Scudo Sports

Binlerce amatörün cevabını merak ettiği soru!

Scudo
@Ikarus

Hayir, tayt tüm vücudu sardigi icin, icerisinde bulunacak ek bir giysi vücutta dengesiz bir sürtünme ve tahrise neden olur.

Ama tayt ın dokusu kimyasal olduğu için vücütta alerjiye veya pişiğe neden olabiliyor.. :)

@Can Sonbay

Peki giydiğiniz iç çamaşırlarının doğal malzemelerden yapıldığına emin misiniz?
Giydiğimiz birçok kıyafet insan sağlığına zararlı ve hatta kanserojen partiküller barındırıyor. O yüzden nereden aldığımıza ve kalitesine dikkat etmemiz önemli. Organik iç çamaşırı var mı derseniz: Evet; Tema Vakfı organik iç çamaşırı üretiyor. :)

İlle de çamaşır giyerim diyorsanız dikişsiz olanlarını tercih etmelisiniz.

@Can Sonbay

Aksine o dokunun amacı bakteri üremesini ve rahatsızlığı önlemek içindir, kaliteli taytlarda pişik olmaz, tabii günde 5 saat binerseniz herşey olabilir :)...

Tayvan tayt falan alcağınıza Shimano,Specialized gibi markalardan alın hiç bi sorun olmaz.Bi de taytınızı her tur dönüşünde elle yıkayın.MAKİNEDE YIKAMAYIN.

@ondert

Ben MAKİNE de yıkıyorum ve bir sorun yaşamıyorum:) Acaba elle yıkamanın bir ne gibi bir avanatajı vardır:)=?

Taytları çamaşır makinasının elde yıkama modunda yıkasak olur mu? Hortlattım mı?

Valla hocam içine bişey giymeden kullanınca fena yapıştı. Mecburen bi boxer giydim ama o zamanda da tahriş yapiyor sanırım. Neticemizi nasıl koruyabiliriz?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Bugraacik alışmak biraz zaman alacak. Ara vere vere alışın. Tek seferde çok uzun binmeyin tam alışmadan. Binmek durumunda kalırsanız da iyileşene kadar dinlenin. Ağrı varken birdaha binip durumu daha da kötüleştirmeyin. Birkaç haftaya vücut alışıyor.

Sürüş sırasında arada ayağa kalkın birkaç saniyeliğine, veya selenin üzerinde biraz öne veya arkaya gidip kısa süreli havalandırın o bölgeyi.

Son olarak silverdin işe yarıyor. :snzdglsn:

Nike pro combat boxer lar var ben kullanıyorum çok memnunum. Çıplak tene dokunmasindan hoşlanmıyorum. Eve gelince duş, yoksa ıslak mendil ile o bölgeleri ve arka tamponu edilmez ve pudralamazsam pişik veya sivilce oluyor.
İşe giderken her zaman duş alamıyoruz, bunlara rağmen güneş yağı sürmek gerekebiliyor

Güzel hort olmuş :) bende daha alışamadığımdan boxerle giyiyorum ama ilerde fikrim değişebilir..

Bende yaklaşık üç günde bir olmak üzere 25-30 km sürüşler gerçekleştiriyorum. Selle Royal İtalia selem var. Sizce pedli tayt gerekli mi?

@Görkem ÜNLÜ Sele acıtmıyosa ped şart değil, taytın diğer fonksiyonu da kasları desteklemesi, onun için pedsiz de olsa tayt giyilmesi faydalı.

• Beğen
Tepkiler: Görkem ÜNLÜ
@muratto

Evet yüzücüler mayonun içine "jockstrap" denen iç çamaşırları giyerler. Sağa sola kaymasını engeller. Ben de giyiyorum çok rahat. Swimmer jockstrap olarak arayabilirsiniz. Taytın altına giyiyorum.

Yukarı yorumlar'a bakmadan direkt olarak Global Cycling Network'un cevabını ileteyim: Asla! Ben bir kez denedim ve pişman oldum.İçeride bir şey olmaması gerekir bib short'un ped'i hariç.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri