Scudo Sports

Bilkent ve Burs

Utkucallak

Üye
Tepki
11
İsim
Utku Ç.
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Sedona
Herkese selamlar üniversite sınavının açıklanmasıyla üniversite araştırmasına giriştim.ODTÜ işletme istiyordum ancak tutturamadım.Bilkent iktisat %50 burslu okumayı düşünüyorum şuan ancak bu maddi açıdan ailemi zorlayacak.Vakıflar veya devlet kurumlarında herhangi bir burs alma olanağım olabilir mi?Eğer olabiliyorsa nasıl başvuru yapıyoruz.

Scudo
Ben bu konuyu araştırmıştım, öncelikle çoğu burs veren vakfın özel okulda okumama gibi bir şartı var.Üniversitede %100, %50 veya %25 burslarıyla okunuluyor olması bursiyerler için bişey ifade etmiyor. Öğrenim kredisine başvurabilirsin, geri ödemeli olan nerdeyse herkese çıkıyor, geri ödemesiz olan da sana çıkmaz. Bursu anca eş-dost vasıtasıyla bulabilirsin, onun dışında normal başvuruyla bulma ihtimalin düşük.

Diğer diyeceğim şey ise, bilkentte %50 okuma bence, ailenin para durumu çok iyi değilse devlet okullarından herhangi birini tercih et. Bilkent sen iş ararken bir işe yaramıcak, okurken parasız biri olucağın için de doğal seleksiyona uğruyucaksın, hevesini kırmak istemem ama bilkente gittiğinde hayal kırıklığıyla karşılaşırsın. Ben senin yerinde olsam eskişehir anadoluyu yazarım

Vakıfların tek tek başvuruları oluyor. Bazıları başvuruları sitelerinde açıyor, bazılarıyla da bizzat görüşmen gerekebilir. Lakin birinden burs aldığında diğer vakıflar vermeyeceğini söylüyor, bunu kontrol edebiliyorlar mı bilmiyorum tabii :) Yalnız kalan %50yi karşılayacak miktarda burs bulabileceğini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Utkucallak
Allaha şükür ailemin durumu orta gelirli ancak farklı bir şehirde parayla okumak ve küçük kardeşimin de şuanda ilkokul okuyor olması biraz zorlayabilir diye düşünüyorum.Bir çok önemli mezun verdiği ve yurtdışı olanakları nedeniyle bilkenti düşündüm.En azından harçlığımı bi miktar karşılayacak bir burs alabilirsem aileme maddi baskıyı da hafifletirim diye düşündüm.

Özel üni okuyup bir yerden burs beklemek çok zor. Ama dene şansını.

Geri ödemeli kredi alabilirsin. Ama borç olduğunu unutmamak gerek , hayata ilk adımında borç ödemek sıkıntı olabilir

• Beğen
Tepkiler: Utkucallak
Merhaba Kardeşim,

Bilkent Üniversitesi, her alanda bünyesinde barındırdığı değerli akademik kadrosunu sayesinde yakaladığı üstün eğitim kalitesiyle ciddi anlamda uluslararası alanda rekabet edebilen ülkemizdeki ender üniversitelerdendir. Bu bakımdan hiç tereddütün olmasın. Yalnız, %50 burs ile kayıt yaptıracak olursan, oluşacak maddi külfeti de ciddi anlamda düşünmek gerekir. Bu miktarı karşılayabilecek bir burs bulmak da kolay değildir. Senin için hayırlısı neyse o olur inşallah kardeşim.

Iyi günler

Benimde
Zirve uni % 25 burslu pdr

Türkçe öğretmenligi ankara uni %50 burslu

Ücretli psikoloji çağ uni mersin

Ben mersinde oturdugum icin çağ daha mantikli geliyor

Sizin tavsiyeniz varmi

Ts1 2 den 50 k dayım

Tm 3 ten 180 k

@oktay3833 İmkanın varsa en iyi üniversite hangisiyse ona git. Bursu vs düşünmüyorsan

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
Ben İÜ 4. sınıf öğrencisiyim.

Okulu seçerken ve üniversitede iken birçok araştırma yaptım. Akademisyen olmak istedigimden üniversiteler hakkında bilgim var.

