecanlı korku dolu bir müzik verilir mesela, insanların acı çektiği sahneler tekrar tekrar defalarca yansıtılır ekrana) verilir çoğunlukla, bu kadar olumsuz şeyle kafa dolduktan sonra ne hissedersiniz (ilk paragrafa tekrar gözatın isterseniz), bir çok insan çok fazla kötü olaylara odaklandığı zaman bütün düşünce enerjisini bunlara verdiği zaman ne oluyor, belli bir eşik noktası aşıldıktan sonra seller, felaketler, depremler, savaşlar olmaya başlıyor, sonra da kendi kendimize neden dünyada bu kadar kötülük var diye hayıflanıyoruz, milyonlarca insan iyi şeylere dikkatini yöneltmek yerine devamlı dünyanın kötülüklerle dolu olduğunu düşünürse ve düşünce enerjisini bune inanmak için kullanırsa başka ne bekliyebilirizki ? Gerçek şu ki kötü olaylar, dünyadaki olayların çok az bir kısmını oluşturmaktadır. Lütfen yatmadan önce akşam haberlerini izlemeyin, zihniniz haberlerdeki negativite ile uyarılmış olarak uykuya dalmayın, onun yerine ogün olan iyi şeyleri düşünün, örneğin birisine bir iyilik mi yaptınız, ya da pazardan dönen yaşlı teyzenin poşetlerini taşımaya mı yardım ettiniz, bunları yaptığınız için kendinizi tebrik edin ve bu iyiliklerin (evrenin bir yasası olarak) size çoğalarak döneceğinden emin bir şekilde yarınlara umutlu bir şekilde bakarak uykuya dalın.
Yine düşüncelerimiz hayatımızı -yavaş bir mekanizmayla da olsa- şekillendiriyor... Kafanızdan olumsuz bir düşünce geçtiğinde çok dikkatli olun düşündüğünüz şeyin başınıza gelmesini istermisiniz ? Ben şöyle bir mekanizma uyguluyorum ne zaman kafam nagatif bir düşünce geçse kendi kendime -İptal İptal- diyorum...
Konuyu biraz dağıttım ama sistemi anlatabilmek için bu örnekleri vermem gerekiyordu, günümüzde bir çok hekim alternatıp tıp uzmanı vücut zihin bağlantısı üzerinde araştırma yapmaktadır. Yine konumuza dönersek kendimizi bir fiziksel hale sokabilmemiz için o fiziksel halin nasıl olacağına odaklanmalıyız, bu aynı televizyondaki kanalları değiştirmek gibidir, korku filmi oynayan bir kanaldan, komedi filmi oynayan kanala geçmek gibi, vücudumuzda da buna benzer kanallar vardır, kendimizi istediğimiz kanala çevirdiğimiz zaman vücutda buna uyum sağlar (yine ilk paragraf) ve o andaki duyguları yaşar. Bir spor yarışmasında bazen sporcunun başarısız olacağını vücut dilinden anlayabilirsiniz çünkü kendini farkında olmadan başarısız olacak bir fizyoloji içine sokmuştur (yüzü asıktır, omuzları düşüktür dik durmaz vs) . Özetle gerek spor olsun gerek hayatımızdaki herşey olsun her insanın içinde sonsuz sınırsız bir potansiyel vardır, hayattaki göreviniz onu bulup açığa çıkarmak olmalıdır, sizdeki bu değişim belki başkalarına da ilham kaynağı olabilir
Hakan Yazman