Hepsi Burada bir urunun satisina garantorluk eden araci firmadir. Cogu online sitede bu mantikla calisiyor. Operasyon (fiyat girme personeli) kime ait onu bilemem ama muhtemelen Hepsi Burada'nin elemanidir. Ancak siz siparis verince Hepsi Burada saticinin deposuna kampanya sozlesmesi ile konulan urunu cikarip kargolar veya saticiya bilgi gecerek urunu kargo birimine aldirtir. Bu isten de belli bir yuzde pay alir. Sorun cikinca bu nedenle Hepsi Burada herhangi bir yukumluluk veya musteri yararina kendi kasasindan telafi odulu vermeyecektir. Hukuki surec baslarsa da karinca duasi sozlesme yukumluluklerindeki "x" madde ve guclu avukatlarina dayanarak isten siyrilacak, en kotu ihtimal araciligini kaldirip, satici ile sizi muhattap edecektir.
Sonucta dava surecine girmek zahmetli masrafli ve kaybedilmesi halinde karsi tarafin masrafini da odemek durumunda kalacaginiz surectir. Ben sadece hatirlatmis olayim.
Kargo surelerinin kisalik ve uzunlugu satici ile Hepsi Burada arasindaki alicidan bagimsiz yapilan baska bir sozlesmeye dayanir. Buna gore baslayan bir urun kampanyasinda urunler Hepsi Burada deposunda bekletilmekteyse urun hemen siparis verildigi gun gonderilir. Bisiklet gibi urunlerde ise urun saticidadir; Hepsi Burada saticiya siparisi aktarir, urun Hepsi Burada'ya aralarindaki sozlesmedeki surede aktarilir, Hepsi Burada son kontrollerini yaparak urunu aliciya paslar. Tedarik sureci de bu durumu gosteren ibaredir.
Siparisin fiyatinda veya sipariste bir hata varsa satici Hepsi Burada'ya itiraz eder ve mali vermez. Bu da aralarindaki protokole gore kim haklidir degildir bilemeyecegimiz birsey. Ancak surec bu asamaya geldiginde Hepsi Burada sorun varsa farkeder ve aliciya "urun tedarik edilemiyor" veya buna benzer mesajlar gecer.
Isin etik kismina gelince;
Ortada bir hata oldugu acik. Ama sorusturuldugunda firma "hata yok" derse bende sansimi denerdim

Ama olmamasi durumunda ki su anda durum buna donuyor, herhangi bir telafi veya dava ile sonuclandirma surecini zorlamazdim. Nacizane gorus ve tavsiyemdir...