İşletme Bölümü için "top" vakıf üniversiteleri iyi bir seçim olur. Evrensel ve dil eğitimleri büyük avantaj.

Bence İstanbul dan da bir üniversite bakılabilir. Eğer girişgen isen bu şehir senin için çok avantajlar barındırıyor. Ankara dan memnun olan hiç öğrenci görmedim.

İstanbul için Koç, Sabancı, Boğaziçi, İstanbul Bilgi, İstanbul Şehir, Bahçeşehir ve belki Özyeğin e bakabilirsin.

Tercih için ince eleyip sık doku. Birçok öğrenci bilinçsiz tercih yapıyor ve mutsuz oluyor. Üniversitelerle tek tek görüş. Gerekirse gel ziyaret et. Hepsi tanıtım günleri düzenliyor şu anda.

@oktay3833

Dostum yeteneklerini geliştirmek kendini olgunlastirmak istiyorsan aileden farklı bir şehirde oku. Ailene yabancılaş demiyorum tabi.

Mesela istanbul a bakabilirsin :)

Bilkent'te üstün başarı bursu diye de bir olay var. Detaylarına buradan ulaşabilirsin: (link)
Ancak çok kolay bir şey olmadığını baştan söyleyeyim. ÖSS'ye çalıştığından fazla çalışman gerekebilir.

@tahirkaya Hocam istanbul ogrenciye göre pahalimi yani öğrenci yasayabilirmi

@E.E Hocam bölümlere göre degisiyor 150 k da olsaydim hukuga giderdim de 180 k malesef "/

@oktay3833 İlk önce üniversite seç sonra bölüm seç o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: tbag45
Peki KYK kredileri ne kadar oluyor.Geri ödemelerini ne zaman yapıyoruz?Geri ödemesizler falan varmış diye duydum onlar nasıl oluyor?

Yardımlar için teşekkürler ama devletlerde istediğim yerler olmuyor ben de köklü bi okul olması açısından Bilkent düşündüm@Ozan Cansel

Kardeşim tebrik ederim öncelikle, KYK bursu veya kredisi (artık hangisi cıkarsa) 330 TL şu an yılbaşında muhtemelen 350 ya da 360 olur. Özel kurumlardan da burs bulman çok zor olmaz ama maksimum KYK + 1 ya da 2 tane burs bulursun özellerden. Çünkü -maalesef- günümüzde burs veren kurumlar burs verecekleri öğrencinin KYK dahil herhangi bir yerden herhangi bir ödenek alıp almadığına bakıyor.

Konunun aslına dönersek, Bilkent'te %50 burslu okumanı kesinlikle tavsiye etmem. Zaten Bilkent'te okuyunca normal bir devlet üniversitesinde harcayacagından cok para harcayacaksın ondan dolayı sıkıntı yasarsın. En önemlisi de her an o %50 bursu kaybetme riskin olacak. Ki emin ol Bilkent, Koç, Sabancı gibi vakıf üniversitelerinde bu durumu bir çok kişi yaşıyor.

Onun yerine Ankara SBF'yi araştır derim.

@Cem Eren Niye sürekli burs kesilme tehlikesi var, açıklayabilirseniz güzel olur. Diğer birçok üniversitenin aksine Bilkent'te burs kesilme ihtimali oldukça düşüktür. Not ortalaması v.b faktörlerden etkilenmez kesinlikle. Normal ders yükünü almanız bursun devamı için yeter, yani üniversiteye devam etmeniz gerekiyor sadece.

@Cem Eren
Benim bildiğim kadarıyla da burs kesilme olayı yok.

@Utkucallak
Geri ödemeli kyk sana çıkmaz, geri ödemeli de de yılın 12 ayı yatıyo, aşağı yukarı her yıl zam alıyor, ben şu anda kullanıyorum, 3 yıl önce 14.5 bin tllik senet imzaladım, okul bittikten sonra çalışmaya girdiğin ilk günden itibaren veya 2 yıl geçtikten sonra ödemeye başlaman gerekiyo, taksitlendirebiliyosun.

Geri